Annonce
Erhverv

Virksomheden er virtuel

Odico
  • Med 17 ansatte på seks lokationer i fem forskellige lande er Odico 100 procent virtuel - al viden er samlet på nettet

Selv om Odico har 3000 kvadratmeter under tag i Odense SØ, så er virksomheden og medarbejderne tilgængelige over alt - bare der er en internetforbindelse. For virksomheden er så specialiseret, at de rigtige medarbejdere kan være svære at hente hjem.

- Om man sidder i Odense eller Luxemborg er faktisk ligegyldigt. Vores virksomhed har fra starten været virtuel og vi har medarbejdere, der er spredt ud over hele Europa, siger Anders Bundsgaard Petersen, der er administrerende direktør i Odico.

Som tidligere sælger kommer han med den kommercielle tilgang, mens de to andre stiftere forsker i arkitektur og robotteknologi. Den ene bor i Aarhus, mens den anden bor i Holland.

Virksomheden, der har 10 robotter stående i lokalerne på Peder Skrams Vej, har i alt 17 ansatte. Seks af dem arbejder i Odense, og her forventer vi at blive. Der er gode takter i øjeblikket, men vi er ikke afhængige at være et fysisk sted.

- En af de forskere vi meget gerne vil have med er fra Canada. Vi har en superdygtig arkitekt siddende i Luxemborg, mens vi har et lille kontor i Rumænien, som har nogle rigtig dygtige softwarefolk. Så det giver god mening.

- Og jeg tror godt at jeg tør sige, at vi er den virksomhed i Odense, som betaler mest til Dropbox i forhold til hvor få vi egentlig er. Alt, hvad vi har, ligger i skyen, siger direktøren.

Odico udvikler robotløsninger, der kan bruges i byggeriet.

- Vi vil gerne tage en 40-fods container og fylde den med robotter, som kan sendes ud i verden. Målet er, at man på den enkelte byggeplads selv kan skære tømmer til eller lave støbeforme eller male, eller hvad der nu skal laves. Vi vil sælge robotter i stedet for have dem stående selv. Det har været vores strategi helt fra starten, siger direktøren.

Annonce
En krum mur på I. Vilhelm Werners Plads i hjertet af Odense var et eksperiment. Den blev muret af lærlinge fra SDE, men skabelonen kom fra Odico. Foto: Anders Bundsgaard
Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Danmark

Boligminister vil ikke røre ved slagtilbud til dømte beboere i Odense-ghetto

Fyn For abonnenter

Ingrid modtog sin diabetes-diagnose over telefonen: - Jeg fik at vide, at der lå en recept på serveren

Kerteminde

Det synes I: Drop hemmeligshedkræmmeriet omkring Nordre Havnekaj

Annonce