Annonce
Faaborg-Midtfyn

Vinsmagning og generalforsamling i markhuset på Ore Mark

Det er en fast tradition, at generalforsamlingen finder sted tredje søndag i juni. Arkivfoto: Birgitte Carol Heiberg

Ore: Søndag den 16. juni klokken 14 er der generalforsamling i "Foreningen til markhusets bevarelse" på Ore Mark øst for Årslev.

Efter selve generalforsamlingen vil der som et nyt tiltag blive afholdt en vinsmagning, og her serverer bestyrelsen oste og brød til. Det er Reihdar Hansen Vinklub, der afholder smagningen, og Reihdar Hansen, som for mange vil være kendt som en legendarisk fodboldspiller i OB og B1909 i 1970'erne og 1980'erne, vil fortælle lidt om de vine, der kan smages.

Vin kan også bestilles og købes på dagen, og hele arrangementet er gratis for medlemmer af foreningen. Nye medlemmer optages på dagen til den beskedne sum af 50 kroner for hele husstanden, oplyser Uffe Knudsen fra foreningens bestyrelsen.

Det er ni år siden, at lokale restaurerede det gamle markhus, der stammer tilbage fra midten af 1800-tallet. I gamle dage blev det brugt til opbevaring af redskaber - og til at markfolkene kunne spise deres frokost i ly og læ.

Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
OB

Da Alphonse Tchami kørte over hajtænderne

Odense

Uhyggen breder sig søndag

Leder For abonnenter

Utroværdig optræden af to Venstre-folk

Hvis man vil være en troværdig politiker, skal man gøre mere end at udstede nogle hastige løfter for at tækkes pressen og vælgerne. Man skal også sikre sig, at de løfter, man udsteder, bliver omsat til faktisk, praktisk virkelighed. Derfor er der grundlag for at se endog ganske kritisk på to Venstre-politikere, Bo Libergren og Herdis Hanghøi, og deres optræden i en konkret sag fra Faaborg-Midtfyn Kommune. Sagen, som er blevet beskrevet i avisen flere gange, senest i mandagsavisen, handler om en ung kvinde, der lider af muskelsvind. Kvinden havde allerede for et halvt år siden et hjælpemiddel, et såkaldt vippeleje, der var så nedslidt, at det kun var delvist funktionsdygtigt, hvilket i længden kan blive invaliderende for kvinden. Imidlertid var kommunen og regionen endt i en strid om, hvem der skulle betale de cirka 30.000 kroner, som et nyt vippeleje koster - selvom loven fastslår, at kvinden burde have haft sit hjælpemiddel uden yderligere diskussion. Det var en pinlig sag for både Faaborg-Midtfyn Kommune og for Region Syddanmark, og derfor lovede både Bo Libergren og Herdis Hanghøi, at de ville sørge for, at den 21-årige Mai-Britt Knudsen fik et nyt vippeleje, så hun også fremover kan træne sine muskler og dermed stå på sine egne ben. Det er imidlertid ikke sket. Og derfor fremstår begge Venstre-folks løfter som utroværdige. Det var godt, at de to Venstre-folk i sin tid var så hurtige til at kræve handling, for det viser, at de to engagerer sig oprigtigt i borgernes problemer. Det er til gengæld virkelig skidt, at Mai-Britt Knudsen ikke har fået sit hjælpemiddel nu, hvor der er gået et halvt år. I Danmark har vi gennemgående dygtige og sanddru politikere, som er langt mere ordholdende, end man kan få indtryk af, når man følger den offentlige debat, ikke mindst debatten på de sociale medier. Derfor vil det være klogt, at Libergren og Hanghøi får løst sagen. Altså: Løst den rigtigt. Og ikke blot løst den ved at afgive endnu et løfte. Alt andet vil være utroværdigt.

Annonce