x
Annonce
Læserbrev

Visitationszone. Venstre ved, at det går bedre i Vollsmose

Synspunkt: Jeg troede fejlagtigt, at Venstres unge borgmesterkandidat Christoffer Lilleholt var blev klogere, siden han skrev sit indlæg om situationen i Vollsmose 21. januar "Visitationszonen i Vollsmose giver os et klart billede". Indlægget tog udgangspunkt 148 gennemførte visitationer og 21 sigtelser under den fire uger lange visitationszone, og han konkluderede i strid med de faktiske kendsgerninger, at udviklingen i Vollsmose er blevet værre. På den baggrund krævede han langt hårdere politiindsats og dermed anvendelse af flere politiressourcer i bydelen. Med afsæt i de 21 sigtelser konkluderede Lilleholt stigmatiserende, at der tegnede sig et billede af en bydel, der til stadighed ikke vil indordne sig under Danmarks love og regler. I forsøget på at markere sig valgte Lilleholt at stigmatisere en hel bydel og de velfungerende borgere, som der er flest af, på grund af 30-40 hensynsløse kriminelles handlinger. Hvilket er både uordentligt og i alle henseender kontraproduktivt.

Efter at jeg havde konfronteret Lilleholt med fakta i TV2 Fyn og i herværende avis, blødte han op og efterfølgende på sin Facebook-profil erkendte han, at det på en række parametre faktisk går bedre i Vollsmose.

I stedet for at acceptere at have dummet sig ved ikke at have styr på fakta og udviklingstendenserne, fortsætter Venstre ved ungdomsformand på Fyn, Nicolai Løvgret, i et indlæg i avisen at udstille Venstres uvidenhed om Vollsmose ved at rette angreb på den socialdemokratiske byrådsmedlem Claus Skjoldborg Larsen og socialdemokratiet. Formentlig efter bestillingsarbejde fra Lilleholt eller som minimum med hans samtykke.

Odenses borgermester Peter Rahbæk Juel forekommer mig til at være klogere og smartere i sin tilgang til Vollsmose end hans uerfarne udfodrer til posten, Christoffer Lilleholt. Venstres unge borgermesterkandidat kunne sagtens have ageret lidt "populistisk", markeret sig og stadig virket troværdig, hvis han havde evnet at agere "tough on crime" i stedet for "tough on Vollsmose".

Det kunne han, selv om det det nu går betydeligt bedre i Vollsmose og Odense end for et par år siden i forhold til bekæmpelse af organiseret kriminalitet og bandemiljøet. For der er stadigvæk udfordringer, der skal tages hånd om, hvilket lejlighedsvise skyderier og indførelse af visitationszone vidner om.

Peter Rahbæk Juel var en ivrig modstander af Black Army og bandemiljøet. I marts 2017 stillede han konfrontatorisk op ved bandens klubhus på Nyborgvej og signalerede kraftigt, at han ikke vil acceptere banden i de odenseanske gader.

Borgermesteren mødte også op i retten og fra tilskuerpladserne fulgte han de verserende sager mod bandemedlemmer på anklagebænken. Peter Rahbæk Juel gik i kødet på bandens kendte forsvarsadvokat, som i hans optik gik for langt i varetagelsen af bandens interesser.

Jeg har hørt fra adskillige bandemedlemmer fra Vollsmose, at borgmesterens uforsonlige og konfrontatoriske kurs var med til at lægge psykologisk pres på Black Army, der af forskellige årsager blev opløst i oktober 2017.

Peter lagde pres på de kriminelle og bandemedlemmerne, som var pestilens for byen, mens Christoffer stigmatiserer hele Vollsmose bydel. Det første var klogt, det sidste i alle henseender kontraproduktivt. Borgmesteren overlader klogeligt til politiet at vurdere, hvilken løbende indsats er bedst i Vollsmose, mens Lilleholt og Venstre arrogant foregiver at vide bedre end politiet. Heri ligger en væsentlig forskel mellem Peter og Christoffer.

Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Klumme

Coronavirussen vil forandre dansk politik

I Danmark har vi – heldigvis – en politisk tradition for, at vi rykker sammen, når det gælder. Således kunne Folketinget på tværs af partiskel i et højt tempo og uden det sædvanlige politiske fnidder vedtage de nødvendige tiltag. Hvad enten det var omfattende og nødvendige tiltag på sundhedsområdet, forbud mod større forsamlinger eller en historisk stor økonomisk kompensation til ansatte og virksomheder, der er ramt af Coronaen. Også fagbevægelsen og arbejdsgiverne har med indgåelsen af en trepartsaftale, der spænder et sikkerhedsnet ud under rigtigt mange lønmodtagere og mange virksomheder vist, at de er parate til at tage ansvar i denne svære situation. Men det er ikke slut endnu, og der bliver brug for flere tiltag. Både for at håndtere sundhedssituationen, men også for at sikre, at de alt for mange virksomheder, der af den ene eller anden årsag ikke bliver hjulpet af de vedtagne hjælpepakker, kan få den fornødne hjælp. Når denne coronakrise er drevet over, er der behov for samarbejder på tværs af partiskel. Til den tid vil dansk politik være forandret. Vi vil stå med en kæmpe regning, som vi endnu ikke kender, og som skal samles op. Det kommer til at kræve politisk mod og vilje. Hvordan sikrer vi de rette politiske rammer, økonomisk vækst og dermed en fortsat høj beskæftigelse? Og hvordan får vi de mange tusinde mennesker, der i disse dage bliver afskediget eller sendt hjem, tilbage på arbejdsmarkedet? Der er mange spørgsmål, der kræver politisk handling og samarbejde i Folketinget. I den første tid af coronakrisen har Folketinget vist vilje til samarbejde, men hvor længe vil det vare ved? Vil vi se ydrefløjene grave sig ned, som vanen forskriver? Og hvad med regeringens parlamentariske grundlag – herunder ikke mindst Enhedslisten og SF – vil de have modet til også at træffe upopulære beslutninger? Der må gøres ofre i tiden efter, og det er ikke givet, at Arne får lov til at komme tidligere på pension, eller at vi kan afsætte ubegrænset med penge til klimaet, hvis pengene ikke er der. For mig at se er løsningen klar: Et tæt samarbejde mellem S-regeringen og Venstre om en omfattende plan, der skal få Danmark tilbage på sporet. En plan, der rækker mange år frem – også til efter næste folketingsvalg. De to partier har flertal tilsammen og har for mig at se en forpligtigelse til at træffe de nødvendige politiske beslutninger for at bringe Danmark sikkert videre. Coronavirussen har derfor forandret dansk politik her og nu men så sandelig også på lang sigt.

Annonce