Annonce
Nyborg

Voksenvenner har brug for forstærkning

Børns Voksenvenner har en vigtig opgave, men der mangler friske kræfter. 21. januar holder foreningen orienteringsmøde på Vestervold i Nyborg. Arkivfoto: Mogens Rasmussen.
Foreningen Børns Voksenvenner, Nyborg, kører på pumperne. Nu håber de på flere frivillige til bestyrelsen og til rollen som voksenven.
Annonce

Nyborg: Alle kan nok blive enige om, at det er en god ide, når frivillige melder sig som voksenvenner og hjælper børn eller unge, der har brug for en god ven at tale med.

Men foreningen Børns Voksenvenner Nyborg har meget svært ved at hjælpe nogen for tiden, for der mangler flere medlemmer til bestyrelsen, og der kan også bruges flere frivillige voksenvenner.

De nuværende bestyrelsesmedlemmer har været nødt til at stoppe af forskellige personlige grunde, og hvis man ikke kan få flere til at hjælpe til, kan den lokale forening for voksenvenner blive meget sårbar.

Nyborgforeningen, der er en lokalorganisation under landsforeningen Børns Voksenvenner, efterlyser en kasserer, en næstformand og nogle suppleanter.

I første omgang holder man orienteringsmøde tirsdag den 21. januar klokken 19 på Frivilligcentret, Vestervold i Nyborg for at fortælle om foreningens arbejde, hvor man håber at se nye kræfter til det vigtige arbejde.

For mens der er mangel på voksne til foreningens lokale bestyrelse, er der ikke mangel på unge, der har brug for en voksenven at tale med.

Børnene er typisk fra velfungerende familier, men familierne er måske udfordrede i kortere eller længere perioder. Det kan skyldes skilsmisse, dødsfald, sygdom eller handicap i familien.

Formanden for lokalforeningen Dagny Jensen, Nyborg, fortæller, at hun selv i flere omgange har være voksenven - først i tre år for en teenagedreng og senere i fem år for en pige.

- Som barn og ung havde nogle reservebedsteforældre, som kom til at betyde meget for mig. Den slags indser man jo først senere i livet, og derfor har jeg valgt at bruge kræfter i Børns Voksenvenner, siger Dagny Jensen.

Lokalforeningens opgave er at matche børnene med en voksen - så det bliver til gavn for begge parter.

Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Annonce