Annonce
Læserbrev

Visitationszonen i Vollsmose giver os et klart billede

Annonce

Den 17. december 2019 blev der indført en fire ugers visitationszone i Vollsmose efter endnu en skudepisode på åben gade. Fyns Politi mener, at skyderiet var et opgør i mellem to grupperinger (Læs: bander) i området.

Det er ikke første gang, vi hører om episoder som disse, og det er tankevækkende, vi næsten er blevet så vant til at høre om disse episoder, at vi som borgere blot trækker på skuldrende og tænker: ”Nå, nu igen”. Havde en sådan episode sket én til to kilometer tættere på centrum, havde det skabt ramaskrig i hele landet. Men når det sker Vollsmoseområdet, er det business as usual, for det er jo ikke første gang sådanne episoder sker: vi skal ikke længere tilbage end til september sidste år, hvor Politiet også oprettede en visitationszone i Vollsmoseområdet.

I tirsdags ophørte visitationszonen, og der er nu blevet gjort status over de mange visitationer og sigtelser. I alt er der på fire uger blevet gennemført 148 visitationer i zonen og rejst 21 sigtelser, der lyder således: En er blevet sigtet for våbenbesiddelse, to for salg af euforiserende stoffer, tre for kørsel i narkopåvirket tilstand, tre for kørsel uden kørekort og otte for besiddelse af euforiserende stoffer. Derudover er resten blevet sigtet for mindre alvorlige forseelser.

Når man i en periode på fire uger kan registrere så meget kriminalitet, på trods af alle i området ved, politiet i denne periode er til stede og må visitere 24 timer i døgnet, så tegner det et billede af en bydel, der til stadighed ikke vil indordne sig under Danmarks love og regler.

Derfor må vi også have en konstant, effektiv og meget hårdere politiindsats i Vollsmose, for lad mig sige det klart: Vi accepterer ikke kriminalitet, bander og våben i vores by. De personer, der begår denne kriminalitet, har valgt fællesskabet fra, derfor må konsekvensen også være hård.

Nogen vil mene, det er populistisk, når jeg gang på gang vil diskutere indsatsen i Vollsmose, men jeg bliver ved, for så længe der er problemer med kriminalitet i Vollsmose, skaber det utryghed i hele byen.

Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Danmark

Debat: Værdig tilbagetrækning

Coronavirus

Live: Over halvdelen af de corona-ramte kender ikke selv smittekilden

Danmark

'Træls', 'tåbeligt' og 'det vil vi ikke tolerere': DF-bagland kritiserer degradering af Kofod og Kjærsgaard

Annonce