x
Annonce
Assens

Vis os din arbejdsplads i corona-krisen: Tonny fikser PC'er hjemmefra

Tonny hjælper især sine ældre kunder med tekniske udfordringer. I hvert fald så godt han kan. Privatfoto.
Dagligdagen er for de fleste vendt på hovedet i disse uger, mens det meste af landet er lukket ned som følge af corona-krisen. Fyens Stiftstidende i Assens dækker den lokale situation tæt - og vi ønsker at komme så tæt på folks anderledes hverdag som muligt. Derfor er du meget velkommen til at svare på de tre spørgsmål herunder - og sende tekst og foto til assens@fyens.dk, så bringer vi løbende jeres input.

Hvem?:

- Tonny Stenkilde, indehaver Stenkilde IT

Hvor arbejder du fra - og hvordan?:

- Jeg arbejder hjemmefra. Under normale tilstande arbejder jeg dels med kundebesøg og hjælp via Teamviewer, Skype eller andre af de muligheder, der findes, men nu arbejder jeg kun hjemmefra.

- Da min primære kundegruppe er ældre mennesker, føler jeg, at det eneste rigtige, vi kan gøre, er at holde os fysisk væk – dog er telefonen jo lige ved nærheden. En stor del af vores arbejde kan klares via for eksempel Teamviewer eller telefon. En stor del af opgaverne er opdatering og spørgsmål om sikkerhed, for eksempel om en mail er sikker. Jeg forsøger at hjælpe alle, så IT ikke er det, der fylder.

Dit bedste råd i denne corona-tid?:

- Hold afstand, hvis du absolut skal ud. Hold kontakt til både venner, familie og for mit vedkommen kunder via de sociale medier og telefon. Forsøg at smile i hverdagen, trods de kedelige omstændigheder.

Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Leder For abonnenter

Det er okay at være ufuldkommen - det er Mette Frederiksen også

Vi fejrer som bekendt påske, fordi Jesus, Guds søn, i disse dage for næsten 2000 år siden blev korsfæstet, døde, blev begravet - og på tredjedagen genopstod fra de døde. Påskedagene er derfor en fortælling om lidelse, smerte og død - og samtidig om det ufattelige, det guddommelige, det ophøjede. Påsken er imidlertid også ramme om noget såre menneskeligt, velkendt og jordnært; om disciplenes dårskab og svigefuldhed, deres misgreb og fejltrin, deres løgne, deres ufuldkommenhed. For Jesu disciple var fejlbarlige mennesker som os andre. De var kyniske og selviske, frygtsomme og troløse; de fornægtede ham, de stak af i rædsel, de tvivlede. Selv Jesus viste sig som et menneske, da angsten og afmagten og smerterne overmandede ham: "Min gud, min gud, hvorfor har du forladt mig", råbte han, da han hang på sit kors. På den måde binder påskedagene det guddommelige og det såre menneskelige sammen. De menneskelige svagheder, som du og jeg rummer, rummede Jesus og hans disciple også. Det, som du og jeg ikke magter, magtede Jesus og hans disciple heller ikke. For frygten er svær at bære, lidelsen er svær at bære, døden er svær at bære. Ikke mindst i disse tider. Påsken er tillige forræderiets tid. Om lidt forråder Judas sin kammerat. I den nattemørke Getsemane Have vil Judas gå hen til Jesus og kysse ham, give ham et judaskys, så de romerske legionærer kan anholde Guds søn og siden torturere og dræbe ham. De færreste af os har sendt et andet menneske i døden, men de fleste af os har ikke desto mindre svigtet et menneske, svigtet en tillid, snydt på vægten – og derfor kan fortællingen om Judas’ forræderi være genkendelig for mange af os. På søndag sker der noget ufatteligt: Jesus sætter sig ud over døden, genopstår fra de døde og bliver på den måde guddommelig. Inden da viser han og hans disciple sig som lige så ufuldkomne mennesker som alle os andre, statsminister Mette Frederiksen inklusive. Det giver en særlig ro for alle, uanset om man tror eller ej: At selv den, der er guddommelig, kan være ufuldkommen. Ligesom os andre.

Danmark

Live: Børn og lærere er ikke forsøgskaniner, siger Søren Brostrøm

Mindeord For abonnenter

Mindeord: Pia Tørving var sprællevende, spændende og engageret - sådan vil vi huske hende

Annonce