Annonce
Sydfyn

Vindmølledebat: Hvad med en overordnet energiplan?

Byrådsmødet i Svendborg var flyttet til Vejstrup Forsamlingshus, hvor en stor flok lokale demonstrerede mod de kæmpemøller, der skulle være opført ved Broholm, men som indtil videre er skudt til hjørne. Foto: Katrine Becher Damkjær
Annonce

Læserbrev: På byrådsmødet i Vejstrup forsamlingshus tirsdag den 27. oktober stod det lysende klart, at Socialdemokraterne med Flemming Madsen og Bo Hansen som frontfigurer ikke står til at rokke i deres holdning til mega vindturbiner i Svendborg kommune.

Hvor visionært er det stædigt at holde fast i en vindmølleteknik, der er forældet, inden turbinerne kommer op, og som eneste alternativ at pege på store arealer med solpaneler. Der findes faktisk et alternativ, nemlig solceller integreret i tagsten (kilde: f.eks. voresvilla.dk). Kommunen kunne så selv yde en indsats ved at opsætte sådanne tagløsninger ved renovation af sine bygninger.

Affaldsproblematikken kommer de heller ikke ind på. I løbet af de næste cirka 20 år regner man med, at der skal deponeres 46.400 tons glasfiber fra vindmøller (kilde: energy-supply.dk) til “glæde” for vores efterkommere.

Bo Hansen udtrykte endvidere bekymring for bestanden af fuglevildt omkring år 2050. Det er nu heller ikke ufarligt for fuglevildtet med de opstillede vindturbiner, da hver vindturbine i gennemsnit dræber 3,8 fugle hvert år (kilde: DOF).

Hvordan ville de to politikere mon selv have det med at skulle leve mindre end en kilometer fra disse giganter, som andre havde trukket ned over hovedet på dem?

Hvad med at komme i gang med at få lavet en overordnet energiplan for Svendborg Kommune?

Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Fyn

Dyster corona-prognose for Danmark: Kraftigt stigende smitte og tocifrede dødstal til jul

Kerteminde For abonnenter

Kommune meldt til Arbejdstilsynet for nedrivning af silo: - Det er helt vanvittigt, det de har gang i

Fyn

Kendt fynsk kok i spil som Årets Fynbo

Annonce