Annonce
Erhverv

Voksede sig stærk i Odense: Svensk robotfirma får EU-støtte i hånden

Tendos stifter Sofie Woge viser en af de nyeste udgaver af sin robothandske frem. Nu er hun og resten af holdet blevet del af det europæiske robotprogram Robot Union. Foto: Michael Bager

Svensk trio flyttede til Odense for at blive del af robotklyngen med sin robothandske - Tendo har fortsat kontor i Odense, men hovedkontoret er flyttet hjem til Lund. Tendo er ligesom Smooth Robotics fra den fynske robotklynge kommet med i EU-robotprogrammet Robot Union.

En svensk trio stod bag den første udenlandske indflytter i den fynske robotklynge startuphub for nye robotvirksomheder, da de tilbage i 2016 rykkede ind i Odense Robotics Startup Hub.

Nu er robotvirksomheden med den svensk/fynske baggrund blevet del af top 10 over de mest lovende europæiske robotvirksomheder i EU-programmet Robot Union.

Sofie Woge, Robin Gustafsson og Pontus Renmarker rykkede i 2016 til Fyn med deres robothandske til gigtpersoner og andre med nedsatte kræfter i fingrene. Siden har Tendo selv fået godt fat i væksten, tiltrukket investorer og skabt masser af interesse.

De er flyttet ud af robothubben i Forskerparken, men har nu fået en af de 10 eftertragtede pladser i EU-programmet Robot Union sammen med bl.a. Smooth Robotics, som er vokset ud af den fynske robotklynge. Tendo får dermed en direkte finansiering for ialt 120.000 euro og mulighed for yderligere 70.000 euro til eksperthjælp og konsulentbistand af forskellig slags inden for det kommende år.

Tendo er dog ikke bare flyttet ud af Forskerparken, men har også flyttet sit hovedkontor hjem til Sverige igen. Der er de flyttet ind i iværksættermiljøet Ideon Innovation i Lund, men har dog bevaret et kontor i Odense, fortæller virksomhedens danske udvikler Joe Sarawut Nielsen.

- De 30.000 euro, som vi i første omgang får, skal bruges til at tage det sidste skridt i udviklingen af det, vi kalder vores demo-version, som er den handske vi forventer at bruge til tests med brugere og til fremvisning for potentielle distributions- og produktionspartnere, fortæller han.

- Demo-versionen af handsken kommer til at være tæt på den færdige version og kommer til at være sidste skridt, før vi kan raffinere den til et endeligt produkt, som er klar til markedet. Med hjælpen fra Robot Union kan vi nu få et ekstra boost til vores udvikling, siger han.

Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Debat For abonnenter

De gamle nyheder, 1994: Bølge af tyverier på Odense Friskole

1994 Eleverne på Odense Friskole skal til at holde vagt i klasselokalerne under den fælles morgensang. På skift skal en enkelt elev fra hver klasse blive tilbage, når de andre er til morgensamling i gymnastiksalen. Årsagen er, at skolen i den sidste halvanden uge er blevet ramt af en bølge af tyverier – blandt andet fra elevernes tasker, der ubevogtet er ladt tilbage i klasselokalerne under morgensangen. - Nogle personer har tilsyneladende fået øje på, hvor let det er at komme ind på vores skole. Så nu har vi skærpet agtpågivenheden og aftalt en vagtordning. Eleverne har også fået besked på, at de skal undgå at efterlade penge eller andre værdier i skoletasken, siger skolebestyrer Torsten Johannesen. 1969 Den 21-årige Eva Haraldsted fra Aarhus har stævnet den engelske fodboldspiller George Best, Manchester United, for brudt ægteskabsløfte. Et forlydende i London vil vide, at den danske pige vil have sin tidligere forlovede til at betale hende 20.000 pund ( cirka 360.000 kroner). George Best bekræfter, at han har modtaget stævningen fra den danske pige men har ingen kommentarer ud over, at ”det vist er bedst, at hun rejser hjem til Danmark nu”. Eva Haraldsted traf Georg Best, da hun forsøgte at skaffe hans autograf til sin daværende, danske forlovede. Hun rejste senere til England og blev midtpunktet i mange romantiske forlydender, der opstod om hende og den engelske fodboldspiller. 1944 Prisudvalget i Odense Købstad offentliggør i dag en bekendtgørelse, hvorefter der straks træder maksimalpriser i kraft for juletræer, der sælges her i byen såvel i engros- som i detailhandel. Priserne er fastsat specielt gældende for Odense og godkendt af Prisdirektoratet. De må derfor ikke overskrides uanset tidligere indgåede aftaler om højere priser og avancer. Efter de nye prisbestemmelser må juletræer i almindelige sorter gran koste fra 1,25 kroner til syv kroner pr. stk., medens der for finere træsorter, ædelgran, nordmannsgran og lignende, må tages fra to kroner til 11,75 kroner. Priserne gælder for størrelser fra mellem 60 centimeter til højest 3 ½ meter. Handlen med juletræer er kun så småt begyndt i byen.

Alarm 112

20 personer anholdt i islamistisk terrorsag i Danmark

Danmark

Seks mænd og to kvinder kræves fængslet i terrorsag efter politiaktion

Annonce