Annonce
Læserbrev

Visitationszoner. Frækt at sammenligne med J-dag

Læserbrev: Debatten buldrer afsted, efter politiet i midten af december oprettede en visitationszone i bydelen, Vollsmose, da der endnu engang indfandt sig en skudepisode, hvilket har ført til 21 sigtelser af flere slags ud af de 148 visitationer, der er foretaget i perioden.

Og lad os lige stoppe op her. 21 sigtelser af 148 visitationer, betyder altså at knap 15 procent af de visiterede har vist sig at have brudt loven, enten ved at bære våben, være påvirkede, være i besiddelse af euforiserende stoffer eller bryde færdselsloven. Det har Claus Skjoldborg Larsen (S) den frækhed at sammenligne med en 24-timers visitation på J-dag i Odense Centrum. Kriminalitet kan aldrig godtgøres ved, at den er faldende, når problemerne stadig er uden for proportioner. Jeg bedøvende ligeglad med, at ungdomskriminaliteten er faldet siden Black Armys opløsning, når den stadig udgør et kæmpe problem for borgere i byen, og når de eneste, der tør at tale om problemet, er den borgerlige opposition til Peter Rahbæks flertalsdiktatur.

Man glemmer hurtigt, at problemet med kriminalitet opstår et sted, og man kan overveje, om det er et sundt forbillede for unge mennesker, når større dele af befolkningen i området ikke vil lade sig integrere i det samfund, de lever i, og hvor 75 procent ikke har et arbejde. Desuden også når bydelen har den højeste koncentration af tidligere dømte i forhold til resten af byen.

Men hvis Claus Skjoldborg Larsen (S) mener, at problemerne er så små, og at politiet ikke skal slå hårdere ned på kriminalitet, kan man da prøve at oprette en visitationszone i andre bydele fx. Dalum og Bellinge og se, om udfaldet vil være lige så stort. Ellers vil jeg i så fald glæde mig til at se, hvordan Socialdemokratiet vil tackle problemerne i Vollsmose.

Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce