Annonce
Erhverv

Vinduer og døre giver overskud i Simmerbølle

STM Vinduers administerende direktør Finn Methmann kan præsentere et overskud på 2,8 millioner kroner i det seneste regnskabsår. Foto: PR
Trods investeringer i blandt andet robot-teknologi kan Rudkøbing-virksomheden STM Vinduer vise et overskud på 2,8 millioner kroner før skat.
Annonce

SIMMERBØLLE: Regnskabsåret 2018/2019 har været gunstigt for STM Vinduer lidt uden for Rudkøbing på Langeland. Den langelandske virksomhed med base i Simmerbølle har præsenteret et overskud på 2,8 milioner kroner før skat.

Administerende direktør Finn Methmann mener, at de pæne, sorte tal skal ses som resultatet af massive investeringer i produktionen.

- Vi kan allerede nu mærke effekten af ensartet kvalitet og større konkurrencekraft, siger direktøren.

Alligevel lever resultatet ikke op til ledelsens forventinger. Samtidig vil Finn Methmann ikke lægge skjul på, at virksomheden er på et benhårdt marked med stor konkurrence, både nationalt og internationalt.

STM Vinduer har i de senere år satset på det britiske marked. Derfor afventer man i øjeblikket, om og hvordan et kommende Brexit får konsekvenser for virksomhedens handel med briterne.

- England er ikke så stort et marked for os, og vi knækker ikke halsen på et hårdt Brexit, men det vil afgjort få betydning ikke kun for os, men for hele branchen, fortæller Finn Methnmann.

Investeringerne i robot-teknologi, automatisering og digitale løsninger har man fundet nødvendige for at sikre den fortsatte konkurrenceevne.

Ifølge STM Vinduer er byggebranchen i Danmark nemlig ofte præget af en dominerende lav-kvalitet.

- Ofte er det den laveste pris, der er vinder i et udbud. Nogle gange ved forbrugerne ikke engang, at de kan få et bedre produktet til en pris, der kun er marginalt højere. Det er det, vi skal lykkes med at fortælle, forklarer Finn Methmann.

STM Vinduers administerende direktør Finn Methmann kan præsentere et overskud på 2,8 millioner kroner i det seneste regnskabsår. Foto: Birgitte Carol Heiberg
Annonce

Mere bæredygtighed

Med investeringerne har virksomheden også et grønt sigte, der skal reducere produktionens miljøbelastning, fremgår det af en pressemeddelelse. Blandt andet kommer den strøm, virksomheden bruger, fra grønne energikilder i Langelands Elforsyning, påpeges det.

Ligeledes genanvendes affaldsprodukter fra produktionen. Også blandt medarbejderne, der i øjeblikket er 105 af, har store som små tiltag samlet set en stor effekt på virksomhedens miljøpåvirkning, oplyser STM Vinduer.

Hos STM Vinduer er man glade for de nuværende medarbejdere, men ønsket om fortsat at konkurrere gør, at der må flere til.

- I det kommende år får vi brug for folk på udviklingsområdet, fortæller Finn Methmann.

Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Odense For abonnenter

Forstander fyret og bestyrelse på friplejehjem afsat: - Det er et kupforsøg

Annonce