Annonce
Nordfyn

Vinterbadning: En grad lig med et svømmetag

De fleste af de fremmødte var i vandet flere gange. Foto: Christian Buhl
Fremmødet var stort, da Bogense Vinterlaug tog hul på året med en frisk dukkert. Blandt de fremmødet var en håndfuld nye medlemmer.

Bogense: Uden yderligere sammenligning ser vinterbadning i lighed med internettet ud til at være kommet for at blive. Dillen med at hygge sig i koldt vand siges at være vanedannende.

Og måske der er noget om snakken. Bogense Vikingelaug er efterhånden nået op på 340 medlemmer, og en pæn portion af dem indledte traditionen tro året med at hoppe i vandet fra Søbadet i Bogense nytårsdag. For disse mennesker kan vinterens bade ikke isoleres til en tur hjemme under bruseren.

Der skal mere til. Dog er man ovre i kategorien for korte bade. Solveig Bjørnø, formand for Bogense Vinterlaug, fortæller, at tommelfingerreglen er, at man tager et svømmetag for hvert antal grader, termometret viser. Nytårsdag viste det fem grader, så mange sekunder i vandet blev det ikke til, selv om mange af de fremmødte, afbrudt af et pitstop i sauna, var i vandet flere gange. Med til mønstret hører også, at nye medlemmer er de mest pivede, indtil de lige vænner sig til den situation, de selv har bragt sig i.

På dag ét i 2020 dukkede der en håndfuld nye medlemmer op, fortæller Solveig Bjørnø.

Annonce
Bogense Vinterlaug fik en håndfuld nye medlemmer nytårsdag. Foto: Christian Buhl
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Læserbrev

Lynfrosten giver nye muligheder

Klumme

Hvad er målet med udligning?

Temaet i rigtig mange samtaler i denne tid er den kommunale udligning. Jeg kan ikke huske, hvornår jeg sidst har været til et møde, uden at det har været bragt op. Sidst til et møde med plejefamilierne i Assens Kommune i mandags, hvor den manglende udligning nævnes af flere som en årsag til den besparelse, som kommunen har valgt at lægge på plejefamilierne. Til det skal jeg dog også sige som kommunalpolitiker i Assens, at det også er et spørgsmål om prioritering, og hvis viljen havde været der i byrådet, kunne der have været prioriteret anderledes. Men det er et faktum, at der er stor forskel mellem kommuner i forhold til kommunernes mulighed for at opretholde en god service. Foreningen Bedre Balance har opgjort, at kommunerne i hovedstadsområdet kan bruge 186 kroner for hver gang, kommunerne i resten af landet kan bruge 100 kr. pr. sårbart barn. Skal vi acceptere det? Sundhedsministeren har sagt: “Vi skal knække den ulighed, der betyder, at et barn, der i dag fødes i Gentofte Kommune. i gennemsnit kan regne med at blive 83,4 år, mens det barn, der fødes i Lolland, bliver 77,7 år. Alene på grund af postnummeret.” Ja selvfølgelig skal vi knække uligheden, siger alle. Men er forudsætningen så ikke, at vi må starte med at sikre alle kommuner samme mulighed for service - samme mulighed for at sikre de svage børn et godt liv. Da man oprettede regionerne, var man enige om, at der ikke måtte være forskel på kvaliteten af behandlingen på sygehusene. Derfor bliver pengene til regionerne fordelt med den målsætning, at det er muligt. Når det så handler om kommunerne, så burde vi starte med diskussionen af om vi - som på sygehusområdet - mener, at der bør være samme kvalitet i alle kommuner. Når Mette Frederiksen udråber sig som børnenes minister, så ville jeg forvente, at vi var enige om, at der ikke må være forskel på støtten til det svage barn alene på grund af hvilken kommune, barnet er født i. Derfor vil jeg foreslå, at vi tager hul på en diskussion om, hvorvidt vi vil acceptere ulighed på tværs af landets kommuner. Mit og DF's udgangspunkt er, at vi ønsker et lige Danmark. Et Danmark, hvor det, at man bor i det ene eller andet postnummer, ikke er afgørende for et barns chancer for et godt liv eller kvaliteten af ældreplejen. Jeg vil gå til forhandlingerne med troen på, at vi kan blive enige om en politisk målsætning for udligningsreformen. Og kan vi det, så tror jeg på, at der er håb for et mere lige Danmark.

112

Flotte fjordhuse i første parket

112 For abonnenter

Avisen undersøger efter debat: Politiet sigter flere og er hurtigere fremme

Annonce