Annonce
Sydfyn

Vindmølledebat: Flot politisk socialdemokratisk spin – damage control

Marianne Vitus
Annonce

Læserbrev: Jeg må anerkende, at Socialdemokratiet er dygtige til deres politikerprofession, hvilket måske skyldes, at de enten har en dygtig kommunikationsmedarbejder iblandt sig, eller har været på kommunikationskursus.

Det er ved at lykkes Socialdemokratiet at flytte fokus fra det faktum, at kommunens advokat vurderede, at kommunen har en dårlig sag, såfremt den kommer i Planklagenævnet. Der benyttes ”damage control”, hvor de ved at rette fokus på andet tema flytter fokus fra det tema, der giver negativ konsekvens.

Og det har Socialdemokratiet hårdt brug for efter udfaldet af Broholmsagen, hvor byrådet nu ønsket en kvalificeret energiplan, men også på grund af tab af borgerstemmer, afledt af den arrogante fremtoning generelt.

Byrådet må som andre handle efter lov og overholde lov og må som en selvfølge anvende Naturstyrelsens anvisninger for vindmølleprocessen.

En anden afledningsmanøvre sker for det faktum, at der mangler dialog og borgerinddragelse, hvor borgernes vrede rejser sig. Vi er målløse over den arrogance, der udvises fra dele byrådet, og det manglende menneskelige hensyn på det helbredsmæssige område, hvor tvivl, bør komme borgerne til gode.


Modstandere deltog trods kulden og corona med bannere og lyd, som er ganske normal ved demonstrationer. Det er juridisk afgjort, at politikere skal kunne holde til mere kritik, end os andre ”dødelige” personer


Der findes ikke en dansk undersøgelse, der siger "Vindmøller er ikke sundhedsskadelige” eller er sundhedsskadelige. Derfor kan man undre sig over, at byrådet ikke ønsker alle sine borgere det bedste.

Kunne man forestille sig et byråd, der tør have så tæt borgerkontakt og borgerinddragelse, at det vil inddrage de helbredsmæssige erfaringer fra de sammenlignelige vindmøller på Tåsinge, og bruge disse til en lokal evaluering af støjfølgerne ved 150 m høje vindmøller? Evt. via Arbejdsmedicinsk Klinik?

Modstandere deltog trods kulden og corona med bannere og lyd, som er ganske normal ved demonstrationer. Det er juridisk afgjort, at politikere skal kunne holde til mere kritik, end os andre ”dødelige” personer. Retshjælpen Rusk skriver:

”Det er under en demonstration i udgangspunktet lovligt at larme i form af for eksempel råb og fløjten. Enhver ytring er som regel lovlig. Det er også lovligt at kalde ministre fascister.”

Afledningsmanøvre ses for eksempel ved buh-anklager og ved boomer-læserbrevet, der er udarbejdet af en ”toddler”.

Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Middelfart For abonnenter

Middelfart falder fra nummer 4 til nummer 29: Grøn vækstkommune på voldsom rutsjetur i årlig undersøgelse om lokalt erhvervsklima

Fyn

OUH er ifølge statistikker bedst til behandling af børnecancer: Fynske læger ser ingen grund til centralisering

Annonce