Annonce
Nordfyn

VM-arrangør: - Det overstiger mine vildeste forventninger

Per Olesen, direktør i Nordfyns Erhverv og Turisme, er rigtig glad for, hvordan det er gået med afviklingen af VM i cyklecross i Bogense. Foto: Sugi Thiru

Per Olesen, direktør i Nordfyns Erhverv og Turisme, er særdeles begejstret over, hvordan det er gået med afviklingen af VM i cyklecross i Bogense. Billetsalget ser umiddelbart også fornuftigt ud, selvom det samlede regnskab endnu ikke er gjort op.

Annonce

Bogense: Per Olesen, direktør i Nordfyns Erhverv og Turisme, der stod bag afviklingen af VM i cyklecross i Bogense sammen med Sport Event Fyn, Sport Event Danmark og Danmarks Cykle Union, er rigtig glad for, hvordan det er gået med afviklingen af den største sportsbegivenhed på Nordfyn nogensinde.

- Det overstiger mine vildeste forventninger. Det fedeste resultat for mig er jo, når jeg hører, at folk, der kører ud fra parkeringspladsen ved køreteknisk anlæg, ruller vinduerne ned og siger tusind tak til p-vagterne for et fantastisk arrangement. Det er der, du mærker, om det er lykkedes eller ej, siger Per Olesen.

Inden VM i cyklecross blev skudt i gang lørdag formiddag, havde arrangørerne bag begivenheden meldt ud, at forventningen var at sælge i alt 15.000 til 20.000 billetter i løbet af weekenden. Søndag eftermiddag giver Per Olesen følgende status på billetsalg-situationen.

- Vi har ikke 100 procent overblik over lørdagssalget, men vores umiddelbare bud er, at der har været mellem 6000 til 7000 gæster. Vores forventning er at nå plus/minus 10.000 gæster søndag med det gode solskinsvejr in mente. Først mandag eller tirsdag i den kommende uge har vi det fulde overblik over det samlede antal solgte billetter, fortæller Per Olesen og tilføjer:

- Der er også en x-faktor, der hedder salg på pladsen af øl og madvarer, og det skal vi jo også helst have tjent penge på. Der er kommet uforudsete udgifter i sidste øjeblik, så der har vi måtte bruge mange penge. Men den samlede økonomi på arrangementet har jeg intet overblik endnu - det skal vi også nok melde ud, så snart det ligger klar.

Det koster cirka 12,4 millioner kroner at afvikle både World Cup (blev afviklet i november 2017 i Bogense, red) og VM i cyklecross i Bogense. NEET betaler: 1,1 mio. kroner (plus cirka en million i arbejdskraft), Sport Event Fyn: 1,8 mio. kroner og Sport Event Danmark: 3,6 mio. kroner. Resten af pengene skal komme fra sponsorer, tilskuerindtægter, salg af mad og øl mv.

- Det fedeste resultat for mig er jo, når jeg hører, at folk, der kører ud fra parkeringspladsen ved køreteknisk anlæg, ruller vinduerne ned og siger tusind tak til p-vagterne for et fantastisk arrangement.

Per Olesen, direktør i Nordfyns Erhverv og Turisme.
I begyndelsen af den kommende uge bliver der klarhed over hvor mange, der besøgte VM i Bogense. Foto: Sugi Thiru
Annonce

For få busser

Jeg har hørt, at der ikke kørte nok busser fra Odense lørdag morgen/formiddag, så en del gæster var nødt til at hoppe over i taxaer og betale for det?

- Det har jeg også hørt. Jeg har ikke overblik over, hvordan situationen har set ud derinde, men jeg ved, at Fynbus har forsøgt at tage varer på det, så situationen skulle være bedre om søndagen. Selvfølgelig er der ting, som kan gøres mere optimalt, men vi er nede i småtingsafdelingen. Der har også været lidt udfordringer for publikum med at finde toiletterne her i Bogense, selvom der har været nok af dem, siger Per Olesen.

Lars Lundov, direktør i Sport Event Danmark, var også særdeles begejstret over afviklingen af VM.

- Det har været et stort, flot og velafviklet arrangement. Vi kan alle sammen være virkelig stolte, og det er også den melding, jeg hører fra UCI. Der har så at sige intet været af problemer, og de har derfor været meget tilfredse med afviklingen, siger Lars Lundov.

Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Odense For abonnenter

Forstander fyret og bestyrelse på friplejehjem afsat: - Det er et kupforsøg

Annonce