Annonce
Odense

Voldsom konflikt endte i knivstik i arm og baghoved: 16-årig dreng varetægtsfængslet for grov vold og trusler

Den 16-årige dreng blev foreløbigt varetægtsfængslet i fire uger og erkendte delvist, at han havde ført kniven, da en 17-årig dreng blev stukket to gange mandag eftermiddag. Foto: Presse-fotos.dk
En 16-årig dreng erkendte delvist, da han tirsdag eftermiddag blev varetægtsfængslet for at have stukket en et år ældre dreng med en kniv i baghovedet og på overarmen. Ifølge den 16-årige skete det i et forsvar mod tre drenge.

Odense: Et skænderi på nettet endte mandag eftermiddag ud i en voldsom konfrontation mellem en 16-årig dreng og tre andre drenge, der kulminerede, da den 16-årige stak en 17-årig dreng med en kniv i den ene overarm og i baghovedet.

Fyns Politi fik anmeldelsen om episoden på Skovsbovænget i Odense klokken 17.23 og kunne klokken halvanden time senere anholde den 16-årige dreng, der delvist erkendte knivstikkeriet, da han tirsdag eftermiddag blev fremstillet i et grundlovsforhør ved Retten i Odense.

Den 16-årige ankom til retten i cowboybukser og en hvid bluse og brød kortvarigt sammen, da han omfavnede sin mor, før han samlede sig og satte sig foran dommeren.


Han erkender, at det var nogenlunde sådan, at ordene faldt i en ordduel. Og han erkender også at have holdt kniven, der rammer den 17-årige dreng. Men han oplever det som tre, der angriber ham.

Forsvareren til den 16-årige sigtede


Derefter læste anklageren Simone Romme sigtelsen for grov vold og trusler op, hvor det desuden fremgik, at den 16-årige tidligere er dømt for vold trods sin unge alder.

Annonce

Følte sig truet

Dørene til retten blev lukket kort før, at den 16-årige afgav sin forklaring af, hvordan han oplevede mandagens voldsomme konflikt.

Før dørlukningen fortalte forsvareren dog kort, at den 16-årige erkendte delvist. Ifølge forsvareren handlede den 16-årige dog i selvforsvar mod en gruppe på tre drenge, som angreb ham.

Da den 16-årige følte sig truet, trak han en kniv og truede en af drengene med ordene: ”Jeg vil kneppe din ludermor”.

- Han erkender, at det var nogenlunde sådan, at ordene faldt i en ordduel. Og han erkender også at have holdt kniven, der rammer den 17-årige dreng. Men han oplever det som tre, der angriber ham, sagde forsvareren, før dørene blev lukket.

Den 17-årige blev efterfølgende hastet på Odense Universitetshospital og er uden for livsfare.

For den 16-årige dreng fik sagen foreløbigt den konsekvens, at dommeren valgte at varetægtsfængsle ham i fire uger.

Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Sport

Stil et spørgsmål og vind fede præmier: Pokalvinder med OB gæster Abildtrup & Rasmussen

Annonce