Annonce
Erhverv

Vissenbjerg-virksomhed satser: Tretrinsraket er klar til affyring

Anders Svehag er uddannet maskinarbejder og produktionsteknolog, og han har en fortid i procesindustrien. Hvis opgaverne i De-Fence skal fordeles mellem ham og medejer Lars Holton, står Anders Svehag primært for salg.- Jeg er lidt af en kamelæon. Når jeg er her i firmaet, har jeg arbejdstøj på, men når jeg er til møde, har jeg jakkesæt på. Jeg nyder begge roller, siger Anders Svehag.

De-Fence er stadig et ungt firma, men udviklingen er gået stærkt, og nu er virksomheden klar til at satse på et tredje forretningsområde.

De-Fence er en tretrinsraket. Sådan beskriver Anders Svehag selv den virksomhed, som han grundlagde i 2014 sammen med Lars Holton.

For De-Fence består snart af tre forretningsområder. Det kan synes tilfældigt, fordi den tredje del af virksomheden, som ligger klar i affyringsrampen, ikke umiddelbart har sammenhæng med de første to dele af tretrinsraketten.

Men der skam en mening med det hele, forklarer Anders Svehag.

- Inden vi startede virksomheden, satte jeg mig og lavede en fem års-plan, fortæller han.

- Vi skulle starte med det, der var lettest for os at gå til. Det var perimetersikring, pullerter, bomme og porte. Det var første satsning i vores tretrinsraket.

Næste område, som De-Fence gik ind på, hænger tæt sammen med første satsning. For Anders Svehag og Lars Holton opdagede et marked for særlige indhegninger til det stigende antal boldbaner, der dukker op i de større byer.

Jeg synes altid, det er spændende, når en arkitekt ringer, for det er aldrig til at vide, hvad de har fundet på.

Direktør Anders Svehag, De-Fence
Anders Svehag er uddannet maskinarbejder og produktionsteknolog, og han har en fortid i procesindustrien. Hvis opgaverne i De-Fence skal fordeles mellem ham og medejer Lars Holton, står Anders Svehag primært for salg.- Jeg er lidt af en kamelæon. Når jeg er her i firmaet, har jeg arbejdstøj på, men når jeg er til møde, har jeg jakkesæt på. Jeg nyder begge roller, siger Anders Svehag. Foto: Yilmaz Polat

Costumized er en legeplads

- Når vi ser bybanerne og andre udendørs arealer, er der stål omkring. Vi er blevet leverandør til Kompan og andre virksomheder, der laver rekreative områder. Så costumized (kundetilpassede produkter, red.) er vores andet forretningsområde, siger Anders Svehag og fortæller, at den del af virksomheden er lidt af en legeplads for de to kompagnoner.

- Når virksomheder giver pris på en legeplads, er 90 procent af det standardvarer. De sidste 10 procent er til de skæve idéer. Det er her, arkitekten kan få lov til at sætte sig præg, og det er de opgaver, vi er med til at løse. Det er altid den kreative og anderledes idé, fortæller Anders Svehag, der i samme øjeblik er nødt til at tage telefonen.

- Meget apropos var det en arkitekt. Han har sikkert fået en god idé og vil høre, om det er noget, vi kan lave. Jeg synes altid, det er spændende, når en arkitekt ringer, for det er aldrig til at vide, hvad de har fundet på, siger Anders Svehag.

- Vi regner, tegner og sætter tingene op. Tager det fra idé, til det er ført ud i livet. Vi har for eksempel tegnet og produceret den arkitekttegnede multibane i Søndersø. Der skulle vi blandt andet lave beregninger på vindbelastning. Tingene kan godt være mere komplicerede, end de lige ser ud til, og den bane er om noget costumized.

De to dele af virksomheder kører derudaf, og nu er Anders Svehag og Lars Holton klar til at kaste sig ud i nye og helt andre udfordringer.

De-Fence har været med til at sikre virksomheden Tencate, der ligger få hundrede meter fra De-Fence i Vissenbjerg. Lars Holton er gerne den i De-Fence, som står for at få opgaverne løst i praksis. Foto: Yilmaz Polat
Annonce

Har søgt patent

For ejerne af De-Fence har udviklet en pumpe til procesindustrien, og en del af pumpen består af ny teknologi, som de har søgt patent på.

- I øjeblikket har vi et hængende patent, og så må vi se, om vi får patentet, og ellers må vi tage svaret til efterretning og se, hvad vi kan gøre for at få patentet, forklarer Anders Svehag.

- Vi skal have pumpen ud til kunder og have den testet. Vi har teorien på plads, men vi mangler praktisk erfaring med den. Det er en pumpe, som kan håndtere materiale, der er fra letflydende til meget tykt og med høj viskositet.

Anders Svehag har store forhåbninger til den nye satsning, fordi det kan være med til at sikre opgaver over hele året i modsætning til de to første forretningsområder, som kan være påvirket af udsving i byggeriet og af årstiderne.

En af de opgaver De-Fence har været med til at løse, er på en skole i Aarhus, hvor der var brug for aktiviteter på gangene.- Projektet skal evalueres, og hvis det bliver udbredt til andre skoler, kan det blive stort for os, fortæller direktør Anders Svehag fra De-Fence. Privatfoto
Annonce

Spændende år i vente

Når De-Fence vælger at satse på et område, der slet ikke har noget at gøre med de andre dele af virksomheden, har det en simpel forklaring.

- Det hænger sammen med, at både Lars og jeg har en fortid i procesindustrien. Vi har mange års erfaring fra den verden, men vi kan godt forstå, hvis kunderne ikke kan se sammenhængen, så derfor kommer vi også til at skille det ad, forklarer Anders Svehag.

- Vi får en ny hjemmeside, og den nye del af virksomheden får sit eget navn.

Forberedelserne af det nye forretningsområde har stået på siden slutningen af 2016, og det kommer nok til at vise sig i regnskabet for 2017.

- Det er klart, at når vi trækker os på salg og bruger tiden på at bygge noget nyt op, er det naturligt, at det kan ses på bundlinjen. Men vi ser det som en investering, og selv om regnskabet nok ikke bliver det samme som sidste år, har jeg slet ingen betænkeligheder. Virksomheden har givet overskud fra starten af, og alt er betalt. Vi har ro i maven og sover godt om natten, understreger Anders Svehag.

Anders Svehag og Lars Holton har da også grund til være fortrøstningsfulde.

- Jeg er ret sikker på, at der ligger store emner og venter på os. Der kan være en stor ordre på vej til os. Vi går og venter i spænding. Ordren er ikke afgørende for den nye del af virksomheden, men den kan sætte os godt i gang, siger han og fortæller, at den nye satsning formentlig også vil betyde, at der skal ansættes medarbejdere.

- Indtil nu har vi hyret folk ind til opgaverne, men når vi går i gang med det nye forretningsområde, er vi nødt til at have bemanding. Vi kan ikke selv blive ved med at arbejde så meget, og vi kan ikke vækste, hvis vi er to mand, der skal gør alt, når vi i forvejen arbejder så meget, vi kan. Det bliver et meget spændende år, vi går i møde, fortæller Anders Svehag.

Multibanen i Søndersø er et eksempel på en opgave, hvor alt kun er lavet denne ene gang. - Den er om noget costumized, fortæller Anders Svehag. Arkivfoto: John Fredy
Annonce
Faaborg-Midtfyn For abonnenter

Midtfynsk tatovør taler ud om årelangt seksuelt overgreb: - Det kan ske for alle

Annonce
Annonce
Annonce
Middelfart

Anna Pippi drømmer kun om at kunne gå: Nu samler naboer penge ind til dyr operation i USA

Kerteminde For abonnenter

Ny affaldssortering møder kritik: Gartner kører nu 35 km i sin dieselbil for at komme af med hækaffald

OB

OB skylder fansene en bedre spillemæssig præstation, mener Alexander Juel: - Vi skuffede virkelig meget på hjemmebane sidst

Faaborg-Midtfyn For abonnenter

'Strategisk' og 'speciel' beliggenhed: Nej tak til 30 nye boliger på tom campingplads

Lyt: Døden ville ikke give slip, men 69-årige Bodil klagede aldrig

Kerteminde For abonnenter

Fik uventet besøg: Fund i køkkenskabet sender 29-årig i fængsel

Nyborg

Fotografer bag slottets mure

Assens For abonnenter

Par med tre små børn boede i nedbrændt hus: - Det er ganske forfærdeligt

To mistænkte tilfælde af ny corona-variant er fundet i Danmark

OB For abonnenter

Der laves om på to pladser efter nederlaget mod Viborg: Bashkim Kadrii lurer i OB's startopstilling

Odense For abonnenter

Farlig ungdom og eksotiske kvinder: Ny bog tager dig med tilbage i Odenses historie

Assens For abonnenter

Kristian flyttede sit firma til hjembyen og fik alt for meget plads: Pludselig gik det lynhurtigt, og nu er næsten alt booket

Annonce