x
Annonce
Sport

Virus får Kina til at flytte hjemmebane 9000 kilometer

Emilia/Reuters
Det kinesiske kvindelandshold i fodbold skal rejse langt for at spille på hjemmebane i OL-kvalifikationen.

På papiret er der tale om hjemmebane, men det kinesiske fodboldlandshold for kvinder er meget langt hjemmefra, når de i næste måned skal forsøge at tage det sidste skridt mod OL i Tokyo.

Annonce

Modstanderen i to afgørende playoffkampe i Sydkorea, men Kina bliver handicappet af, at frygten for coronavirus gør det umuligt at spille på kinesisk jord.

I stedet ligger det nu fast, at Kinas "hjemmekamp" 11. marts skal spilles i Sydney i Australien. Det ligger rundt regnet 9000 kilometer fra den kinesiske hovedstad, Beijing.

Det er anden gang, at de kinesiske fodboldkvinder må på en uventet og lang rejse i jagten på OL-billetter.

Tidligere på måneden klarede kineserne sig igennem tre kampe i en kvalifikationsturnering.

Turneringen skulle have været spillet i Wuhan i Kina, men blev i stedet flyttet til australske Brisbane, hvor den kinesiske delegation først måtte tilbringe en uge i karantæne.

Den kommende playoffkamp mod Sydkorea er den seneste af en lang række sportsbegivenheder, som enten er blevet aflyst, udskudt eller flyttet som følge af virusset.

Den mest prominente aflysning har ramt Kinas Formel 1 Grand Prix, der skulle have været kørt i Shanghai 19. april.

/ritzau/AFP

Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Klumme

Coronavirussen vil forandre dansk politik

I Danmark har vi – heldigvis – en politisk tradition for, at vi rykker sammen, når det gælder. Således kunne Folketinget på tværs af partiskel i et højt tempo og uden det sædvanlige politiske fnidder vedtage de nødvendige tiltag. Hvad enten det var omfattende og nødvendige tiltag på sundhedsområdet, forbud mod større forsamlinger eller en historisk stor økonomisk kompensation til ansatte og virksomheder, der er ramt af Coronaen. Også fagbevægelsen og arbejdsgiverne har med indgåelsen af en trepartsaftale, der spænder et sikkerhedsnet ud under rigtigt mange lønmodtagere og mange virksomheder vist, at de er parate til at tage ansvar i denne svære situation. Men det er ikke slut endnu, og der bliver brug for flere tiltag. Både for at håndtere sundhedssituationen, men også for at sikre, at de alt for mange virksomheder, der af den ene eller anden årsag ikke bliver hjulpet af de vedtagne hjælpepakker, kan få den fornødne hjælp. Når denne coronakrise er drevet over, er der behov for samarbejder på tværs af partiskel. Til den tid vil dansk politik være forandret. Vi vil stå med en kæmpe regning, som vi endnu ikke kender, og som skal samles op. Det kommer til at kræve politisk mod og vilje. Hvordan sikrer vi de rette politiske rammer, økonomisk vækst og dermed en fortsat høj beskæftigelse? Og hvordan får vi de mange tusinde mennesker, der i disse dage bliver afskediget eller sendt hjem, tilbage på arbejdsmarkedet? Der er mange spørgsmål, der kræver politisk handling og samarbejde i Folketinget. I den første tid af coronakrisen har Folketinget vist vilje til samarbejde, men hvor længe vil det vare ved? Vil vi se ydrefløjene grave sig ned, som vanen forskriver? Og hvad med regeringens parlamentariske grundlag – herunder ikke mindst Enhedslisten og SF – vil de have modet til også at træffe upopulære beslutninger? Der må gøres ofre i tiden efter, og det er ikke givet, at Arne får lov til at komme tidligere på pension, eller at vi kan afsætte ubegrænset med penge til klimaet, hvis pengene ikke er der. For mig at se er løsningen klar: Et tæt samarbejde mellem S-regeringen og Venstre om en omfattende plan, der skal få Danmark tilbage på sporet. En plan, der rækker mange år frem – også til efter næste folketingsvalg. De to partier har flertal tilsammen og har for mig at se en forpligtigelse til at træffe de nødvendige politiske beslutninger for at bringe Danmark sikkert videre. Coronavirussen har derfor forandret dansk politik her og nu men så sandelig også på lang sigt.

Annonce