Annonce
Nordfyn

Vinterbadning: En grad lig med et svømmetag

De fleste af de fremmødte var i vandet flere gange. Foto: Christian Buhl
Fremmødet var stort, da Bogense Vinterlaug tog hul på året med en frisk dukkert. Blandt de fremmødet var en håndfuld nye medlemmer.
Annonce

Bogense: Uden yderligere sammenligning ser vinterbadning i lighed med internettet ud til at være kommet for at blive. Dillen med at hygge sig i koldt vand siges at være vanedannende.

Og måske der er noget om snakken. Bogense Vikingelaug er efterhånden nået op på 340 medlemmer, og en pæn portion af dem indledte traditionen tro året med at hoppe i vandet fra Søbadet i Bogense nytårsdag. For disse mennesker kan vinterens bade ikke isoleres til en tur hjemme under bruseren.

Der skal mere til. Dog er man ovre i kategorien for korte bade. Solveig Bjørnø, formand for Bogense Vinterlaug, fortæller, at tommelfingerreglen er, at man tager et svømmetag for hvert antal grader, termometret viser. Nytårsdag viste det fem grader, så mange sekunder i vandet blev det ikke til, selv om mange af de fremmødte, afbrudt af et pitstop i sauna, var i vandet flere gange. Med til mønstret hører også, at nye medlemmer er de mest pivede, indtil de lige vænner sig til den situation, de selv har bragt sig i.

På dag ét i 2020 dukkede der en håndfuld nye medlemmer op, fortæller Solveig Bjørnø.

Bogense Vinterlaug fik en håndfuld nye medlemmer nytårsdag. Foto: Christian Buhl
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Kerteminde

Løbsarrangør forsøgte at tiltvinge sig adgang til godsejers skov: De vil tjene penge på at løbe i min natur

OB

Ryan ser frem til "Judas"-råb i Lyngby

Sydfyn

Sprængte hus i luften med et kilo sprængstof: Politiet ved ikke, hvor det kom fra

CORONAVIRUS

Live: Mundbindskrav i den kollektive trafik vil gælde året ud

Annonce