Annonce
Odense

Vinterfejring møder sommerfestival: Glow Odense kommer på Tinderbox

Glow Odense åbner for første gang uden for første 21. november. Pr-foto
Vinterfestivalen Glow Odense, som løber af stablen for første gang de kommende vintermåneder, laver en opsætning på dette års Tinderbox.

Når vinterfestivalen Glow Odense melder sig ankomst på dette års Tinderbox festival, virker det måske lidt som at stikke en skive flæskesteg i en gammeldags isvaffel på en hed sommerdag

Ikke desto mindre er det lige præcis, hvad festivalen har gjort. Et område i Tusindårsskoven bliver dedikeret til den canadiske vinterfestival, når den femte Tinderbox festival løber af stablen mellem 27. og 29. juni.

- Glow handler rigtig meget om lys. Vi har flere haller, hvor vi laver eventyrlige og magiske lysopsætninger og fortællinger kombineret med julemarked og juleaktiviteter. Så Glow er meget mere end jul. Tinderbox er lige præcis også det. Det er oplevelser, nærvær og magiske musikoplevelser, hvor der er socialt samvær. Derfor synes vi, at Glow matcher rigtig godt med Tinderbox, forklarer event manager hos Glow Odense, Sanne Brigsted.

Håbet er, at Glow Odense kan få introduceret sig selv for odenseanerne.

- Vores mål med at komme på Tinderbox handler for os om at møde alle de gæster, der kommer på Tinderbox. Glow Odense er jo helt nyt og stadigvæk ukendt, så vi skal ud og præsentere Glow og vise et udsnit af, hvad vi kan, siger Sanne Brigsted.

Annonce

Glow Odense

Glow Odense finder sted i en gammel fabrikshal på Faaborgvej 248 B. Dørene åbner 21. november og lukker igen 4. januar.

Glow Gardens er verdens største indendørs julefestival, der har oprindelse i USA og Canada. Glow Gardens er stiftet af familien Jansen i Canada, som har bygget et globalt eventkoncept, der er stærkt forankret i lokalsamfundene. Det første Glow-event blev lanceret i 2017 i nærheden af Vancouver, Canada, og siden har mere end 500.000 gæster besøgt de i alt fem Glow-events i Canada. I 2019 forventes mere end 1 million mennesker at besøge Glow på en af deres ni lokationer i USA, Canada og nu også Danmark.

Odense er den første by uden for Nordamerika, hvor Glow Gardens holder en julefestival.

Lys og god stemning

Mellem koncerterne kan Tinderbox' 40.000 gæster opleve en seks meter høj skulptur af en pære, ti glødende gynger og ti lysende vipper. Derudover vil man også kunne deltage i konkurrencer om værdikort og billetter til Glow Odense i vintermånederne ved at finde Glows medarbejdere på festivalen og skanne en QR-kode på deres rygge.

Glow Odense meldte deres ankomst i Odense 12. juni, men allerede nu arbejder de på at finde nye samarbejdspartnere ud over Tinderbox.

- Vi arbejder på at lave forskellige samarbejder, så vi kan møde fynboerne. Vi har ikke nogen underskrevne aftaler lige nu, men vi arbejder på det. Vi tror på, det er en stærk måde, at sige hej, fortælle, engagere folk i forskellige konkurrencer og give dem en mulighed for at nyde solen i en gynge, så de kan mærke, hvad lys og god stemning kan gøre, siger Sanne Brigsted.

Selvom Glow nu kædes sammen med et stort sommerarrangement, er der ingen planer for at udvide Glow Odenses koncept.

- Det er en vinterting, forsikrer Sanne Brigsted.

Annonce
Forsiden netop nu
Leder For abonnenter

22-årige Kamilla fik afslag som smedelærling: Det er da for dumt

Årstallet er 2019, og ligestillingen og ligeberettigelsen har været her længe. Derfor kan sygeplejersken sagtens være en mand, ligesom smeden sagtens kan være en kvinde. Eller … nå, nej, det kan smeden så åbenbart ikke. Den 22-årige Kamilla Søndergaard berettede i hvert fald i avisen tirsdag om, hvordan hun måtte igennem en syndflod af afslag, hvoraf mange handlede om hendes køn, inden hun til sidst fandt en smedelærlingeplads på værftet i Assens. Inden da var hun blevet ramt af den ene dårlige forklaring efter den anden, herunder den dårligste af alle: Nej, du kan ikke blive smed, fordi du er pige. Alle disse rigide afslag er ikke givet i 1879 eller i 1919 eller i 1939. De er givet i 2019. Tænk sig: I 2019 siger nogle af de virksomheder, der bestandigt skriger efter arbejdskraft, stadig nej til at ansætte nye medarbejdere, blot fordi ansøgerne har et andet køn end de fleste andre ansatte på arbejdspladsen. Det er absurd. Og det er mistrøstigt. Danske virksomheder er ganske enkelt nødt til at åbne øjnene og rette interessen mod begge køn, hvis de fortsat vil have adgang til de bedste kandidater på markedet. Derfor er det glædeligt, at brancheorganisationerne Danske Maritime, Danske Havne og Danske Rederier er gået målrettet i gang med at styrke rekrutteringen af kvinder til job i typiske mandefag som maskinmester, skibsfører, smed og en række andre fagområder inden for Det Blå Danmark. For det er den eneste måde, hvorpå man kan sikre sig dygtige medarbejdere i fremtiden. Disse organisationer bør blive et forbillede for andre organisationer, brancher, virksomheder og uddannelsesinstitutioner, der stadig har bedst øje for det ene køn. For man er nødt til at henvende sig til både mænd og kvinder, hvis man vil styrke rekrutteringer. Det er nemlig ikke sikkert, at man bliver en god sygeplejerske, fordi man er kvinde. Eller at man bliver en god smed, fordi man er mand. Til gengæld er det sikkert, at man allerhøjst får fat i halvdelen af de klogeste talenter, hvis man kun henvender sig til det ene køn. Og det er da for dumt.

Annonce