Annonce
Middelfart

Stor energikoncern vil have alle til at møde på arbejde: 460 ansatte skal testes

Ewii-koncernen tester onsdag alle deres medarbejdere for corona, og torsdag skal de møde på arbejde. - Vi må indrette arbejdspladsen efter en sygdom, vi skal leve med i lang tid, og det kræver noget ekstra, siger administrerende direktør Lars Bonderup Bjørn. Arkivfoto: Søren Gylling
Ewii-koncernen bruger 150.000 kroner på onsdag at teste alle ansatte for corona, og torsdag skal de ansatte i energikoncernen møde på arbejde, hvis de ikke er utrygge eller tæt på personer, der er risikogruppen.

Kolding: Energikoncernen Ewii tester onsdag alle 460 ansatte for corona, og torsdag kan de møde på arbejde i Kolding, hvis de ikke er smittet. Virksomheden, der dækker hele Trekantområdet, vælger dermed at se bort fra, at statsministeren kraftigt har opfordret private arbejdsgivere til, at de ansatte arbejder hjemmefra, hvor det er muligt.

- Jeg synes grundlæggende, at det er forkert at sende folk hjem. I stedet skal vi indrette arbejdspladsen, så vi forebygger sygdomsspredning. Vi har haft fire smittede medarbejdere, og ingen af dem har båret smitten videre internt, siger administrerende direktør Lars Bonderup Bjørn.

Medarbejderne bliver testet fra morgenstunden onsdag, og klokken 19.00 ved virksomheden, om der er nogle blandt de 460 ansatte, der er smittet med corona.

- Allerede inden jul kunne vi godt se, at man hen over jul og nytår ville ændre adfærd, og det skulle vi så forholde os til. Løsningen er for os at teste alle, for der vil være større smitterisiko i perioden hen over jul og nytår, siger Lars Bonderup Bjørn.

Annonce

Ser bort fra opfordring

Siden første nedlukning i marts har enkelte medarbejdere arbejdet hjemmefra, men hovedparten er mødt ind, og det forventer direktøren også vil ske nu, selv om der har været kritiske røster internt.


Når vi siger, at ansatte skal arbejde hjemme, så siger vi, at det er usikkert at være på arbejde, og sikkert at være hjemme. Det er en uansvarlig holdning som arbejdsgiver.

Lars Bonderup Bjørn, administrende direktør Ewii


- Der har været situationer, hvor der er opstået lidt uro og lidt utryghed, men det er mest i forhold til konkrete situationer, og så har vi rettet ind, siger Lars Bonderup Bjørn.

Skal dem med negativt svar møde ind? Eller er det noget, de kan?

- De skal møde ind, medmindre de føler sig utrygge, eller de er i tæt kontakt med svage personer. De kan altid kontakte nærmeste leder og så arbejde hjemmefra, siger Lars Bonderup Bjørn.

Statsministeren har kraftigt opfordret til, at også private virksomheder holder ansatte hjemme. Hvorfor følger I ikke opfordringen?

- Når vi siger, at ansatte skal arbejde hjemme, så siger vi, at det er usikkert at være på arbejde, og sikkert at være hjemme. Det er en uansvarlig holdning som arbejdsgiver. Vi må indrette arbejdspladsen efter en sygdom, vi skal leve med i lang tid, og det kræver noget ekstra. Det handler om afstand, afspritning og at vi hele tiden indskærper, at vi overholder reglerne. Vi har fulgt Sundhedsstyrelsens regler 100 procent, men vi har ikke fulgt statsministerens opfordring, siger Lars Bonderup Bjørn.

Annonce

Vi skal leve med corona

Opfordringen fra statsministeren om at arbejde hjemmefra kommer for at dæmpe smittespredningen ved ikke at være mange på arbejde. Kan du ikke se pointen?

- Jo, men mit ansvar er at sikre, at smitten ikke spreder sig her, og så længe jeg kan sige, at vi har haft fire smittede medarbejdere, der er smittet andre steder, og ikke har smittet videre, så holder vi fast i, at folk møder på arbejde. Jeg har ikke behov for, at andre fortæller mig, hvordan jeg skal lede virksomheden, siger Lars Bonderup Bjørn.

Det koster 150.000 kroner. Er det pengene værd?

- Det koster også at holde folk hjemme. Der er mange, der taler positivt om hjemmearbejde, og det er dejligt, at vi har så positiv en tilgang. Men for en ny medarbejder, der starter derhjemme, der fungerer det jo ikke. Vi gør det her, for at de ansatte kan udfylde en arbejdsfunktion, og så har det en værdi, at vi kan se, at vi kan leve med corona, siger Lars Bonderup Bjørn.

Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce