Annonce
Assens

Virksomhedskonsulent til unge iværksætterspirer: - Mit bedste råd er bare at gå i gang

Udvikling Assens' virksomhedskonsulent Anette Wichmann rådgiver medlemsvirksomheder og hjælper iværksættere i gang. Foto: Kasper Orthmann Andersen
To unge iværksættere bag den nystartede plakatvirksomhed Fake Studio går mod strømmen. Generelt starter få unge firma i Assens Kommune, og samtidig er der sket en voldsom nedgang i entreprenørskabet under corona-krisen.
Annonce

Hvordan står det egentlig til med iværksætteriet i Assens Kommune under og efter corona-krisen? Og er der gang i de unge iværksættere? Det svarer den mangeårige underviser i entreprenørskab og virksomhedskonsulent i Udvikling Assens, Anette Wichmann, på her.

- Hvor mange startede virksomhed under corona-krisen i Assens Kommune?

- Vi har ikke fået tallene på, hvor mange der har startet virksomhed i juni endnu, men vi havde en måned under krisen med kun to nystartede. Det er en voldsom nedgang. Tidligere har vi haft seks til otte stykker om måneden.

- Hvordan er vilkårene for at etablere en ny forretning efter corona-krisen?

- Jeg synes faktisk, at erhvervslivet i kommunen forholdsvist hurtigt er ved at komme til sig selv igen. Jeg har en forventning om, at antallet af nystartede virksomheder stiger igen efter sommerferien.

- Hvordan står det generelt til med unge iværksættere i Assens Kommune?

- Jeg synes ikke, at vi ser exceptionelt meget til det. Vi er ikke en stor uddannelsesby som Odense, der har en masse unge iværksættere, som store uddannelsesinstitutioner og miljøer er med til at understøtte.

- Hvordan skiller unge iværksættere sig ud?

- Mange af dem starter op og driver virksomhed, mens de er under udannelse. Så de har travlt. Samtidig er der helt klart et økonomisk incitatment, fordi SU'en understøtter ens økonomi. De unge gør også mere brug af teknologier. Mange vælger at have online shops i stedet for en fysisk detailhandel. Nogle af dem er helt fantastisk dygtige, fordi de er vokset op med at lave søgeoptimering og hjemmesider.

- Har du et godt råd til unge, som har en iværksætterdrøm?

- Jeg læste for kort tid siden om nogle forældre, der ville tale deres børn fra at gå i gang og i stedet for fokusere på deres uddannelse. Der er jeg af modsat opfattelse. Hvis man er ung og kunne tænke sig at gå i gang, skal man gøre det. Undervisningssystemet, i hvert fald op til HHX, er gearet til iværksætteri. Der findes en masse programmer inden for Fonden for Entreprenørskab, som giver en balast af den anden verden. Så mit bedste råd er: Bare gå i gang - uddannelse skal I nok få.

Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Odense

Påvirket fynbo fik taget bilen

Annonce