Annonce
112

Brandfolk kæmpede 14 timer mod flammerne: Politiet har fundet formodet brandårsag

Da indsatsleder Per Møller Jensen ankom og overtog som indsatsleder ved 23-tiden, var der stadig gang i ilden, mens dens muligheder for at sprede sig var blevet forhindret. Den var under kontrol. Foto: Mia Harm Madsen
Efterslukningen af den voldsomme gårdbrand i Asperup, der opstod lørdag aften, stoppede søndag morgen klokken otte. Dyr eller mennesker kom ikke til skade, men flere af gårdens længer har fået store skader.

Asperup: I omkring 14 timer var brandfolk i gang med sluknings- og efterslukningsarbejdet af branden, der opstod i en gård i Asperup lørdag aften ved 18-tiden. Det fortæller Per Møller Jensen, der er indsatsleder hos Trekantbrand og overtog ved 23-tiden.

- Vi kørte hjem klokken otte i morges med de sidste køretøjer. Da jeg overtog var branden under kontrol, så vi har brugt det meste af natten på efterslukningsarbejde. Vi har stille og roligt fået os arbejdet igennem sammenstyrtede bygninger og sikret, at alt ild var slukket, siger han.

Både brandvæsen og politi var massivt til stede, og Trekantbrand fik hjælp fra mandskabet i Middelfart og Fredericia. Der blev brugt fire autosprøjter, fem tankvogne, en redningskran og droner. Ved 23.30-tiden blev flere af de ekstra mandskaber sendt hjem. Sammen med Beredskabsstyrelsen, seks brandfolk, en lift fra Middelfart-stationen og en sprøjte fra Ejby-stationen arbejdede Per Møller Jensen med slukningsarbejdet igennem natten.

Der var ingen dyr eller mennesker på gården. Men allerede kort efter, at ilden var opstået, havde den spredt sig og første længe styrtede sammen stykke for stykke med høje brag. Ilden åd sig også videre til gårdens to andre længer. Angiveligt spredte ilden sig så hurtigt på grund af vejret, fortalte Trekantbrand til Fyens Stiftstidende lørdag aften.

- Ilden har spredt sig enormt hurtigt, da der har været vind i aften, fortalte Casper Christensen, der er operationsleder ved Trekantbrand.

Annonce
Det var forbipasserende, der så flammerne og anmeldte branden. Foto: Mia Harm Madsen

To længer brændt ned og vandskade

Søndag formiddag lyder meldingen fra indsatsleder Per Møller Jensen, at ud af de i alt seks ladebygninger, gården har, er to brændt helt ned og én har fået vandskade.

- Tre er blevet reddet. Stuehuset er også gået helt fri, da det ikke var forbundet med de brændende bygninger, siger han.

Ved gården vil der stadig kunne være lidt røg, der stiger op fra de nedbrændte bygninger søndag. Det er varme mursten, der ligger og damper, fortæller indsatslederen.

- Vi har gravet hele natten, og vi regner stærkt med, at vi har fået alt gravet ud. Med en bygningsbrand af den her størrelse vil der altid være mursten, der ligger og damper, siger Per Møller Jensen.

Det er angiveligt en tur i haven, der har startet branden. Det oplyser vagtchefen hos Fyns Politi, Lars Thede.

- Vi formoder, at det er en ukrudtsbrænder, siger han og beretter, at de får mange meldinger om brande på grund af ukrudtsbrændere i maj og sommermånederne.

Annonce
Middelfart For abonnenter

Middelfart halter bagefter når det gælder nye virksomheder: Erhvervschef så gerne, at flere unge overvejede at blive selvstændige

Annonce
Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Leder For abonnenter

Tabet af tillid

Det er ikke bare ærgerligt, at døren fra nu af er låst af om aftenen på Ringe Bibliotek. Det er også urimeligt for flertallet af brugere. Alligevel er det en naturlig konsekvens, efter at stedet gennem nogen tid har været udsat for hærværk i et omfang, der er uden for det, der betegnes som god opførsel. God opførsel er ellers, hvad man burde kunne forvente, når kommunen tilbyder borgerne at komme gratis i kontakt med computerudstyr og bøger til udlån efter normal lukketid. En ekstra service, som det ikke er rimeligt, at flertallet skal udelukkes fra, fordi et mindretal vælger at misbruge den tillid, kommunen har lagt til grund for ordningen. At tillid bliver misbrugt rækker imidlertid ud over bibliotekets vægge. Tillid er nemlig den lim, der får samfundet til at hænge sammen. Tillid står mellem linjerne. Det er det selvfølgelige i, at man passer på hinanden og på ting - uanset om det er éns egne ting eller nogle, man får stillet til rådighed som f.eks. et møbleret bibliotek. Det er svært at se nogen have noget imod idéen om det aftenåbne bibliotek. På alle måder må det være attraktivt for borgere i Ringe at kunne bruge biblioteket, når det passer dem bedst - uanset om de tilhører dem, der gerne vil vide mere, eller dem der keder sig og savner et sted at være. Da biblioteket er ubemandet, koster det intet at drive ud over tilliden til brugernes gode opførsel. Når biblioteket i Ringe fremover er aflåst om aftenen, er det derfor ikke bare ærgerligt og urimeligt. Det er også trist, for det er et symbol på afviklingen af en åbenhed, som vores samfund i årevis har brystet sig af, og som adskiller sig fra andre samfund, der ikke tør nøjes med at bygge på tillid men er nødt til at gøre sig afhængig af dens modsætning - kontrollen. Kontrol koster. Det værste ved den er dog, at lige så let, den er at indføre, lige så lang tid tager det at genopbygge den tillid, der er gået tabt.

Odense

Letbanens etape to: Venstre vil lade vælgerne tale inden beslutning

Annonce