Annonce
112

Vold, våben og ulovlig tvang: Tre mænd dømt ved Retten i Odense

Tre mænd fra Svendborg er onsdag ved Retten i Odense blevet idømt fængselsstraffe. Den ene af mændene er også blevet udvist af Danmark med indrejseforbud for bestandig. Arkivfoto: Michael Bager
Tre mænd fra Svendborg er ved Retten i Odense blevet idømt mellem halvandet og fire og et halvt års fængsel for blandt andet vold og våbenbesiddelse. Den ene af mændene udvises også.

Svendborg/Odense: Onsdag blev tre mænd ved Retten i Odense idømt henholdsvis fire og et halvt, fire og halvandet års fængsel.

27-årige Shahin Al-Badri, der er irakisk statsborger, blev idømt fire og et halvt års fængsel samt udvisning af Danmark og indrejseforbud for bestandig.

23-årige Yousef Hichme blev idømt fire års fængsel, mens 23-årige Loai Esteite fik halvandet års fængsel.

Af anklageskriftets i alt 26 forhold, hvor både røveri, vold, våben og euforiserende stoffer indgik, blev de tre frifundet for i alt otte forhold. De er alle fra Svendborgområdet.

Annonce

- Lige pludselig en dag, så finder vi dig igen

Den ene af episoderne fandt sted ved fastfoodrestauranten KFC i Odense i marts i år. Her overfaldt de tre en mand og tildelte ham adskillige knytnæveslag og spark og tvang ham ind i en bil, hvorefter de satte kursen mod Svendborg.

I bilen blev manden slået på benet med en hjulnøgle og tildelt knytnæveslag på kroppen og i ansigtet. Desuden tog de 3000 kroner i kontanter fra ham samt fem gram ketamin.

Loai Esteite erkendte i retten, at han havde tildelt manden ét knytnæveslag foran KFC i Odense.

Under kørslen mod Svendborg bad de desuden manden om at skaffe omkring 25.000 kroner til indfrielse af narkogæld, ligesom de tre også tvang manden til at begå tyveri i en forretning. Dette mislykkedes dog, da manden stak af fra stedet.

Ifølge anklageskriftet brød Shahin Al-Badri i november sidste år ind i en ejendom i Skårup. Her har han ifølge anklageskriftet stjålet to jagtrifler, to haglgeværer, 70 riffelpatroner, 40 haglpatroner og to sigtekikkerter samt smykker. Alt sammen til en værdi af knap 125.000 kroner.

I dagene efter skulle Yousef Hichme have fået overdraget våbnene, ammunitionen og sigtekikkerterne, hvor han sammen med Shahin Al-Badri tvang en person fra Svendborg til at opbevare rovet fra indbruddet i Skårup.

Politiet sikrede våben og ammunition i slutningen af november sidste år, men det faldt ikke i god jord hos Yousef Hichme og Shahin Al-Badri. For dagen efter opsøgte de angiveligt personen, de havde truet til at opbevare våbnene og tvang vedkommende ind i en bil. Herefter kørte de tre til Thurø, hvor personen blev udsat for både vold og trusler i form af sætninger som ”lige pludselig en dag, så finder vi dig igen”, som det fremgår af anklageskriftet.

Anklager tilfreds med domme

Foruden overfaldet i Odense og våbnene i Svendborg var der også to tilfælde af hashpåvirket kørsel, kørsel uden førerret samt besiddelse af en butterflykniv.

Anklager ved Fyns Politi Filip Dan Skovgaard gik efter henholdsvis fem års fængsel til Shahin Al-Badri og Yousef Hichme og halvandet års fængsel til Loai Esteite samt udvisning til Shahin Al-Badri. Dagens domme lægger sig dermed tæt op ad, hvad anklageren gik efter.

- Det er passende straffe til de tre mænd, så jeg er meget tilfreds med dommene, siger Filip Dan Skovgaard.

Shahin Al-Badri ankede dommen på stedet, Yousef Hichme udbad sig betænkningstid, mens Loai Esteite som den eneste af de tre modtog dommen.

Annonce
Forsiden netop nu
Leder For abonnenter

Tabet af tillid

Det er ikke bare ærgerligt, at døren fra nu af er låst af om aftenen på Ringe Bibliotek. Det er også urimeligt for flertallet af brugere. Alligevel er det en naturlig konsekvens, efter at stedet gennem nogen tid har været udsat for hærværk i et omfang, der er uden for det, der betegnes som god opførsel. God opførsel er ellers, hvad man burde kunne forvente, når kommunen tilbyder borgerne at komme gratis i kontakt med computerudstyr og bøger til udlån efter normal lukketid. En ekstra service, som det ikke er rimeligt, at flertallet skal udelukkes fra, fordi et mindretal vælger at misbruge den tillid, kommunen har lagt til grund for ordningen. At tillid bliver misbrugt rækker imidlertid ud over bibliotekets vægge. Tillid er nemlig den lim, der får samfundet til at hænge sammen. Tillid står mellem linjerne. Det er det selvfølgelige i, at man passer på hinanden og på ting - uanset om det er éns egne ting eller nogle, man får stillet til rådighed som f.eks. et møbleret bibliotek. Det er svært at se nogen have noget imod idéen om det aftenåbne bibliotek. På alle måder må det være attraktivt for borgere i Ringe at kunne bruge biblioteket, når det passer dem bedst - uanset om de tilhører dem, der gerne vil vide mere, eller dem der keder sig og savner et sted at være. Da biblioteket er ubemandet, koster det intet at drive ud over tilliden til brugernes gode opførsel. Når biblioteket i Ringe fremover er aflåst om aftenen, er det derfor ikke bare ærgerligt og urimeligt. Det er også trist, for det er et symbol på afviklingen af en åbenhed, som vores samfund i årevis har brystet sig af, og som adskiller sig fra andre samfund, der ikke tør nøjes med at bygge på tillid men er nødt til at gøre sig afhængig af dens modsætning - kontrollen. Kontrol koster. Det værste ved den er dog, at lige så let, den er at indføre, lige så lang tid tager det at genopbygge den tillid, der er gået tabt.

Odense

Letbanens etape to: Venstre vil lade vælgerne tale inden beslutning

Annonce