Annonce
Faaborg-Midtfyn

Vinge-venner har medvind

Aastrup Mølle står vingeløs hen, efter den mistede sine nye vinger for nogle år siden. Nu vil frivillige kræfter skaffe nye vinger til møllen. venstre Svend Erik Linnebjerg, Niels Krogh, Villy Anneberg og Bjarne Ingwersen. Foto: Katrine Becher Damkjær

Støtteforening for vinger på Aastrup Mølle har fået 410 medlemmer på fire måneder. Håber nu på kommunal medfinansiering

Aastrup: Aastrup Mølle har det ikke nødvendigvis godt med for megen blæst. To gange har storme blæst vingerne af den, nemlig i 1936 og i 2013, men en smule medvind tåler den godt, og det har det mere end 150 år gamle vartegn for Aastrup netop nu.

Støtte foreningen "Vinger på Aastrup Mølle" har på fire måneder fået 410 medlemmer og formand Niels Krogh, Vester Aaby, føler, at der nu er et godt afsæt til at få finansieret drømmen om nye vinger til den privatejede mølle.

- Det er meget tydeligt, at der er stor interesse og opbakning om projektet. Ud over de mange medlemmer har vi fået støtteerklæringer fra nogle vigtige aktører, som kan hjælpe os videre frem, siger Niels Krogh.

Erklæringerne er fra NaturTurisme I/S, der blandt andet står bag Øhavsstien gennem Faaborg-Midtfyn, Svendborg og Langeland Kommune. Herfra kalder direktør Tina Fogh Aagaard møllen for en "kaffeplet", forstået positivt. "Det vil være oplagt, at møllen i højere grad inddrages som kaffeplet og attraktion til Øhavsstien, skriver hun i en erklæring.

Fra VisitFaaborg skriver turistmanager Mads Sletbjerg, at aktive og autentiske oplevelser er nøgleord i fremtidens turisme og at bevaringen af Aastrup Mølle er i tråd med ferier, hvor tilbud om viden, fortællinger og kultur er rammerne.

Fra Faaborg-Midtfyn Kommune kalder planlægger Fay Mitchell Nielsen et "bevaringsværdigt landmark" med attraktionsværdi for turisme og handel.

Netop støtten fra kommunen er væsentlig for vinge-vennerne.

- Det vil koste en rund million at realisere vores projekt, og vi er nu der, hvor vi skal til at søge fonde. Noget, der for alvor kan skubbe os i gang er et støttetilsagn fra Faaborg-Midtfyn Kommune. Vores hurdle er, at møllen er privatejet. Det lukker nogle døre for os, men hvis kommunen går ind i projektet vil det være lettere at få fonde også at støtte os, mener Niels Krogh.

Han håber på 100.000 kr. i støttetilsagn fra kommunen. I forvejen har møllens ejer Bjarne Ingwersen erklæret, at han vil skyde 100.000 af egne midler i nye vinger til møllen.

Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Sport

Vemmelund igen udenfor i Middelfart

Middelfart For abonnenter

Mandesex i skoven kan handle om uforløste fantasier i parforholdet: - Det kan være svært at tale med sin partner om, hvad man har lyst til

Annonce