Annonce
Læserbrev

Visitationszone. Venstre ved, at det går bedre i Vollsmose

Annonce

Synspunkt: Jeg troede fejlagtigt, at Venstres unge borgmesterkandidat Christoffer Lilleholt var blev klogere, siden han skrev sit indlæg om situationen i Vollsmose 21. januar "Visitationszonen i Vollsmose giver os et klart billede". Indlægget tog udgangspunkt 148 gennemførte visitationer og 21 sigtelser under den fire uger lange visitationszone, og han konkluderede i strid med de faktiske kendsgerninger, at udviklingen i Vollsmose er blevet værre. På den baggrund krævede han langt hårdere politiindsats og dermed anvendelse af flere politiressourcer i bydelen. Med afsæt i de 21 sigtelser konkluderede Lilleholt stigmatiserende, at der tegnede sig et billede af en bydel, der til stadighed ikke vil indordne sig under Danmarks love og regler. I forsøget på at markere sig valgte Lilleholt at stigmatisere en hel bydel og de velfungerende borgere, som der er flest af, på grund af 30-40 hensynsløse kriminelles handlinger. Hvilket er både uordentligt og i alle henseender kontraproduktivt.

Efter at jeg havde konfronteret Lilleholt med fakta i TV2 Fyn og i herværende avis, blødte han op og efterfølgende på sin Facebook-profil erkendte han, at det på en række parametre faktisk går bedre i Vollsmose.

I stedet for at acceptere at have dummet sig ved ikke at have styr på fakta og udviklingstendenserne, fortsætter Venstre ved ungdomsformand på Fyn, Nicolai Løvgret, i et indlæg i avisen at udstille Venstres uvidenhed om Vollsmose ved at rette angreb på den socialdemokratiske byrådsmedlem Claus Skjoldborg Larsen og socialdemokratiet. Formentlig efter bestillingsarbejde fra Lilleholt eller som minimum med hans samtykke.

Odenses borgermester Peter Rahbæk Juel forekommer mig til at være klogere og smartere i sin tilgang til Vollsmose end hans uerfarne udfodrer til posten, Christoffer Lilleholt. Venstres unge borgermesterkandidat kunne sagtens have ageret lidt "populistisk", markeret sig og stadig virket troværdig, hvis han havde evnet at agere "tough on crime" i stedet for "tough on Vollsmose".

Det kunne han, selv om det det nu går betydeligt bedre i Vollsmose og Odense end for et par år siden i forhold til bekæmpelse af organiseret kriminalitet og bandemiljøet. For der er stadigvæk udfordringer, der skal tages hånd om, hvilket lejlighedsvise skyderier og indførelse af visitationszone vidner om.

Peter Rahbæk Juel var en ivrig modstander af Black Army og bandemiljøet. I marts 2017 stillede han konfrontatorisk op ved bandens klubhus på Nyborgvej og signalerede kraftigt, at han ikke vil acceptere banden i de odenseanske gader.

Borgermesteren mødte også op i retten og fra tilskuerpladserne fulgte han de verserende sager mod bandemedlemmer på anklagebænken. Peter Rahbæk Juel gik i kødet på bandens kendte forsvarsadvokat, som i hans optik gik for langt i varetagelsen af bandens interesser.

Jeg har hørt fra adskillige bandemedlemmer fra Vollsmose, at borgmesterens uforsonlige og konfrontatoriske kurs var med til at lægge psykologisk pres på Black Army, der af forskellige årsager blev opløst i oktober 2017.

Peter lagde pres på de kriminelle og bandemedlemmerne, som var pestilens for byen, mens Christoffer stigmatiserer hele Vollsmose bydel. Det første var klogt, det sidste i alle henseender kontraproduktivt. Borgmesteren overlader klogeligt til politiet at vurdere, hvilken løbende indsats er bedst i Vollsmose, mens Lilleholt og Venstre arrogant foregiver at vide bedre end politiet. Heri ligger en væsentlig forskel mellem Peter og Christoffer.

Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Kerteminde

Dyreorganisationer er helt oppe i det røde felt: For en måned siden var det marsvinet Saga, nu er Eskild indfanget til Fjord&Bælt

Kerteminde For abonnenter

Politiet dropper sigtelsen mod Danmarks måske ældste dyreværnsaktivist: 78-årige Nils fortsætter kampen for Freja og Saga

Annonce