Annonce
Nordfyn

VM i cyklecross i Bogense kåret som årets cykelevent

Dennis Ritter, TV2's Tour De France-kommentator og med i nomineringsudvalget ved Danish Bike Award, lykønsker Per Olesen, direktør i Nordfyns Erhverv og Turisme. VM i cyklecross i Bogense blev kåret som årets cykelevent 2019. Foto: Privat
Ved Danish Bike Award blev prisen uddelt, og Per Olesen, direktør i Nordfyns Erhverv og Turisme, har svært ved at få armene ned.
Annonce

Ballerup: VM i cyklecross, der blev afviklet i Bogense i februar i år, er fredag aften blevet kåret som årets cykelevent i forbindelse med afholdelsen af Danish Bike Award.

- Alene det at blive nomineret af et så stærkt ekspertpanel er stort. Men også at vinde blandt så stærkt et felt er meget imponerende. Vi synes, at det var et super VM, vi fik afholdt og er megaglade for, at det også er blevet bemærket udenfor Nordfyn. Kombinationen af et fortrinligt samarbejde mellem Sport Event Denmark, Destination Fyn, Dansk Cykle Union og os samt over 500 frivillige, har vist værdien ved stå sammen og hvor meget foreningslivet i Danmark rent faktisk kan bidrage med. Vi er glade og stolte, lyder det fra direktør Per Olesen fra Nordfyns Erhverv og Turisme i en pressemeddelelse.

Per Olesen repræsenterede VM-organisationen og modtog prisen ved uddelingen fredag aften i Ballerup Super Arena.

Ved VM i cyklecross i Bogense deltog 280 ryttere fra 24 nationer, over 15.000 tilskuere var på plads hen over weekenden og potentielt op mod 51,1 millioner seere så med i 76 lande.

Mesterskabet genererede en direkte fynsk værditilvækst på 12 millioner kroner. Næsten 9 ud af 10 gæster udenfor Fyn fandt det sandsynligt, at de vil besøge Bogense og Fyn som fremtidig feriedestination.

- Kåringen af VM i cyklecross er med til at understrege, hvor stærkt det er, når vi skaber events efter den danske model, hvor værtsbyen Bogense og destinationsselskabet Destination Fyn arbejder tæt sammen med den nationale eventorganisation Sport Event Denmark og sportens forbund, Danmarks Cykle Union. Vi er stolte af, at cykeløen Fyn har lagt jord til Årets Cykelevent og glæder os over, hvordan eventen har kunnet udnyttes til at skabe interesse for Fyn som cykelferiedestination i tråd med vores Bike Island-ambition” udtaler eventchef Jakob Lund Staun fra Destination Fyn.

Annonce

Afstemning på hjemmeside

Merida MTB Mountainbike, Dirty Jutland og MTB Festival Søhøjlandet blev sammen med VM i cyklecross i Bogense nomineret i kategorien ”Årets Cykelevent” af et særdeles kompetent nomineringsudvalg, blandt andet bestående af Jørgen Leth, Rolf Sørensen, Bo Hamburger, Henrik Liniger og Jakob Piil.

Via feltet.dk har cykel-Danmark og andre haft muligheden for at stemme på deres favoritter indenfor 11 forskellige kategorier, og VM i cyklecross fik altså flest stemmer i kategorien ”Årets Cykelevent”.

Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Odense

Påvirket fynbo fik taget bilen

Annonce