Annonce
Sport

VM-forward lover Canada hård kamp: Det er unikt hver gang

Joe Klamar/Ritzau Scanpix
Selv om kvartfinalechancen er væk, lover ishockeylandsholdet fuld koncentration i de to sidste VM-kampe.

Ser man på mulighederne ved det igangværende VM, spiller det danske ishockeylandshold om kejserens skæg i de to sidste kampe mod Canada og Slovakiet mandag og tirsdag.

Men at Danmark hverken kan nå i kvartfinalen eller risikerer at rykke ned, betyder ikke, at kampene er ligegyldige for spillerne.

Specielt ikke med modstandere som ishockeystormagten Canada og de slovakiske værter i en fyldt arena med øredøvende rabalder fra tribunerne.

- Det er unikt, hver gang man spiller mod de store nationer. Nu skal vi møde Canada mandag. Det er jo en af de største kampe, mange af os får lov til at spille i løbet af sådan en sæson, siger forwarden Morten Poulsen.

At der ikke er en kvartfinaleplads at stræbe efter, kommer derfor ikke til at ændre på holdets motivation, forsikrer Herning-spilleren. Måske kan det endda være med til at slippe nye kræfter fri.

- Det kan være, at vi kan spille mere frit og uden pres.

- Egentlig synes jeg, at vi har leveret nogle gode præstationer ved VM. Vi har måske manglet nogle marginaler, men vi håber, at vi kan være med i de to kampe og forhåbentlig lave en stor overraskelse, siger Poulsen.

Også en anden af holdets erfarne forwards, 32-årige Morten Madsen, lover fuld motivation til de to kampe.

- Vi har stadig en ære at spille for. Vi spiller jo ishockey, fordi vi elsker det, og vi går selvfølgelig ud for at vinde hver eneste kamp. Jeg synes stadig, at vi har meget at spille for – i hvert fald på det mentale plan.

Han påpeger også, at holdet med en sejr kan spille sig op i tabellen. Lige nu er Danmark på sjettepladsen i puljen og nummer 12 i det samlede regnskab.

En sejr kan give Danmark flere point end Norge, der lige nu sidder på sjettepladsen i den anden pulje, og dermed vil danskerne rykke op som nummer 11.

Det kan synes som en detalje, men i forhold til fremtidens seedninger gælder det om at lave så høje placeringer som muligt.

- Det tænker jeg da over. Jeg ved godt, hvor vigtigt det er for dansk ishockey at havne så langt oppe på ranglisten som muligt, siger Morten Madsen.

/ritzau/

Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Debat For abonnenter

De gamle nyheder, 1994: Bølge af tyverier på Odense Friskole

1994 Eleverne på Odense Friskole skal til at holde vagt i klasselokalerne under den fælles morgensang. På skift skal en enkelt elev fra hver klasse blive tilbage, når de andre er til morgensamling i gymnastiksalen. Årsagen er, at skolen i den sidste halvanden uge er blevet ramt af en bølge af tyverier – blandt andet fra elevernes tasker, der ubevogtet er ladt tilbage i klasselokalerne under morgensangen. - Nogle personer har tilsyneladende fået øje på, hvor let det er at komme ind på vores skole. Så nu har vi skærpet agtpågivenheden og aftalt en vagtordning. Eleverne har også fået besked på, at de skal undgå at efterlade penge eller andre værdier i skoletasken, siger skolebestyrer Torsten Johannesen. 1969 Den 21-årige Eva Haraldsted fra Aarhus har stævnet den engelske fodboldspiller George Best, Manchester United, for brudt ægteskabsløfte. Et forlydende i London vil vide, at den danske pige vil have sin tidligere forlovede til at betale hende 20.000 pund ( cirka 360.000 kroner). George Best bekræfter, at han har modtaget stævningen fra den danske pige men har ingen kommentarer ud over, at ”det vist er bedst, at hun rejser hjem til Danmark nu”. Eva Haraldsted traf Georg Best, da hun forsøgte at skaffe hans autograf til sin daværende, danske forlovede. Hun rejste senere til England og blev midtpunktet i mange romantiske forlydender, der opstod om hende og den engelske fodboldspiller. 1944 Prisudvalget i Odense Købstad offentliggør i dag en bekendtgørelse, hvorefter der straks træder maksimalpriser i kraft for juletræer, der sælges her i byen såvel i engros- som i detailhandel. Priserne er fastsat specielt gældende for Odense og godkendt af Prisdirektoratet. De må derfor ikke overskrides uanset tidligere indgåede aftaler om højere priser og avancer. Efter de nye prisbestemmelser må juletræer i almindelige sorter gran koste fra 1,25 kroner til syv kroner pr. stk., medens der for finere træsorter, ædelgran, nordmannsgran og lignende, må tages fra to kroner til 11,75 kroner. Priserne gælder for størrelser fra mellem 60 centimeter til højest 3 ½ meter. Handlen med juletræer er kun så småt begyndt i byen.

Danmark

Live: Syv mænd og to kvinder kræves fængslet i terrorsag efter omfattende politiaktion - følg forløbet her

Annonce