Annonce
Kultur

Volbeat på vej til Fyn: Rockbæstet bider igen

Volbeat har skiftet ud på holdkortet. Bassist Anders Kjølholm blev omkring nytår udskiftet med Kaspar Boye Nielsen (nummer to fra venstre). Yderst til venstre er det trommeslager Jon Larsen, der var med til at stifte bandet med Michael Poulsen. Til højre er det den amerikanske guitarist Rob Caggiano med en fortid i Anthrax. PR-foto

Når Volbeat vender tilbage til Tusindårsskoven under Tinderbox Festival, er det med gode minder i bagagen. Den historiske koncert 1. august 2015 med 37.000 tilskuere - den største koncert nogensinde med et dansk band på dansk jord - er en af bandets mest markante milepæle. Forsanger Michael Poulsen tror, at Volbeat kan gentage bedriften

- 1. august 2015 var én af de dage, hvor alt gik op i en højere enhed. Lyden var perfekt, vi havde det skønt på scenen og følte, at vi performede optimalt. Vejret var dejligt, logistikken fungerede, og publikum var veloplagt. Når alt flasker sig, som det gjorde sidste år i Tusindårsskoven, sker der noget helt særligt. Det helt særlige har vi tænkt os at forsøge at ramme igen fredag aften på Tinderbox Festival, siger forsanger Michael Poulsen.

Selv om han og resten af bandet har forrygende travlt med at promovere Volbeats sjette studiealbum, "Seal the Deal & Let's Boogie", og skal optræde i Belgien, Frankrig og Norge i ugen op til Tinderbox, er der alligevel tid til at fortælle om samarbejdet med Johan Olsen, bandets nye kvindelige sanger og en voodoo-doktor fra New Orleans, der har inspireret Michael Poulsen til sangen "Marie Laveau".

De stærkeste omkvæd

Man kan stille sit ur efter anmeldernes kritik, når Volbeat udsender nyt album. Ord som "forudsigeligt", "automat-pilot" og "står i stampe" bruges flittigt. Michael Poulsen tager det forbløffende afslappet.

- Vi kan godt lide, at publikum aldrig er i tvivl om, at det er Volbeat, de lytter til. Der er mange musikere og kunstnere, der bruger det halve af deres liv på at finde deres signaturlyd eller kunstneriske ståsted. Vi ramte plet med vores første plade, og selv om vi har udviklet os løbende, er jeg glad for, at vi lyder som det samme band som i 2005, siger Michael Poulsen.

Han fortsætter med en analogi om det nyligt afdøde metalmonster Lemmy fra Motörhead, der måtte stå model til samme kritik som Volbeat.

- Lemmy bliver interviewet af en journalist, der konstaterer, at det nye album lyder som det forrige. Og det forrige som det før. Lemmy svarer tørt: "Tusind tak, det er et stort kompliment. Sidst jeg tjekkede, spillede jeg også i samme band", siger Michael Poulsen og ler.

Der gemmer sig dog masser af nyheder og interessante afstikkere på "Seal the Deal & Let's Boogie". Den canadiske sanger Danko Jones medvirker på sangen "Black Rose", et gospelkor fra Harlem synger med på "Goodbye Forever", og Volbeat har på det nærmeste fået en kvindelige sangerinde i kraft af Mia Maja Holst Manstrup.

- Volbeat har rykket sig på mange parametre. "Goodbye Forever" er et godt eksempel med gospelkoret fra Harlem og et vers, der rent instrumentalt står stille. Det er nærmest Manic Street Preachers-agtigt i omkvædet, hvilket er helt nyt. På "Black Rose" flirter vi med punkgenren og hele Phil Spector-lyden, hvilket i mine øjne indikerer, at vi formår at løfte os. Som sangskriver er jeg især stolt af omkvædene, der er de stærkeste, jeg nogensinde har lavet, konstaterer Michael Poulsen.

Annonce

Danko rammer plet

Danko Jones er ikke nogen Hr. Hvem-som-helst. Han optrådte som hovednavn på Roskilde, inden Volbeat blev dannet. Da Volbeat turnerede i USA i 2012, var han og bandet (der lige som danske Lukas Graham er opkaldt efter forsangeren) med som support.

- Jeg har fulgt Danko Jones i mange år, og jeg mødtes med ham for første gang efter deres koncert på Stengade i København på nogenlunde samme tid, som Volbeat debuterede. Vi faldt i snak og har holdt forbindelsen lige siden. Derfor ringede jeg til ham, da vi stod i studiet en aften og øvede på "Black Rose". Jeg blev ved med at høre ham synge verset, så hvorfor ikke invitere ham med på nummeret? Han ville lyde 10 gange federe end mig i præcis det vers, og heldigvis var han med på idéen. Lyt på sangen og hør, hvordan han nailer den, opfordrer Michael Poulsen.

Annonce

Magi med Johan Olsen

En anden ny stemme i Volbeat-regi er den unge sanger Mia Maja Holst Manstrup, som er et ubeskrevet blad. Endnu. Michael Poulsen faldt pladask for hendes stemme til en koncert i Næstved, hvor han bor.

- Hun var med som korsanger for Tue West, som jeg i øvrigt er helt vild med. Da vi var i studiet et par måneder senere, sad jeg med produceren Jacob Hansen og konkluderede, at flere af sangene skreg efter noget kvinde-vokal. Vi gad ikke bruge lang tid på at få fat på en eller anden vigtigmås fra USA, så jeg hev fat i Mia Maja. Hun troede først, at jeg tog pis på hende, men hun endte heldigvis med at sige ja. Hun er faktisk med på fem sange, hvilket er noget, vi heller aldrig har gjort før, understreger Michael Poulsen.

En gammel kending i Volbeat-regi er Johan Olsen, der medvirkede på "The Garden's Tale" på albummet "Rock The Rebel / Metal The Devil" fra 2007. Det nærmeste man kommer på en nationalhymne i Volbeat-land.

- Johan og jeg kan et eller andet sammen. Jeg har faktisk ikke lyst til at gennemanalysere, hvad det er, vores stemmer kan i forening. Der er ikke altid noget entydigt svar på, hvordan magi opstår. Nogle gange fungerer det bare. Men et vigtigt element er uden tvivl, at vi forstår og holder af hinandens musik. Og kan lide hinandens selskab. Den nye sang "For evigt" er skrevet med Johan i tankerne, og jeg synes, det var en fed måde at fejre 10-års jubilæet for vores første duet. 1-2-3, så er der fandeme gået 10 år, siger Michael Poulsen.

Fakta om Volbeat

Volbeat er et dansk metalband, der blev dannet i oktober 2001 af sanger og guitarist Michael Poulsen, efter at hans daværende band Dominus blev opløst.

Bandet er blevet kendt på sin særprægede musikstil, der oprindeligt blev omtalt som "metallisk pop-rock and roll". Stilen omtales også som "Elvis- metal".

Volbeat har udgivet fire albummer: "The Strength/The Sound/The Songs", 2005. "Rock The Rebel/Metal The Devil", 2007. "Guitar Gangsters and Cadillac Blood", 2008. "Beyond Hell/Above Heaven", 2010.

I 2005 vandt bandet prisen for "Bedste debutalbum" ved Danish Metal Awards, året efter vandt det en Steppeulv som "Årets håb"

De fire medlemmer er Michael Poulsen, sanger og guitar, Jon Larsen, trommer, Kaspar Boye Nielsen, bas, og Rob Caggiano, guitar.

www.volbeat.dk

Annonce

En sang for ofrene

Da jeg interviewede Michael Poulsen forud for koncerten sidste år, var han netop kommet hjem fra en turné, der blandt andet gik til New Orleans. Denne gang er det mig, der netop er kommet hjem fra den mytiske by i Louisiana. Det nye albums anden sang handler om den berømte voodoo-doktor Marie Leveau, som vi begge er blevet inspireret af.

- Vi har spillet i New Orleans flere gange, og sangen om Marie Laveau udspringer naturligvis af mødet med hendes historie. Faktisk bruger sangen hende som et element, da det er hendes spirituelle kræfter, som jeg forsøger at bruge til at vække min døde far til live med, siger Michael Poulsen.

Marie Laveau er ikke den eneste historiske figur, der figurerer på albummet. Mary Jane Kelly har også fået sin egen sang. Og hvem er hun, spørger mange sikkert.

- Hun var den sidste, som Jack the Ripper slog ihjel i 1888. Jeg har spekuleret på, om der var brug for endnu en sang om ham, men den handler i højere grad om hende. Det er næsten altid forbryderne og massemorderne, der skrives sange om. Sjældent deres ofre. Så min sang er et forsøg på at skrive om mennesket bag den sørgelige og makabre likvidering. Intet menneske fortjener sådan en skæbne. Det rørte mig, at forbipasserende hørte hende synge "A Violet From Mother's Grave", når hun havde fri fra sit arbejde som prostitueret, siger Michael Poulsen.

Han gør ikke alverden ud af at sætte rammen for sangene, når de spilles live.

- En del af vores fans vil have ret godt styr på vores tekster, så de ved formodentlig godt, hvem Marie Laveau og Mary Jane Kelly er. Derudover er vores produktion lavet, så man kan se billeder af dem på bagtæppet. Mere synes jeg ikke, det skal pensles ud. For jeg har oplevet flere gange, at vores fans har et helt andet bud på, hvad sangene handler om. Deres fortolkning af sangene kan være virkelig inspirerende, og hvis jeg bliver alt for konkret, mister lytteren muligheden for selv at digte med på historien eller lave deres egen research, siger Michael Poulsen.

Annonce

Odense kræver revanche

Laver man research på Volbeats koncertliste, er der kun to danske krydser på listen i 2016: Tinderbox Festival og Nibe Festival i Nordjylland.

- Når vi vender tilbage til Odense, handler det i høj grad om, at arrangørerne er professionelle og lever op til vores krav. Når man har haft en god oplevelse, er man naturligvis tilbøjelig til at vende tilbage. Vi var slet ikke i tvivl om, at Tusindårsskoven krævede en gentagelse. Nu er det svært at spå om dagsformen en uge i forvejen, men jeg tror ikke, vi bliver ringere af at varme op med Graspop i Belgien og Hellfest i Frankrig. De høje forventninger på Fyn skræmmer os heller ikke. Tværtimod. De sætter os op til at gøre det endnu bedre, konstaterer Michael Poulsen.

Volbeat fredag 24. juni kl. 01.00

Annonce
Nordfyn For abonnenter

21-årige Damien er med i Paradise: - Jeg har altid gerne villet være et kendt ansigt

Danmark

De seneste coronatal: 306 bekræftede tilfælde det seneste døgn

Annonce
Annonce
Annonce
Nyborg

Udsolgt festival var en succes: - Vi måtte sende bud efter mere fadøl

Assens For abonnenter

Lastbilchaufføren Thor har startet en maskinstation med kun én maskine: - Når man først har prøvet at være sin egen chef, vil det nok altid lokke lidt

Odense

Mysterie opklaret: Borgere troede, de havde mistet cykelsti over motorvejen - nu baner gigantisk projekt vej for to helt nye broer, når den gamle rives ned

Faaborg-Midtfyn

Minibus med flere passagerer kørte direkte i grøften: Chauffør fik pludselig ildebefindende

Valgkamp med forbehold: Intern uenighed om EU-afstemningen i flere partier

Faaborg-Midtfyn

Se video: Ingen hajtænder, dårligt udsyn og biler på skoleelevers cykelstier - Her er de tre største trafikale udfordringer

Kerteminde For abonnenter

Træhytte, chokolade og kød: Verena og Michael udvider deres firma markant

For abonnenter

På få år er Modulex gået fra underskud til to-cifret millionoverskud: - Vi kan næsten ikke rekruttere hurtigt nok

Odense

Tætpakket debut for letbanen: En Tesla fik hornet, og borgmesteren måtte bøje i knæene for at holde balancen

Elektricitet på de ædlere dele kan hjælpe en stor patientgruppe med et udbredt problem

Odense

Rockbands fra 70'erne og 80'erne laver maratonkoncert: -Vi håbede på 5-6 bands, men så stod vi pludselig med 13 bands

Middelfart For abonnenter

Michael var bekymret for identitetstyveri, når borgere skulle hjælpes med MitID: Nu er der sket ændringer

Odense

Borgmester afviser at tale om pisk for at få bilisterne over i letbanen: - Det kan jo være, at det går over al forventning i den kommende års tid

Annonce