Annonce
Kerteminde

Virksomhedsopstart under corona: -Vi er næsten garanteret, at det kun går den rigtige vej

- Vi er kommet godt over corona, og medarbejderne har været flinke til at hjælpe. I den tid det stod på, gik de allesammen ned i løn, så i stedet for at sende folk hjem, har vi ligesom hjulpet hinanden, så vi kunne blive ved, fortæller Simon Brask om sin virksomhed Hipstory. Arkivfoto: Kristian Isaksen
Simon Brasks virksomhed Hipstory blev hårdt ramt af coronaen. Alligevel valgte han midt under krisen, at starte en ny virksomhed.
Annonce

Nordøstfyn: I maj etablerede Simon Bukdahl Brask og Henrik Brask møbelvirksomheden Fynsk Snedkeri. På grund af corona-krisen er det en usikker tid, de to svogre har valgt at starte virksomhed i.

-Det er lidt gak gak, at vi har valgt at starte ny virksomhed midt under corona. Vi kan heller ikke nå vores fulde potentiale i den tid, som er nu. Men det også noget af det fede ved det. For så er vi næsten garanteret, at det kun går den rigtige vej. Det kan kun gå bedre, siger Simon Bukdahl Brask og tilføjer:

- Det passer egentlig meget godt at starte op i en tid som denne, hvor der er lidt mere ro på, og det er fedt at være med til at købe materialer hos firmaer, som måske også bløder lidt, konstaterer han.

Ifølge Simon Brask har corona været det absolutte lavpunkt i hans karriere som iværksætter, og ramte hans anden møbelvirksomhed Hipstory hårdt.

- Da corona kom i starten af marts, var jeg lige ved at gå ned i Rema og sætte en jobansøgning på opslagstavlen. Der tabte vi fandme mange penge. Jeg går nok også lidt mere i panik end nødvendigt. Men det er jo klart, når det er noget, man selv har skabt.

Annonce

Man må tænke ud af boksen

I slutningen af marts og cirka en måned frem, da corona for alvor ramte Danmark, havde virksomheden Hipstory et tab på omkring en halv million kroner. Tabet skyldtes en stor nedgang i salget i butikkerne, hvor omsætningen nærmest helt forsvandt. Butikkerne holdt åbent efter alle myndighedernes retningslinjer, men kunderne blev hjemme.


Det er lidt gak gak, at vi har valgt at starte ny virksomhed midt under corona. Vi kan heller ikke nå vores fulde potentiale i den tid, som er nu. Men det også noget af det fede ved det. For så er vi næsten garanteret, at det kun går den rigtige vej. Det kan kun gå bedre.

Simon Bukdahl Brask.


Simon Brask har ikke undersøgt, om der er hjælp at hente i regeringens hjælpepakker. Og det kommer han heller ikke til.

- I stedet for at søge hjælp, så må man prøve at tænke lidt ud af boksen. Så vi lavede hele vores marketings-strategi om, og det gav kæmpe succes, fortæller han.

Virksomheden satsede stærkt på webshoppen, hvor folk kunne sidde hjemme og handle og på blot en weekend tjente virksomheden en måneds omsætning.

Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Middelfart For abonnenter

Lovændring kan bane vejen for boliger i Gamborg: Der skal være noget til både børnefamilier, sølvbryllup-segmentet og de ældre

Annonce