Annonce
Erhverv

VM i fodbold skærer en luns af TV2's overskud

Liselotte Sabroe/Ritzau Scanpix
TV2 får flere penge fra abonnenter, men færre fra reklamer. VM i fodbold øgede omkostningerne.

Selv om TV2 tjente flere penge på sine seere i 2018, er overskuddet faldet en anelse.

Tv-stationen har haft højere udgifter til at købe indhold, og det gælder særligt sommerens VM-slutrunde i fodbold, der blev afviklet i Rusland.

Samlet endte TV2's omsætning på 2,87 milliarder kroner i 2018. Det er omkring tre procent højere end året før.

Overskuddet, når alt var betalt, lød på 226 millioner kroner. Det er et fald på 15 millioner kroner fra 2017, der var det bedste år i TV2's historie.

TV2-direktør Merete Eldrup er trods tilbagegangen tilfreds med resultatet, der er bedre end forventet ved starten til 2018.

- Resultatet for 2018 er tilfredsstillende, og TV2 har en stærk økonomi. Det skyldes blandt andet TV2 Play (TV2's streamingtjeneste, red.), der fortsat bidrager flot til vores omsætning.

- Vi kan konstatere, at den positive udvikling fortsætter ind i 2019, og TV2's streamingtjeneste har netop rundet en halv million abonnementer, siger hun i en kommentar til regnskabet.

Under den voksende omsætning kan man aflæse et skift i, hvordan TV2 tjener sine penge. Mens indtægterne fra abonnenter er vokset med seks procent, er omsætningen på reklamer faldet.

Ifølge Merete Eldrup har "TV2-familien" øget sin seerandel med 1,2 procentpoint til 39,1 procent.

Merete Eldrup har tidligere meddelt, at hun træder tilbage som TV2-direktør, så snart en afløser er fundet.

Men tendenserne i årets regnskab vil ifølge bestyrelsesformand Jimmy Maymann også blive opskriften, som hendes afløser skal følge.

- I hele TV2's organisation er der fuldt fokus på TV2 Play, samtidig med at den eksisterende forretning fastholdes, siger han i pressemeddelelsen om regnskabet.

- Streamingtjenesten er TV2's vækstmotor, som skal være med til at sikre fortsat udvikling og produktion af det gode indhold til TV2's platforme.

/ritzau/

Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Leder For abonnenter

Tal højt om psykisk sygdom

Der bliver malet sådan et billede af os psykisk syge som nogle vildt farlige kriminelle, der går og stikker folk ned. Men langt størstedelen af os har bare nogle andre udfordringer end andre, og det går værst ud over os selv", sagde 41-årige Michael Hansen til avisen tidligere på ugen. Deri har Michael Hansen ret: Psykisk sygdom er først og fremmest en belastning for den syge, ikke for omgivelserne. Alligevel bliver mennesker med psykiske sygdomme ofte betragtet med mistænksomhed eller direkte frygt af andre mennesker. For de fleste af os har lettere ved at forholde os til et brækket ben end et brækket sind. Sådan behøver det imidlertid ikke være. Hvis vi hver især lærer mere om psykiske sygdomme, kan vi få lagt noget af den unødvendige frygt bag os. Derfor er det godt og nødvendigt, at Michael Hansen og andre som han taler højt om deres sygdom og diagnoser, så vi kan få nuanceret vores syn på psykiatriske sygdomme. Michael Hansen lider af såkaldt paranoid skizofreni, en af de sværeste psykiske lidelser, der findes; en lidelse, som kun ganske få promille af danskerne lider af, og derfor en lidelse som kun ganske få af os kommer til at stifte bekendtskab med i vores liv. Selv om sygdommen er udstyret med et mystisk, endda et nærmest ildevarslende navn, er Michael Hansen imidlertid hverken mere eller mindre farlig for sine omgivelser end dig og mig. Michael Hansen er kort sagt et menneske som os. Og han skal betragtes som sådan; han skal ikke betragtes som potentiel morder. Statistikken er smerteligt tydelig: Langt hovedparten af landets psykisk syge bliver mødt med fordomme, når de taler om deres sygdom. Derfor har fire ud af fem psykisk syge undveget kontakt med andre mennesker, og tre ud af fem har afholdt sig fra at søge uddannelser eller lignende. Det er deprimerende tal. Derfor er der brug for, at Michael Hansen og endnu flere psykisk syge med ham får modet til at tale højt om deres sygdom og til at forklare, hvad den går ud på. Samtidig er der brug for, at vi, der ikke har en psykiatrisk diagnose, har modet til at lytte og forstå. Så tal højt. Det hjælper.

Annonce