Annonce
Sydfyn

Vindmølledebatten: Nej til monstermøller

Lasse og Mathilde, musikere, tager afstand til planerne om kæmpevindmøller i den østlige del af Svendborg Kommune. Arkivfoto: Simon Staun
Annonce

Læserbrev: Danmark har været lukket ned! Alle vil huske de første faser af nedlukningen, enten som noget meget ensomt eller som noget rart, fordi der blev tid til refleksion og længe glemte sysler eller noget midt i mellem?

I Lundeborg og omegn benyttede næsten alle sig af naturen i og omkring Lundeborg, - vi holdt afstand og følte alligevel et stærkt fællesskab, og mødtes og udvekslede ord som: ”Hvor er vi heldige, at vi bor så smukt og at vi kan komme ud, - tænk på de mange mennesker i lejligheder i byerne.”

I Lundeborg er der ”gamle” lokale familier og en del tilflyttere, som udelukkende har valgt at bo i Lundeborg på grund af det flotte naturområde med skov og strand.

Efter nedlukningen kom det store wake up call: Kæmpevindmøllerne!

En frygt og utryghed bredte sig som en steppebrand i det lille samfund.

Helt fantastiske personer har indsamlet viden og interviewet eksperter på det følsomme område: at sætte montrøse vindmøller op i et urgammelt landskab.

Beboere i området har sat deres ejendomme til salg eller har solgt på grund af frygt for at bo i lavfrekvent lydzone.

Noget af det, som Svendborg profilerer sig med, er netop kultur, natur, livskvalitet og langsomhed.

Godt nok bor vi i udkanten af Svendborgs Kommune, men det er en fornærmelse af vores intelligens, hvis mølletilhængerne tror, at det kan tromles igennem, uden at vi har været taget med på råd - uden at gøre modstand, - og modstanden vokser dag for dag. Vi er stærke i sammenhold, og det er os, der bor her!

Tænk efter og lyt til os! Det er endnu ikke blevet forbudt at vise følelser. Der må findes alternativer - udsigten til energiøerne har en horisont. Er det ikke værd at vente på!?


Der må findes alternativer - udsigten til energiøerne har en horisont. Er det ikke værd at vente på!?


Det er i øvrigt også tankevækkende, at når debatten om alternativ energi bliver politisk og økonomisk orienteret, så forsvinder overblikket over æstetikken, miljøet og de sundhedsmæssige betragtninger. Det bliver styret af spekulation og hurtig indtjening og politisk effektivitet og prestige. Det kan borgerne ikke være tjent med – vælgerne heller ikke!

Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Kerteminde For abonnenter

Tvunget til at forlade byrådet efter anmeldelse fra lokal avis: - Det er godt nok det mest usmagelig, jeg har været udsat for

Kerteminde For abonnenter

60 dage for et facebook opslag: - Det er samfundet, der har censureret en folkevalgt politiker, mener forsvarsadvokat

Nyborg

Fængselsansattes formand venter Madsen flyttet til nyt fængsel: Enner Mark og Nyborg er i spil

OB

OB-træner vil konkludere halvvejs

Annonce