Annonce
Erhverv

Voksede sig stærk i Odense: Svensk robotfirma får EU-støtte i hånden

Tendos stifter Sofie Woge viser en af de nyeste udgaver af sin robothandske frem. Nu er hun og resten af holdet blevet del af det europæiske robotprogram Robot Union. Foto: Michael Bager

Svensk trio flyttede til Odense for at blive del af robotklyngen med sin robothandske - Tendo har fortsat kontor i Odense, men hovedkontoret er flyttet hjem til Lund. Tendo er ligesom Smooth Robotics fra den fynske robotklynge kommet med i EU-robotprogrammet Robot Union.

En svensk trio stod bag den første udenlandske indflytter i den fynske robotklynge startuphub for nye robotvirksomheder, da de tilbage i 2016 rykkede ind i Odense Robotics Startup Hub.

Nu er robotvirksomheden med den svensk/fynske baggrund blevet del af top 10 over de mest lovende europæiske robotvirksomheder i EU-programmet Robot Union.

Sofie Woge, Robin Gustafsson og Pontus Renmarker rykkede i 2016 til Fyn med deres robothandske til gigtpersoner og andre med nedsatte kræfter i fingrene. Siden har Tendo selv fået godt fat i væksten, tiltrukket investorer og skabt masser af interesse.

De er flyttet ud af robothubben i Forskerparken, men har nu fået en af de 10 eftertragtede pladser i EU-programmet Robot Union sammen med bl.a. Smooth Robotics, som er vokset ud af den fynske robotklynge. Tendo får dermed en direkte finansiering for ialt 120.000 euro og mulighed for yderligere 70.000 euro til eksperthjælp og konsulentbistand af forskellig slags inden for det kommende år.

Tendo er dog ikke bare flyttet ud af Forskerparken, men har også flyttet sit hovedkontor hjem til Sverige igen. Der er de flyttet ind i iværksættermiljøet Ideon Innovation i Lund, men har dog bevaret et kontor i Odense, fortæller virksomhedens danske udvikler Joe Sarawut Nielsen.

- De 30.000 euro, som vi i første omgang får, skal bruges til at tage det sidste skridt i udviklingen af det, vi kalder vores demo-version, som er den handske vi forventer at bruge til tests med brugere og til fremvisning for potentielle distributions- og produktionspartnere, fortæller han.

- Demo-versionen af handsken kommer til at være tæt på den færdige version og kommer til at være sidste skridt, før vi kan raffinere den til et endeligt produkt, som er klar til markedet. Med hjælpen fra Robot Union kan vi nu få et ekstra boost til vores udvikling, siger han.

Annonce
Kerteminde For abonnenter

Efter ballade på værtshus: Ung kvinde overfaldt betjent

Danmark

Mandagens coronatal: 785 nye smittede

Annonce
Annonce
Annonce
Sport

Viktor Axelsen vinder OL-guld efter vanvittig finale

OB For abonnenter

Kommentar: Det er for tidligt at nedgøre OB efter nederlaget mod FCK

Sport

Middelfart i nød: Jagter desperat målmand

Middelfart

Flere bilister kogte over, da farten blev sænket til 80 km/t: Forfulgte forankørende og passede ham op ved frakørslen

Danmark

Mandagens coronatal: 785 nye smittede

Faaborg-Midtfyn

Taske med computer stjålet ved Årslev

Odense

Varmt boligmarked og flere togafgange: Nu tør landsby ved Odense drømme om købmand og arbejdspladser

Sport

Fynboer sætter ny olympisk rekord på cykelbanen

Odense

Tidligere landmand er gået til kamp for rent drikkevand: - Denne gang skal vi være på forkant

Odense For abonnenter

Drikkevandet bliver testet for pesticider: Men giftige planter kan også være en trussel

Faaborg-Midtfyn

Det vrimler med katte i hele kommunen: -Lad være med at fodre den fremmede kat - den bliver hængende

Annonce