Annonce
Middelfart

Voldsom gårdbrand: Brandfolk fik reddet længe fra ilden

Brenderup: Brandfolk fra Ejby, Middelfart og Fredericia har natten til lørdag været i aktion ved en større brand på en landejendom ved Brenderup.

Trekantområdets Brandvæsen oplyser på Facebook, at det lykkedes brandfolk at forhindre branden i at sprede sig til en tilstødende længe til en bygning, der stod omspændt af flammer.

Brandfolk rykkede ud til branden lidt efter midnat, og den blev slukket i løbet af natten. Ved fire-tiden lørdag morgen forventede Trekantområdets Brandvæsen dog, at der ville være arbejde med efterslukning et stykke tid endnu.

Brandfolk fra Ejby var først fremme ved den voldsomme brand ved Brenderup natten til lørdag, men der blev efterfølgende tilkaldt assistance fra Middelfart og Fredericia. Foto: Local Eyes
Brandfolk fra Ejby var først fremme ved den voldsomme brand ved Brenderup natten til lørdag, men der blev efterfølgende tilkaldt assistance fra Middelfart og Fredericia. Foto: Local Eyes
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Leder For abonnenter

Der er lys - også i den mørke tid

Da Hitlers sorte fugle fløj over Danmark i de tidlige morgentimer for 80 år siden, var det begyndelsen på fem mørke år. Begivenhederne 9. april 1940 var imidlertid også begyndelsen til, at danskerne endnu engang indså, at det lille land højt mod nord ikke kan klare sig alene. Læren af besættelsen var derfor blandt andet, at vi aktivt skal indgå i samarbejder, der rækker langt ud over vores egne grænser, hvis vi skal kunne løse vores sikkerhedsmæssige, politiske og økonomiske problemer. Derfor er 9. april 1940 på den ene side en sort dag, på den anden side en lysets dag, fordi det da stod klart, at vi er nødt til at binde os tæt sammen med andre lande for at løse fælles udfordringer. Besættelsen er på sin vis baggrund for Danmarks engagement i krigene på Balkan, i Irak og i Afghanistan. Den er også årsagen til, at danske politifolk og jurister og folkeretseksperter har været udstationeret i talrige stater verden over. Og den er katalysator for vores tætte samarbejde med andre europæiske og vestlige lande i EU, FN, Nato, WHO og talrige andre internationale institutioner og sammenslutninger. Bevares: Det er ikke, fordi dansk forsvars- og udenrigspolitik har været konsekvent. Fodnotetiden i 1980'erne står som et lavpunkt i vores omgang med vores allierede. På samme måde er danskernes til tider meget valne holdning til EU-samarbejdet et problem. Det ændrer imidlertid ikke på, at vi qua besættelsen har forstået det betydningsfulde i at samarbejde med andre. Også, når epidemier raser. Engang var Danmark et lille, fattigt land. Lille er landet stadig, men det har udviklet sig til at høre til blandt de rigeste lande i verden. Det skyldes ikke, at vi har store mængder af naturressourcer eller et særligt gavmildt klima. Det skyldes vores evne til at samarbejde med andre lande. Besættelsen og de mørke år, der fulgte, understreger - ligesom alt, hvad der er sket i de seneste måneder - at det er vigtigt, at vi fortsat forpligter os i EU, Nato og andre organisationer, der er med til at holde verden rundt om os i balance. Uden EU og uden Nato ville vores økonomiske, politiske og sikkerhedspolitiske grænser engang været blottet. Derfor skal vi holde fast i at ville samarbejde. Også i disse tider. For der er lys i den mørke tid.

Annonce