Annonce
Kerteminde

Vinhandler: - Jeg tror Kertemindes handlende vinder på maskepåbud

Steen Sørensen i Den Gamle Købmandsgård havde fra morgenstunden to kunder: En med maske, og en der ikke gad have maske på. Foto: Helle Nordström
- Det minder os om risikoen, og så har færre lyst til at begive sig ud i de store indkøbscentre, siger Steen Sørensen, Den Gamle Købmandsgaard, der fra morgenstunden havde en kunde med maske og en uden.

Kerteminde: Torsdag morgen vågnede vi til en helt ny virkelighed: Nu skal vi have maske  på.

Langegade i Kerteminde var da også torsdag formiddag præget af lyseblå maske på folk, der beholdt den på mellem besøg i forskellige butikker.

- Jeg har fra morgenstunden haft to kunder. Den ene havde maske på. Den anden gad ikke. Han var på det tidspunkt den eneste i butikken, og så gad jeg ikke lege maskepolti. Jeg havde jo mit visir på, fortæller Steen Sørensen, Den Gamle Købmandsgaard.

Annonce

- Men havde der været flere kunder i butikken, havde jeg jo været nødt til det. Ligesom vi skal regulere, at der ikke er mere end otte kunder i butikken ad gangen.

I Den Gamle Købmandsgaard er der opstillet et stativ med sprit, og inden længe vil butikken også kunne tilbyde masker til dem, der har glemt at få med.

- Det er ikke rart det her, men jeg tror, at Kertemindes handlende vinder på det. Maskerne  minder os om smitterisikoen, og jeg tror hellere, at folk vil handle hjemme i den lille butik, de kender end begive sig ind i de store indkøbscentre.

Det runger

Hos Det nye Refning Poulsen har alle kunder fra morgenstunden været flinke til at have maske på.


Det går så flot, og det har allerede vist sig, at man sagtens kan prøve tøj, selvom man har masken på.

Marianne Jæger, ekspedient


- Det går så flot, og det har allerede vist sig, at man sagtens kan prøve tøj, selvom man har masken på, fortæller Anja Ottosen og Marianne Jæger, der selv er beskyttede bag hver et visir.

- Vi er så glade for, at alle kunderne har haft masker på, for vi har været lidt bekymrede for at skulle agere maske-politi, for det er der ingen af os, er har lyst til.

Selv har de det nogenlunde med deres visirer.

Marianne Jæger har det fint med visiret, hun nu skal bære i arbejdstiden. - Man skal bare vænne sig til at det runger lidt, griner hun.

- Man skal bare lige vænne sig til, at det runger lidt inde bag masken, og så er der temmelig meget genskin fra lamperne.

Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce