Annonce
Assens

Virksomheder skal give unge mere selvtillid

Værkstedet hos Tommerup Elektronik, som er en del af Virksomhedsstafetten i Assens Kommune. Foto: Tommerup Elektronik A/S
Lokale virksomheder skal være med til at give de unge selvtillid, og hjælpe dem videre ud på arbejdsmarkedet eller i uddannelse. Det er målet med Virksomhedsstafetten i Assens Kommune.
Annonce

Tommerup: Tommerup Elektronik er en af ni virksomheder i Assens Kommune, som er en del af Virksomhedsstafetten, der har til formål at hjælpe unge uden uddannelse eller arbejde videre ud på arbejdsmarkedet eller skolebænken.

- De skal ud og have et boost og noget selvtillid, og finde ud af, at de kan det her. Det er nok den største opgave for os, og den opgave der skal fylde mest.

- Vi skal give dem nogle gode oplevelser, der gør det sjovt at komme på arbejde, fortæller Mikael Johansen, produktionsleder hos Tommerup Elektronik.

Mikael Johansen er den nærmeste kontaktperson for de unge, der kommer i praktik hos Tommerup Elektronik, og han understreger, at de ansatte i virksomheden hverken er uddannede pædagoger eller psykologer, men at de har meget at byde på.

- Vi kan som virksomhed tilbyde en ledig stol, og nogle medarbejdere der har tid og lyst til at være der for de unge mennesker, og så tilbyder vi jo, at man uforpligtende kan komme ud og opleve en arbejdsplads.

- Og så har vi jo nogle ressourcer til stede i huset, for de fleste af os er over 50 år og har masser af livserfaring. Det er vores knowhow, vi stiller til rådighed, siger Mikael Johansen.

Annonce

Kæmpe udvikling

Mange af de unge, som via Ungeenheden i Assens Kommune bliver sendt ud i virksomhedspraktik, har aldrig oplevet at være på en arbejdsplads, og derfor mener Mikael Johansen, at der er en tydelig forskel på de unge, de får ind i praktik, og de unge de sender videre efter endt praktik.


Menneskeligt giver det en rigtig god følelse at kunne hjælpe de unge mennesker godt i gang, og vi lærer også noget personligt af at have med udfordrede unge mennesker at gøre.

Mikael Johansen, produktionsleder ved Tommerup Elektronik


- Vi ser en kæmpe udvikling. Fra at de kravler langs væggene og gemmer sig bag deres vejleder fra kommunen og næsten ikke tør sige noget, til at de har været her i 14 dage og pludselig kan se, at det ikke er så farligt, og at vi vil dem det godt, fortæller Mikael Johansen, som gerne vil anbefale andre virksomheder at tage unge mennesker ind i praktik.

- Der er ikke nogen produktionsgevinst, det må man ikke tro, og det er heller ikke noget, vi regner med. Men menneskeligt giver det en rigtig god følelse at kunne hjælpe de unge mennesker godt i gang, og vi lærer også noget personligt af at have med udfordrede unge mennesker at gøre.

Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Kerteminde For abonnenter

Tvunget til at forlade byrådet efter anmeldelse fra lokal avis: - Det er godt nok det mest usmagelig, jeg har været udsat for

Kerteminde For abonnenter

60 dage for et facebook opslag: - Det er samfundet, der har censureret en folkevalgt politiker, mener forsvarsadvokat

Nyborg

Fængselsansattes formand venter Madsen flyttet til nyt fængsel: Enner Mark og Nyborg er i spil

OB

OB-træner vil konkludere halvvejs

Nordfyn

Efter dommen til vanvidsbilist: Dansk Folkeparti afkræver justitsministeren svar

Annonce