Annonce
Nordfyn

Vold og besiddelse af kniv til halbal: En 15-årig og 13-årig blev tilbageholdt

To drenge tilbageholdt til halbal i Søndersø i weekenden på grund af vold og besiddelse af kniv. Arkivfoto: Michael Bager
Fyns Politi blev tilkaldt to gange til lørdagens halbal i Søndersø til først vold mellem to drenge og senere en 13-årig dreng, som blev opdaget med en kniv i buksekanten.

Søndersø: Natten til den tredje søndag i advent var en voldsom én af slagsen i Søndersø, og der blev krævet assistance fra Fyns Politi to gange ved lørdagens halbal i Søndersøhallen.

Klokken 21.32 lød anmeldelsen på vold mellem to drenge. En 15-årig dreng slog med knyttet hånd en anden i ansigtet, som fik et hævet og blåt øje. Den 15-årige blev ifølge Fyns Politis døgnrapport tilbageholdt af vagterne, indtil politiet nåede frem.

En halv time senere klokken 22.05 modtog Fyns Politi endnu en anmeldelse. Denne gang var det en 13-årig dreng, som ifølge døgnrapporten var involveret i tumult på dansegulvet. Han blev ført væk af en vagt, som i denne forbindelse fandt en kniv i den 13-åriges buksekant ved taljen. Drengens værge og de sociale myndigheder blev herefter kontaktet, mens den 13-årige blev overdraget til sine forældre. Kniven blev beslaglagt af politiet.

Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Odense

Byråd sætter punktum for Odeon-sag: Men der mangler stadig en undskyldning

Leder For abonnenter

Odeon har tumlet rundt som en beruset balletdanser

Det er ynkeligt, at selskabet bag Odeon ikke vil undskylde de løgne, som man var sendt ud i offentligheden for at dække over sagen om den systemkritiske kinesiske dansetrup Shen Yuns aflyste optræden i musik- og teaterhuset. Odeon-selskabet har, som det fremgik af avisen tirsdag, i stedet valgt at "beklage" sin optræden via en advokat, men man har ikke haft mod og mandshjerte nok til at sige det lille, men vigtige ord "undskyld". Det er uhørt dårlig stil; en uforskammet opførsel. Derfor må man håbe, at Odeon tager ved lære af forløbet og den berettigede kritik, der er blevet rejst mod selskabet. For selvfølgelig skal man undskylde, når man stikker en løgn. Odeon har i Shen Yun-sagen tumlet rundt som en beruset balletdanser midt i et balletkompagni. Man har løjet for offentligheden, og man har løjet for sin kontraktpartner, Odense Kommune. Det har absolut ikke været kønt at se på. Det er blevet grundigt tilbagevist, at aflysningen af den kinesiske dansetrups optræden skyldtes pres fra det kinesiske regime. Der findes ganske enkelt ikke skyggen af dokumentation for, at den kommunistiske supermagt Kina har forsøgt at diktere programmet i et musik- og teaterhus i hjertet af Danmark. Der er andre og bedre forklaringer på, at Shen Yun-truppen ikke fik lejlighed til at optræde i Odeon. Alene det faktum, at truppen er ukendt i offentligheden og derfor næppe ville have haft gennemslagskraft til at samle et større publikum i Odeon, kan begrunde, at truppen fik et nej fra Odeon. Det kunne man imidlertid have sagt højt og dermed sparet sig selv for megen ballade. Ligesom man fra Odeons side kunne have sagt, at der var åbenlyse samarbejdsproblemer mellem den kinesiske trup og musik- og teaterhuset. Det er nu engang altid bedst at sige tingene, som de er - også når det er ubekvemt. Selv om sandheden ifølge mundheldet er ilde hørt, er sandheden altid at foretrække. Derfor må Odeon mande sig op og lære at sige tingene, som de er. Også, når det handler om at afvise ukendte, kinesiske dansere. Alt andet er ynkeligt.

Annonce