Annonce
Indland

Virksomhed narret til at betale 125.000 kroner for mundbind

Bedrageri er den mest udbredte form for kriminalitet relateret til coronasituationen, viser politinotat.

Regeringen vil bede Folketinget om at stemme for strengere straffe til forbrydere, der begår kriminalitet relateret til coronasituationen.

I den forbindelse har Rigspolitiet opgjort, hvor meget af slagsen, der har været indtil nu.

Opgørelsen viser, at der er flest sager - 45 - om bedrageri. Altså situationer, hvor gerningsmænd har narret penge ud af deres ofre på forskellig vis. Derudover har der været 16 tilfælde af tyveri eller tyveriforsøg og otte tilfælde af tricktyverier.

Som eksempel på bedragerisagerne nævner notatet en episode, hvor en virksomhed blev narret til at betale 125.000 kroner for mundbind. Men man fik ikke nogen.

I den mindre ende af bedrageriskalaen nævner notatet en sag, hvor en gerningsmand ringede op og udgav sig for at være fra politiet, og at henvendelsen drejede sig om Covid-19. Den falske strømer forsøgte at få sit offer til at udlevere NemID-oplysninger.

Som eksempel på tyveri nævner notatet en sag fra Skejby Sygehus, hvor gerningsmænd stjal 27 beholdere med i alt 5,4 liter håndsprit.

Den sidste type af coronarelaterede forbrydelser, som notatet giver eksempler på, er tricktyveri. I notatet nævnes en sag, hvor en gerningsmand opsøgte en ældre kvinde på hendes bopæl.

Han udgav sig for at komme fra sundhedsvæsnet, og at han skulle sikre, at der ikke var risiko for coronasmitte i kvindens hjem. Det lykkedes manden at få lokket kvinden væk fra hendes stue, som han så derefter gennemsøgte.

Rigspolitiet fortæller i notatet, at man har registreret en stigning i antallet af nye hjemmeside, som spiller på navne med "corona" og "Covid-19".

Rigspolitiet formoder, at det i visse tilfælde kan være svindlere, der er i gang med at forberede ugerninger.

Regeringen vil forsøge at få lovforslaget hastebehandlet sammen med andre tiltag om blandt andet endnu en ændring af epidemiloven.

Hvad ændringerne af straffeloven angår, så drejer de sig om en forhøjelse af straffen for forskellige former for kriminalitet, som slår plat på Covid-19-epidemien.

Lovforslaget dikterer, at straffen i udgangspunktet skal være dobbelt så høj. Og i visse tilfælde firedobles. Samtidig skal simple lovovertrædelser som for eksempel tyveri af en flaske håndsprit på et apotek straffes hårdt.

I lovforslagets bemærkninger står der, at straffen i udgangspunktet skal være ubetinget fængsel. Nu er straffen for et sådant tyveri en mindre bøde. Ifølge notatet formentlig i størrelsesordene 500 kroner.

Lovforslaget bliver behandlet i Folketinget første gang torsdag. Hvis det går planmæssigt, vil det kunne tredjebehandles tirsdag og træde i kraft umiddelbart derefter.

Rigspolitiets opgørelse er dateret den 25. marts, og der vil muligvis være flere sager nu.

/ritzau/

Rigspolitiets notat om coronarelateret kriminalitet:
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Faaborg-Midtfyn For abonnenter

Takker politiet: Gydas skizofrene søn truede hende med samuraisværd og barrikaderede sig i huset

Debat For abonnenter

De gamle nyheder, 1970: Odense Kommune bliver større i morgen

1995 Danmarks første elektroniske markedsplads åbnede i går for kunderne. Efter en lang sej fødsel er Diatel-netværket nu klar med en række tilbud til pc-ejere. For eksempel kan man sidde foran sin skærm og bestille teaterbilletter, lave sine bankforretninger, købe ind, læse Den Blå Avis eller se det seneste døgns nyheder. 30 forskellige tjenester er der indtil videre at vælge imellem på Diatel, der officielt blev søsat af forskningsminister Frank Jensen (S) med et tryk på den rette knap på tastaturet. Det er TeleDanmark/ Jydsk Telefon, Kommunedata og Girobank, der ejer Diatel. Derudover har dagbladene Jyllands-Posten og Politiken poster i bestyrelsen med ret til senere at købe sig ind i selskabet. 1970 Fra i morgen er Odense Storkommune en kendsgerning. I eftermiddag kl. 14 holdt det nyvalgte byråd sit konstituerende møde, hvor borgmester Holger Larsen som rådets ældste medlem bød de 28 andre medlemmer velkommen og derefter ledede valget af borgmester. Det blev som ventet Holger Larsen, der blev genvalgt med 15 stemmer (14 socialdemokratiske og folkesocialisten Alfred Andersen). Ingen andre kandidater var opstillet. Der foretoges valg af magistrat, der består af borgmesteren og fire rådmænd. Magistraten har borgmesteren som formand og består af rådmand Poul Nielsen, Bellinge, rådmand Jens Helbak, Odense, rådmand C. Jeppesen, Næsby og Lennart Larson, Pårup. 1945 Efter de begivenheder, der er sket i den senere tid, skulle man tro, at en flyvervarsling nu blev mødt med større alvor end nogen sinde tidligere. At dette ikke er tilfældet, kunne man opleve i går eftermiddag, da sirenerne kl. 15 forkyndte, at der kunne ventes overflyvning. I de første minutter, hvor sirenerne lød, var der en del mennesker, der søgte hjem eller i tilflugtsrum. Men det varede ikke længe, efter at sirenerne var blevet tavse, før der igen var børn på gaden og folk, der kom ud for at se, ”om der skete noget”. På et vist tidspunkt under varslingen var der samlet op mod et par hundrede mennesker på fortovet og kørebanen uden for det offentlige tilflugtsrum i Bryggergårdens kælder.

Odense For abonnenter

Forarget rådmand om ulovlig udlejning af boliger: - Det hører ingen steder hjemme

Danmark

Liveblog: Ældre og sårbare får gratis vaccination mod lungebetændelse

Annonce