Annonce
Sydfyn

Vindmølledebatten: O.k., boomer

Louise Halbo Balslev er en af de få, der ikke er imod møllerne, der skal opføres ved Broholm Gods. Foto: Katrine Becher Damkjær
Annonce

Læserbrev: Det er forstemmende og skræmmende at se i FAA d.24.10. at modstanderne mod vindmøllerne fejrer, at opstillingen af møllerne bliver udsat. Samtidig er der en slående lighed i hårfarven på de fremmødte. En forsamling af ’boomers’*.

At man som boomer har så lidt respekt for verdens tilstand er forargeligt. At de kan tillade sig at negligere den grønne omstilling, fordi de synes at deres egen lille verden er vigtigere end den, deres egne børnebørn skal overtage.

Nok så hyklerisk siger vindmølle-modstanderne, at de skam er for den grønne omstilling. Patetisk. Hvis de synes, at det er bedre med solcelle-parker, så hvorfor ikke spørge den driftige godsejer fra Sjælland, om de ikke kan gå i kompagniskab med ham og leje det fornødne antal hektar omkring Broholm og Lundeborg og sætte solceller op i stedet? Så ”buldrer” der ikke nogen vindmøller i deres baghave, og man slipper også for at se på de bølgende kornmarker og de trælse levende hegn. Nå, ikke?

Jeg vil i øvrigt gøre opmærksom på, at man, ifølge visualiseringsrapporten, ikke vil kunne se vindmøllerne fra Lundeborg! Og om man vil kunne høre dem, er et godt spørgsmål.

Boomerne har i kraft af deres pensionisttilværelse desuden god tid til at granske forskningsresultater og undersøgelser (som i flere tilfælde er misvisende, forældede og modbevist i nyere forskningsrapporter, som det så fint blev påpeget i læserbrevet af Anton Gammelgård i FAA 22.10.20). De har en stærk økonomi, som gør det muligt at plastre aviser og omgivelser til med skræmmekampagner af Trump’ske dimensioner, med en stærk og vildledende konspiratorisk retorik.

Jeg er tilgengæld bange for, hvordan klimaet kommer til at ændre vores liv de kommende år. Og det bliver nok værre end vi kan forestille os. Det er derfor vi er nødt til at gøre noget lige nu! Ikke om et år eller fem år. Nu.


Jeg er tilgengæld bange for, hvordan klimaet kommer til at ændre vores liv de kommende år. Og det bliver nok værre end vi kan forestille os. Det er derfor vi er nødt til at gøre noget lige nu! Ikke om et år eller fem år. Nu.


Så o.k., boomer – I burde skamme jer. Skamme jer over, at I kun tænker på jer selv i egen lille sluttet flok. Ja, I udgør faktisk kun ganske få procent af kommunens knap 60.000 borgere.

PS. Vindmøller buldrer ikke. De suser, hvis de gør noget.

*O.k. boomer kan bedst oversættes med "OK, den er god med dig (der er en del år ældre)". Baby-Boomer generationen henviser til personer født fra 1946 til 1964. O.k., boomer er den unge Millennial-generations udtryk for, at de har fået nok af den klimaskeptiske, bedrevidende og privilegerede boomer-generation.

Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Danmark

Ulven kommer - med hvad?

Odense

Over 30 forslag: Kendt kok, børneven og hyperaktiv tusindkunstner er blandt forslagene til Årets Fynbo 2020

Middelfart For abonnenter

Middelfart-præst har døbt, konfirmeret, viet og begravet i 25 år: - Jeg kan godt finde på at sidde og græde på kontoret

Annonce