Annonce
Faaborg-Midtfyn

Virksomhedspraktik: - Vi får positive tilbagemeldinger

Mette Frederiksen er glad for den nye ordning. Arkivfoto: Lasse Hansen.

Formand for Beskæftigelses- og Arbejdsmarkedsudvalget i Faaborg-Midtfyn Kommune, Mette Haugaard Frederiksen (S) fortæller, at der kommer positive tilbagemeldinger på ordningen med virksomhedscentre for de borgere, der er langt væk fra arbejdsmarked

Annonce

Hvorfor har i startet det her op?

Det er en mulighed, der er kommet, som vi har grebet. Den giver os muligheden for at have et tæt samarbejde med virksomhederne om at have faste pladser til de borgere, som er langt fra arbejdsmarkedet. Og det er et værktøj, vi har manglet, kan man sige.

Hvad kan den her ordning hjælpe i forhold til andre?

Vi har jo selvfølgelig praktikpladser og lignende, men det, der er lidt særligt ved den her ordning, er, at det er borgere, der er langt fra arbejdsmarkedet. Vi har tæt samarbejde med virksomhed og jobcenter, og man kan blive uddannet som mentor. Den gamle måde at lave indsatser på overfor den her borgergruppe, var jo at lave et beskyttet værksted, hvor man øvede sig i at komme til tiden og lavede nogle opgaver, men det førte ikke rigtigt noget job med sig. Vi kan se, at der er meget bedre effekt, når man er ude på en rigtig virksomhed. Det giver en nogle kontakter og nogle erfaringer, man ikke kunne få med den gamle ordning.

Hvad er målet med ordningen i sidste ende?

Målet er vi skal have endnu flere virksomheder i spil og have endnu flere pladser til rådighed. Det er til gavn både for den borger, der kommer tættere på arbejdsmarkedet, det er selvfølgelig også til gavn for kommunen, men det giver også noget for virksomheden at løfte det sociale ansvar. Som kommune er vi jo helt afhængig af, at virksomhederne spiller sammen med os i at prøve at løse denne her udfordring.

I har været i gang i et års tid. Hvilke erfaringer har i gjort jer indtil videre?

Den viden jeg har, er, at erfaringerne er gode og i langt de fleste tilfælde fungerer samarbejdet godt. Vi har endnu ikke tal på, hvor mange der kommer i arbejde efter, men der er helt klart positive tilbagemeldinger både fra borgere og virksomheder.

Annonce
Fyn For abonnenter

Det værste halve år i mit liv: Lilleholt sendt til tælling af corona, historisk krise i Venstre og et kølnet venskab med Løkke

Annonce
Annonce
Annonce
Sport

Årets Fynske Sportsnavn: - Det er et kæmpe skulderklap - jeg er stolt, og jeg er beæret

Danmark For abonnenter

Lars Krarup i sit sidste interview om Venstre: Støjberg og Ellemann har skuffet

Kerteminde For abonnenter

Borgmester foreslår letbane-etape til Lindø: Vil gerne drøfte Radikales letbane-drømme

Annonce