Annonce
Middelfart

Vodka i remouladeflasker og en enkelt joint: Det forsøger gæsterne at smugle ind på årets festival

Det er ikke alt, gæsterne får lov til at tage med ind på festivalpladsen. De ulovligevarer bliver konfiskeret og overdraget til politiet. Foto: Mette Mørk

Middelfart: Vodka i remouladeflasker, parfumeflasker og fryseelementer. Gæsterne ved årets Rock Under Broen er opfindsomme, og det skriver de sikkerhedsansvarlige ved årets festival gerne under på.

- Sidste år opdagede vores folk en barnevogn med dobbeltbund, hvor der var gemt flere flasker spiritus, fortæller sikkerhedsassistent Lennarth Højgaard.

I år er både en joint og et par gram hash dukket op under den visitering, gæsterne skal igennem, før de får lov at komme ind på pladsen og nyde musik og kolde fadøl.

- Det er faktisk ikke meget, det er blevet til, fortæller sikkerhedsansvarlig Michael Larsen om fundet af de ulovlige varer, som bliver overdraget til politiet, når sikkerhedsfolkene støder på dem.

Michael Larsen og hans knap 90 mand store sikkerhedsteam har også ansvaret for sikkerheden på pladsen, og går dankortautomaterne ned, er det også hans hold, der har opgaven med at få løst problemerne.

- Vi kæmper mest med stole, der blokerer flugtveje og nødudgange, forklarer han og tilføjer, at sikkerhedsmandskabet også har hjulpet en kvinde ud af et låst toilet.

Annonce
Lennarth Højgaard er af det knap 90 mand store team, der har ansvaret for sikkerheden på Rock Under Broen. Mandskabets vogn er i to etager, så der er udkig til store dele af festivalpladsen. Foto: Mette Mørk
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Leder For abonnenter

Kom nu, Mette F.: Hold dit løfte

Det er godt, at regeringen og Kommunernes Landsforening i sidste måned blev enige om en ny økonomisk aftale, der tilfører 2,2 milliarder kroner ekstra til kommunerne i 2020. Det er også fint, at den socialdemokratiske regering i begyndelsen af denne uge sendte millioner af kroner ud til en række af landets vanskeligt stillede kommuner. Og dejligt, at man desforuden har besluttet at sløjfe det rigide omprioriteringsbidrag. De mange skattemillioner, som regeringen har drysset ud med mild hånd i den seneste tid, ændrer imidlertid ikke på, at der er noget rivravruskende galt i Danmark, som Faaborg-Midtfyn Kommunes borgmester, Hans Stavnsager, formulerede det på et byrådsmøde tidligere på ugen. For der er stadig uhyre store forskelle på den service, som landets rige og fattige kommuner tilbyder deres borgere. Derfor er det påtrængende, at regeringen får gennemført en ny udligningsreform. Den nuværende socialdemokratiske regering har varslet, at det vil ske, men det gjorde den foregående Venstre-ledede regering såmænd også – uden at det skete. Derfor er det tilsyneladende nødvendigt at holde statsminister Mette Frederiksen, finansminister Nikolai Wammen, social- og indenrigsminister Astrid Krag og alle andre ansvarlige ministre fast på, at der skal ske ændringer i udligningen mellem kommunerne. For det dur ikke, at eksempelvis rige kommuner i Nordsjælland kan hente ekstra millioner i hjem til pengetankene på grund af teknikaliteter i lovgivningen, mens fattige landkommuner skal skære i budgetterne. Middelfart, Faaborg-Midtfyn, Odense, Kerteminde ... budgetforligene er faldet på plads de seneste dage; nogle steder med smalle forlig, andre steder med bred opbakning eller endog i fuld enighed. Alle steder har budgetlægningen dog krævet benhårde prioriteringer og fravalg, blandt andet fordi udligningsordningen stadig ikke er ændret. Derfor er det ikke nok, at regeringen har varslet en ny udligningsreform. Den skal også holde løftet.

Annonce