Annonce
112

Vinduer brudt op: Fem indbrud anmeldt i Brenderup

Flere indbrud blev anmeldt i Brenderup i weekenden. Foto: Michael Bager

Ejby/Brenderup: De sidste par dage har der ifølge Fyns Politis døgnrapport været anmeldt en mindre serie af indbrud i og omkring Brenderup.

Det seneste, på Mejerivej, blev anmeldt mandag og kan være sket på et tidspunkt mellem torsdag eftermiddag og mandag formiddag.

Her var et vindue blevet brudt op, og der var blevet stjålet en stol og noget porcelæn og bestik.

Derudover blev der begået eller forsøgt begået fire andre indbrud i området hen over weekenden, hvor fremgangsmåden i de fleste af tilfældene var den samme.

Det ene fandt sted på Strandgårdsvej et sted mellem torsdag aften og fredag morgen. Et vindue var ligeledes blevet brudt op, og tyven eller tyvene var smuttet med elektronik, smykker og møbler.

Dernæst blev der anmeldt to indbrud i sommerhuse på Søvej ved middagstid lørdag.

I begge sommerhuse var et vindue igen blevet brudt op - men det ene blev begået i tidsrummet 4. januar til 11. januar, mens det andet kan være begået helt tilbage i november - fra 15. november til 11. januar.

Ved det ene indbrud blev der stjålet et sofabord, ved det andet elektronik og alkohol.

Til sidst blev der i Brenderup, nærmere bestemt på Irisvej, begået et forsøg på indbrud i en garage eller et udhus torsdag aften.

Der er desuden blevet anmeldt et enkelt indbrud i en virksomhed i Ejby, som fandt sted mellem søndag klokken 16 og mandag klokken 7.45.

Et vindue var igen blevet brudt op, og der var blevet stjålet kontanter og elektronik.

Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Læserbrev

Lynfrosten giver nye muligheder

Klumme

Hvad er målet med udligning?

Temaet i rigtig mange samtaler i denne tid er den kommunale udligning. Jeg kan ikke huske, hvornår jeg sidst har været til et møde, uden at det har været bragt op. Sidst til et møde med plejefamilierne i Assens Kommune i mandags, hvor den manglende udligning nævnes af flere som en årsag til den besparelse, som kommunen har valgt at lægge på plejefamilierne. Til det skal jeg dog også sige som kommunalpolitiker i Assens, at det også er et spørgsmål om prioritering, og hvis viljen havde været der i byrådet, kunne der have været prioriteret anderledes. Men det er et faktum, at der er stor forskel mellem kommuner i forhold til kommunernes mulighed for at opretholde en god service. Foreningen Bedre Balance har opgjort, at kommunerne i hovedstadsområdet kan bruge 186 kroner for hver gang, kommunerne i resten af landet kan bruge 100 kr. pr. sårbart barn. Skal vi acceptere det? Sundhedsministeren har sagt: “Vi skal knække den ulighed, der betyder, at et barn, der i dag fødes i Gentofte Kommune. i gennemsnit kan regne med at blive 83,4 år, mens det barn, der fødes i Lolland, bliver 77,7 år. Alene på grund af postnummeret.” Ja selvfølgelig skal vi knække uligheden, siger alle. Men er forudsætningen så ikke, at vi må starte med at sikre alle kommuner samme mulighed for service - samme mulighed for at sikre de svage børn et godt liv. Da man oprettede regionerne, var man enige om, at der ikke måtte være forskel på kvaliteten af behandlingen på sygehusene. Derfor bliver pengene til regionerne fordelt med den målsætning, at det er muligt. Når det så handler om kommunerne, så burde vi starte med diskussionen af om vi - som på sygehusområdet - mener, at der bør være samme kvalitet i alle kommuner. Når Mette Frederiksen udråber sig som børnenes minister, så ville jeg forvente, at vi var enige om, at der ikke må være forskel på støtten til det svage barn alene på grund af hvilken kommune, barnet er født i. Derfor vil jeg foreslå, at vi tager hul på en diskussion om, hvorvidt vi vil acceptere ulighed på tværs af landets kommuner. Mit og DF's udgangspunkt er, at vi ønsker et lige Danmark. Et Danmark, hvor det, at man bor i det ene eller andet postnummer, ikke er afgørende for et barns chancer for et godt liv eller kvaliteten af ældreplejen. Jeg vil gå til forhandlingerne med troen på, at vi kan blive enige om en politisk målsætning for udligningsreformen. Og kan vi det, så tror jeg på, at der er håb for et mere lige Danmark.

Annonce