Annonce
Læserbrev

Visitationszonen i Vollsmose giver os et klart billede

Den 17. december 2019 blev der indført en fire ugers visitationszone i Vollsmose efter endnu en skudepisode på åben gade. Fyns Politi mener, at skyderiet var et opgør i mellem to grupperinger (Læs: bander) i området.

Det er ikke første gang, vi hører om episoder som disse, og det er tankevækkende, vi næsten er blevet så vant til at høre om disse episoder, at vi som borgere blot trækker på skuldrende og tænker: ”Nå, nu igen”. Havde en sådan episode sket én til to kilometer tættere på centrum, havde det skabt ramaskrig i hele landet. Men når det sker Vollsmoseområdet, er det business as usual, for det er jo ikke første gang sådanne episoder sker: vi skal ikke længere tilbage end til september sidste år, hvor Politiet også oprettede en visitationszone i Vollsmoseområdet.

I tirsdags ophørte visitationszonen, og der er nu blevet gjort status over de mange visitationer og sigtelser. I alt er der på fire uger blevet gennemført 148 visitationer i zonen og rejst 21 sigtelser, der lyder således: En er blevet sigtet for våbenbesiddelse, to for salg af euforiserende stoffer, tre for kørsel i narkopåvirket tilstand, tre for kørsel uden kørekort og otte for besiddelse af euforiserende stoffer. Derudover er resten blevet sigtet for mindre alvorlige forseelser.

Når man i en periode på fire uger kan registrere så meget kriminalitet, på trods af alle i området ved, politiet i denne periode er til stede og må visitere 24 timer i døgnet, så tegner det et billede af en bydel, der til stadighed ikke vil indordne sig under Danmarks love og regler.

Derfor må vi også have en konstant, effektiv og meget hårdere politiindsats i Vollsmose, for lad mig sige det klart: Vi accepterer ikke kriminalitet, bander og våben i vores by. De personer, der begår denne kriminalitet, har valgt fællesskabet fra, derfor må konsekvensen også være hård.

Nogen vil mene, det er populistisk, når jeg gang på gang vil diskutere indsatsen i Vollsmose, men jeg bliver ved, for så længe der er problemer med kriminalitet i Vollsmose, skaber det utryghed i hele byen.

Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Debat For abonnenter

De gamle nyheder, 1945: Ung skuespillerinde fra Odense Teater har fået hjernerystelse

1995 Brugerbetaling var et vigtigt argument, da Storebæltsforbindelsen skulle vedtages, men endnu inden broen står færdig, er debatten om at få fjernet bropengene begyndt. Lektor i trafikpolitik ved Handelshøjskolen I København, Uffe Jacobsen, mener, at pression fra blandet andet erhvervslivet på Fyn vil presse bropengene på Storebælt ned på en tredjedel af den pris, som A/S Storebæltsforbindelsen i dag tænker sig. Hvis det holder stik, vil prisen for at krydse Storebælt i bil blive ca. 80 kroner. Det fynske folketingsmedlem, Niels Langkilde (K) siger, at man af hensyn til DSB ikke kan droppe en brugerbetaling for bilisterne, men at han og hans parti vil arbejde for at få prisen sat væsentlig ned. 1970 Korup-Ubberud indvier i dag den nye hal, som bliver samlingspunktet for fritidsaktiviteterne i den store omegnskommune. Den endelige opførelsespris er på 1,6 millioner kroner, og heraf er omkring 50.000 kroner indsamlet blandt lokale beboere. Hallen, der har de internationale mål for fem sportsgrene, er opført på den gamle fodboldbane bag Korup Skole. Den indeholder foruden bade- og garderobefaciliteter også mødelokale og restauration. Indtil videre skal hallen aflaste lokalemanglen på Korup Skole. Korup-Ubberud Hallen er en naturlig konsekvens af den udvikling, der tog fart i kommunen i begyndelsen af tresserne. På mindre end 10 år er det stille landsogn forvandlet til en moderne villaby. 1945 Den unge skuespillerinde, frøken Rigmor Gadborg, har i formiddag været så uheldig at snuble på vej ned ad trappen på sin bopæl, Hans Tausensgade 2, da hun ville gå til generalprøve på Filharmonisk Orkesters koncert på Fyns Forsamlingshus. Ved faldet forslog hun hovedet og ryggen og måtte i en ambulance føres til Odense Amts og Bys Sygehus, hvor hun straks kom under behandling. Efter en røntgenundersøgelse kunne lægerne dog fastslå, at der ikke var tale om alvorligere læsioner, men at den unge skuespillerinde har pådraget sig en lettere hjernerystelse. Da hun vil være indlagt i nogle dage, overtages hendes rolle i ”Manden, der kom til middag” på Odense Teater af frk. Grethe Carlsen.

Odense

Til trods for myndighedernes anbefalinger: Fjernvarme Fyn aflyser arrangement på grund af coronavirus

Annonce