x
Annonce
Assens

Vis os din arbejdsplads i corona-krisen: Karina jonglerer hjemme med store budgetter, fire børn og vigtige samtaler

Karina Mortensen holder skansen derhjemme med fire børn. Privatfoto.
Dagligdagen er for de fleste vendt på hovedet i disse uger, mens det meste af landet er lukket ned som følge af corona-krisen. Fyens Stiftstidende i Assens dækker den lokale situation tæt - og vi ønsker at komme så tæt på folks anderledes hverdag som muligt. Derfor er du meget velkommen til at svare på de tre spørgsmål herunder - og sende tekst og foto til assens@fyens.dk, så bringer vi løbende jeres input.

Hvem: Karina Mortensen, 44 år, økonomikonsulent i team Social og Sundhed i Assens Kommune.

Hvor arbejder du fra – og hvordan:

- Jeg har indrettet mig i et kontor, vi har på første sal, og jeg var så heldig at nå at få en skærm med hjem fra kontoret, og så havde vi selv en ekstra skærm, så jeg kan sidde med to skærme, når jeg arbejder. Det er rigtig fint, da jeg p.t. er i gang med at udarbejde opfølgninger på området, hvilket gøres ved at sammenholde budgetter med oversigter over de forventede årsudgifter.

- Vi plejer at mødes med lederne for at snakke om områderne og hvilke forventninger, de har til udviklingen. Dette bliver vi udfordret på i denne opfølgning, da vi sidder på her vores hjemmekontor og ikke lige kan stikke hovederne sammen og drøfte tingene, men så klares tingene over Skype.

- I det hele taget giver det nogle udfordringer i forhold til at arbejde hjemmefra og sparre med kollegaer, hvor man normalt kort gør det ved pladsen eller holder et møde, hvor man kigger på forskellige materialer. Lige pludselig skal man vænne sig til ny metode såsom Skype-møder.

- Jeg har fire børn hjemme som dog alle er børn, som normalt går i skole. De er i alderen seks til 14 år. Min ægtefælle er sendt hjem fra sit arbejde, så han kan tage sig af dem og hjælpe med lektier, men alligevel kommer de lige ind og kigger en gang i mellem og har måske brug for lidt hjælp der, hvor faren ikke kan hjælpe.

- Det giver en vis uro i huset, når der er fem personer hjemme, som ikke skal arbejde fuldtid og måske ikke lige tænker over, hvordan de forstyrrer en, der skal arbejde fuldtid.

Dit bedste råd i denne corona-tid:

- Det er at følge myndighedernes anvisninger og ikke gå ud og hamstre i butikker. Hold humøret højt og få det bedst mulige ud af situationen.

Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Leder For abonnenter

Det er okay at være ufuldkommen - det er Mette Frederiksen også

Vi fejrer som bekendt påske, fordi Jesus, Guds søn, i disse dage for næsten 2000 år siden blev korsfæstet, døde, blev begravet - og på tredjedagen genopstod fra de døde. Påskedagene er derfor en fortælling om lidelse, smerte og død - og samtidig om det ufattelige, det guddommelige, det ophøjede. Påsken er imidlertid også ramme om noget såre menneskeligt, velkendt og jordnært; om disciplenes dårskab og svigefuldhed, deres misgreb og fejltrin, deres løgne, deres ufuldkommenhed. For Jesu disciple var fejlbarlige mennesker som os andre. De var kyniske og selviske, frygtsomme og troløse; de fornægtede ham, de stak af i rædsel, de tvivlede. Selv Jesus viste sig som et menneske, da angsten og afmagten og smerterne overmandede ham: "Min gud, min gud, hvorfor har du forladt mig", råbte han, da han hang på sit kors. På den måde binder påskedagene det guddommelige og det såre menneskelige sammen. De menneskelige svagheder, som du og jeg rummer, rummede Jesus og hans disciple også. Det, som du og jeg ikke magter, magtede Jesus og hans disciple heller ikke. For frygten er svær at bære, lidelsen er svær at bære, døden er svær at bære. Ikke mindst i disse tider. Påsken er tillige forræderiets tid. Om lidt forråder Judas sin kammerat. I den nattemørke Getsemane Have vil Judas gå hen til Jesus og kysse ham, give ham et judaskys, så de romerske legionærer kan anholde Guds søn og siden torturere og dræbe ham. De færreste af os har sendt et andet menneske i døden, men de fleste af os har ikke desto mindre svigtet et menneske, svigtet en tillid, snydt på vægten – og derfor kan fortællingen om Judas’ forræderi være genkendelig for mange af os. På søndag sker der noget ufatteligt: Jesus sætter sig ud over døden, genopstår fra de døde og bliver på den måde guddommelig. Inden da viser han og hans disciple sig som lige så ufuldkomne mennesker som alle os andre, statsminister Mette Frederiksen inklusive. Det giver en særlig ro for alle, uanset om man tror eller ej: At selv den, der er guddommelig, kan være ufuldkommen. Ligesom os andre.

Danmark

Live: Børn og lærere er ikke forsøgskaniner, siger Søren Brostrøm

Mindeord For abonnenter

Mindeord: Pia Tørving var sprællevende, spændende og engageret - sådan vil vi huske hende

Annonce