Annonce
Sport

VM-spillere er tilfredse med fire point før kampen mod Frankrig

Danmark kan måske tåle et nederlag et nederlag til Frankrig på tirsdag, hvis Peru samtidig tager point fra Australien i gruppens anden kamp.

Pointhøsten er godkendt, men det danske spil har endnu ikke ramt topniveauet i Rusland, erkender anfører Simon Kjær.

Det danske landshold har sikret sig fire point i de to første VM-kampe mod Peru og Australien og mangler fortsat at møde Frankrig.

Christian Eriksen og holdkammeraterne er godt tilfredse med udbyttet, der foreløbig placerer Danmark på en andenpladsen lige bag Frankrig, der er sikret en plads i ottendedelsfinalerne.

- Vi havde alle håbet på seks, men fire point kan vi også være fint tilfredse med.

- Vi vil ind og have et resultat mod Frankrig, og vi plejer at være bedst i de kampe, der gælder noget. Den her kamp gælder noget, siger Eriksen efter 1-1-kampen mod Australien, hvor han scorede det danske mål.

Frankrig topper gruppe C med seks point foran Danmark med fire. Australien har et enkelt point, mens Peru har nul efter to nederlag. De to bedste hold går videre til knockoutfasen.

Hvis Peru i gruppens sidste spillerunde tager point fra Australien, så er Danmark klar til ottendedelsfinalerne selv med et nederlag til Frankrig.

- Havde man spurgt os før VM, om vi ville være tilfredse med fire point efter to kampe, så ville vi gerne have taget imod den, siger anfører Simon Kjær.

- Vi havde ikke ønsket at stå i en situation, hvor vi skulle ud og slå Frankrig, og det er vi glade for, at vi ikke skal.

Umiddelbart lader det danske spil dog foreløbig en del tilbage at ønske under slutrunden i Rusland.

- Der er mange ting, vi ikke kan være tilfredse med, siger Simon Kjær.

- VM er ikke ligesom alt andet. Der er mange faktorer, der spiller ind. Det skal man huske at tage med. Vi arbejdede igen hårdt, men gav for meget initiativ væk, efter Australien fik udlignet.

- Til VM er der forskel på tændingen, og spændingsniveauet er noget andet. Vi er bare mennesker. Men jeg synes, at vi spillede bedre mod Australien end mod Peru. Vi lærer hele tiden, siger anføreren.

Den sidste gruppekamp mod Frankrig spilles på tirsdag i næste uge. Franskmændene åbnede VM med en sejr over Australien, og torsdag aften slog de Peru med 1-0.

Annonce
Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Fyn For abonnenter

Før konkurs i kemisagen: Købte båd, betalte private regninger og flyttede 11 biler over i nyt firma

Nyborg

75-årig giver et nap med i børnehaven

Leder For abonnenter

Rygeforbud på boldbaner: Hvorfor er S, V og K så vattede?

Hvis man vil nå et bestemt mål, skal man nødvendigvis lægge konkrete planer for, hvordan man kommer derhen. Ellers når man ikke frem. Derfor gør Odenses radikale rådmand, Susanne Crawley Larsen, ret i at ærgre sig over, at et politisk flertal bestående af Socialdemokratiet, Venstre og Konservative i kommunens økonomiudvalg i sidste uge nedstemte et forslag om at indføre et rygeforbud på kommunens boldbaner. For det er, som Crawley Larsen påpegede, uambitiøst at stemme forslaget ned: ”Og det flugter meget dårligt med, at vi har vedtaget den mest ambitiøse rygepolitik, hvor vi i 2025 skal have den første røgfri generation. Det kan blive svært at nå, når vi er så fodslæbende”, som hun sagde til avisen. Kommunen har en politisk vision om at få en røgfri generation i 2025 og et helt røgfrit Odense i 2030. Det er meget ambitiøse mål – ja, ligefrem overambitiøse, hvis man spørger den konservative rådmand Søren Windell. Det er imidlertid et faktum, at man er nødt til at tage meget ambitiøse initiativer, hvis man vil gøre sig håb om at indfri meget ambitiøse mål. Derfor var forslaget om tobaksfri boldbaner og et røgfrit Odense Stadion på sin plads. Og derfor var det indlysende, at Susanne Crawley Larsen i sidste uge meddelte, at hun vil fortsætte kampen mod rygningen. ”Man kommer til at høre fra mig igen”, sagde hun – og det kan man så, alt efter temperament, tage som en trussel eller et løfte. Sikkert og vist er det, at også Socialdemokratiet, Venstre, Konservative og resten af byrådet er nødt til at forholde sig til den ambitiøse – eller overambitiøse – rygemålsætning. For hvis man virkelig vil gøre Odense til en røgfri by om blot 10 år, skal man stoppe med at sniksnakke og i stedet handle. For man er nødt til at tage langt mere omfattende initiativer end blot at foreslå et banalt rygeforbud på en boldbane. Og man er nødt til at opgive den vattede holdning, som de tre store partier i byrådet har lagt for dagen i denne sag. Sagen er, at Odense ikke bliver røgfri af sig selv. Og derfor må politikerne udvise mere mod, end de tre store partier i Odenses økonomiudvalg har gjort.

Middelfart For abonnenter

Storpolitik i strandkanten: Lodsejere fik afløb for frustrationer om Baltic Pipe

Fyn

'Groft uforsvarligt': Entreprenør-ægtepar fra kemisagen på vej mod konkurskarantæne

Annonce
var adsmtag = adsmtag || {}; adsmtag.cmd = adsmtag.cmd || [];