Annonce
Faaborg-Midtfyn

Voksende politisk opbakning til Als-Fyn Broen

Den politiske opbakning til en bro mellem Als og Fyn er voksende. Grafik Cowi
Formand for Nye Borgerlige Pernille Vermund og tidligere energi-, forsynings- og klimaminister Lars Christian Lilleholt (V) træder ind i brokomiteen.

Faaborg-Midtfyn: Den politiske opbakning til at gå videre med planerne om at skabe en broforbindelse mellem Als og Sydfyn er voksende. I en pressemeddelelse skriver Als-Fyn Broens komité, at komiteen udvides op til de kommende forhandlinger om infrastruktur.

Pernille Vermund, formand for Nye Borgerlige, der er valgt til Folketinget i Sydjylland Storkreds, ser frem til at være en del af et projekt, som gavner hendes valgkreds og Danmark som helhed:

- Als-Fyn Broen er et vigtigt infrastrukturprojekt, og vi skal arbejde mod, at projektet bliver én af brikkerne i den kommende infrastrukturaftale. Jeg ser frem til at blive en del af et projekt, der kan sætte skub i væksten, beskæftigelsen og udviklingen i min valgkreds, og som samtidig kan få stor betydning for sammenhængen mellem Øst- og Vestdanmark, lyder det fra Pernille Vermund.

Pernille Vermund bakker nu også op omkring Als-Fyn Broen. Arkivfoto: Martin Ravn

Lars Christian Lilleholt, som er forhenværende energi-, forsynings- og klimaminister, er valgt til Folketinget i Fyns Storkreds. For Lars Christian Lilleholt såvel som for komitéen i sin helhed er det særlig vigtigt, at forbindelsen bliver så bæredygtig som muligt:

Lars Chr. Lilleholt, fynskvalgt folketingsmedlem for Venstre, lægger vægt på, at en eventuel fast forbindelse mellem Als og Fyn bliver så bæredygtig som mulig.  Foto: Mads Claus Rasmussen/Ritzau Scanpix

- Jeg har fulgt projektet længe og har set den udvikling, som projektet har gennemgået. Venstre har længe støttet, at Als-Fyn Broen bliver en del af den kommende aftale om infrastruktur og får en forhåndsundersøgelse. Jeg synes også, det er interessant at følge, hvordan projektet kan opføres så klimavenligt og bæredygtigt som muligt, siger Lars Christian Lilleholt.


Als-Fyn Broen er et vigtigt infrastrukturprojekt, og vi skal arbejde mod, at projektet bliver én af brikkerne i den kommende infrastrukturaftale.

Pernille Vermund, formand for Nye Borgerlige


De nye medlemmer af komiteen glæder bestyrelsesformand i Danfoss Jørgen M. Clausen, der er formand for Als-Fyn Broens styregruppe og komité.

De er med i komitéen

I dag er følgende landspolitikere medlem af komitéen bag Als-Fyn Broen: 

Pernille Vermund (NB), Lars Christian Lilleholt (V), Ellen Thrane Nørby (V), Jane Heitmann (V), Jens Henrik Thulesen Dahl (DF), Rasmus Helveg Petersen (R) og Niels Flemming Hansen (K), der alle sidder i Folketinget.

Desuden to medlemmer af Europa-Parlamentet: Christel Schaldemose (S) og Pernille Weiss (K).

Også Bendt Bendtsen, tidligere formand for Konservative og erhvervsminister, er med.

- Als-Fyn Broens komité afspejler efterhånden den nationale opmærksomhed, som Als-Fyn Broen har fået. Vi har en bred vifte af landspolitikere med i komitéen, og Pernille Vermund og Lars Christian Lilleholt udgør en manifestation af opbakningen fra Christiansborg. Vi er glade for at have dem med og glæder os til at få deres input med i vores videre arbejde med projektet, lyder det fra ham.

Als-Fyn Broen er et samarbejdsprojekt mellem Sønderborg Kommune og Faaborg-Midtfyn Kommune, som startede i 2017.

Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Sport

Kamerahold ville ikke hilse på OL-chefen fra Tommerup: Mere end et år senere gennemføres OL 'stensikkert'

Annonce