Annonce
Sydfyn

Vindmølledebat: Gik demonstrationen ved Vejstrup Forsamlingshus over stregen?

Per Nykjær Jensen (V), byrådsmedlem i Svendborg. Foto: Katrine Becher Damkjær
Annonce

Læserbrev: Er demonstrationer ved at blive et demokratisk problem? Risikerer vi efter Vejstrupdemonstrationen, at nye kandidater mister lysten til stille op til kommende kommunalvalg ?

Min personlige oplevelse af tirsdagens demonstration var, at jeg mødte omkring 100 voksne bedsteborgere, og deres børn og børnebørn. Det hele virkede meget lokalt. Hele familier, nogen med små børn på armen, var mødt op for at give udtryk for deres frygt, frustration og irritation, og de medbragte både skilte, fløjter og båthorn. Jeg hørte naturligvis også buh-råb, men ingen nedsættende tilråb til politikerne, eller at nogen råbte til navngivne personer, at de var dumme eller lignende.

Jeg forstår godt, at det kan virke voldsomt, når man konfronteres af borgere, som føler sig overhørt og overkørt. I en sådan situation føler man sig let intimideret. Det blev jeg selv, da en af mine byrådskolleger (Søren Kongegaard, red.) midt under byrådsmødet, skrev på sin facebook-side, at jeg angiveligt skulle have stået og buhet af ham, da han ankom. Jeg konfronterede ham omgående med, at det var direkte usandt! Mit udsagn blev understøttet af en række efterfølgende facebook-opslag og e-mails. Jeg forstår godt, at den unge politiker blev påvirket af de buh-råb han hørte, men det er helt og aldeles uacceptabelt, således at ærekrænke en politisk kollega.

Hvad skal man da kunne tåle? På facebook bliver jeg af og til kaldt grimme ting, men det får nu ikke andre politikere til at fare i blækhuset med kommentarer om, at det er et demokratisk problem. Normalt ser man heller ikke ledere, der som den i Fyns Amts Avis den 29. oktober, problematiserer buh-råb ved demonstrationer. Jeg synes faktisk, at det er at gnide salt i lundeborgernes sår, når der både på lederplads og ved udtalelser i den tilhørende artikel gives udtryk for, at folk ikke opførte sig ordentligt i Vejstrup. Det tror jeg bestemt ikke vil forbedre det belastede forhold, som lundeborgerne har fået til deres kommune og deres byråd - nok snarere tværtimod.

Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Debat

Retfærdighed for seniorer

OB

OB rejste sig fra asken efter mandfolke-indsats

Sport

Vellykket dansk EM-premiere: Det ligner allerede en billet til mellemrunden

Annonce