x
Annonce
Nyborg

Virtuelt byrådsmøde: Anlæg for 10 millioner kroner sat i gang

Nyborgs borgmester Kenneth Muhs (V). Foto: Michael Bager
I et forsøg på at hjælpe håndværkerne gennem coronakrisen har Nyborgs lokalpolitikere sat penge af til flere store og små projekter.

Nyborg: Der er mere hjælp på vej fra Nyborg Kommune til håndværkere i coronakrise.

Hjælpen kommer i form af en lang række anlægs- og vedligeholdelsprojekter, Nyborgs byråd tirsdag frigav midler til.

Det skete på et helt usædvanligt byrådsmøde, der blev gennemført som en skriftlig høring.

- Vi har gennemgået vores fremtidige anlægsopgaver og fundet en række, hvor der ikke er nogen grund til at vente, siger Nyborgs borgmester, Kenneth Muhs (V).

Opgaverne repræsenterer en samlet værdi på godt 10 millioner kroner.

Og det er ikke mindst coronakrisen og dens voldsomme konsekvenser for mange virksomheder, der har fået byrådet til at sætte penge af og fremme projekterne fremfor at vente på en normalisering af det lokalpolitiske liv.

Annonce

Anlægsopgaver

Nyborg Kommune har efter et virtuelt byrådsmøde sat anlægsarbejder og renoveringsopgaver for godt 10 millioner kroner i gang. Projekterne skal bidrage til at hjælpe håndværkere og andre leverandører gennem coronakrisen:

  • Vedligeholdelses- og renoveringsarbejder på kommunens folkeskoler: 4.941.000 kroner
  • Etablering af nyt p-vejvisningssystem i Nyborgs indre by: 2.526.000 kroner
  • Forårsrengøring og andre delprojekter i Nyborgs gamle bydel: 950.000 kroner
  • Vedligeholdelse af bygninger: 738.000 kroner
  • Vedligeholdelse af forsamlingshuse i kommunen: 489.863 kroner
  • Renovering af fortøjningspæle i Nyborg Marina: 380.500 kroner

Penge til folkeskolerne

Den største akutte bevilling på 4,9 millioner kroner går til en lang række renoverings- og vedligeholdelsesprojekter på kommunes folkeskoler.

En anden stor bevilling på 2,5 millioner kroner er til etableringen af et nyt, elektronisk og computerstyret parkeringssystem i Nyborgs indre by.

Alle de fremskudte projekter har været igennem den nødvendige behandling i den kommunale administration og de fagpolitiske udvalg.

- Og det skal ikke være coronakrisen og suspenderingen af det normale lokalpolitiske arbejde, der skal stå i vejen for dem. Samtidig er det vigtigt for byrådet at vise, at vi står sammen i en kritisk situation, som vi ikke kender den tidsmæssige udstrækning af, understreger Kenneth Muhs.

Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Klumme

Coronavirussen vil forandre dansk politik

I Danmark har vi – heldigvis – en politisk tradition for, at vi rykker sammen, når det gælder. Således kunne Folketinget på tværs af partiskel i et højt tempo og uden det sædvanlige politiske fnidder vedtage de nødvendige tiltag. Hvad enten det var omfattende og nødvendige tiltag på sundhedsområdet, forbud mod større forsamlinger eller en historisk stor økonomisk kompensation til ansatte og virksomheder, der er ramt af Coronaen. Også fagbevægelsen og arbejdsgiverne har med indgåelsen af en trepartsaftale, der spænder et sikkerhedsnet ud under rigtigt mange lønmodtagere og mange virksomheder vist, at de er parate til at tage ansvar i denne svære situation. Men det er ikke slut endnu, og der bliver brug for flere tiltag. Både for at håndtere sundhedssituationen, men også for at sikre, at de alt for mange virksomheder, der af den ene eller anden årsag ikke bliver hjulpet af de vedtagne hjælpepakker, kan få den fornødne hjælp. Når denne coronakrise er drevet over, er der behov for samarbejder på tværs af partiskel. Til den tid vil dansk politik være forandret. Vi vil stå med en kæmpe regning, som vi endnu ikke kender, og som skal samles op. Det kommer til at kræve politisk mod og vilje. Hvordan sikrer vi de rette politiske rammer, økonomisk vækst og dermed en fortsat høj beskæftigelse? Og hvordan får vi de mange tusinde mennesker, der i disse dage bliver afskediget eller sendt hjem, tilbage på arbejdsmarkedet? Der er mange spørgsmål, der kræver politisk handling og samarbejde i Folketinget. I den første tid af coronakrisen har Folketinget vist vilje til samarbejde, men hvor længe vil det vare ved? Vil vi se ydrefløjene grave sig ned, som vanen forskriver? Og hvad med regeringens parlamentariske grundlag – herunder ikke mindst Enhedslisten og SF – vil de have modet til også at træffe upopulære beslutninger? Der må gøres ofre i tiden efter, og det er ikke givet, at Arne får lov til at komme tidligere på pension, eller at vi kan afsætte ubegrænset med penge til klimaet, hvis pengene ikke er der. For mig at se er løsningen klar: Et tæt samarbejde mellem S-regeringen og Venstre om en omfattende plan, der skal få Danmark tilbage på sporet. En plan, der rækker mange år frem – også til efter næste folketingsvalg. De to partier har flertal tilsammen og har for mig at se en forpligtigelse til at træffe de nødvendige politiske beslutninger for at bringe Danmark sikkert videre. Coronavirussen har derfor forandret dansk politik her og nu men så sandelig også på lang sigt.

Annonce