Annonce
forside

Vindmølle-strid: Kommunen politianmeldt for anden gang

Svendborg Kommune er for anden gang blevet meldt til politiet i sagen om disse to vindmøller, der står på det vestlige Tåsinge. Foto: Katrine Becher Damkjær

For anden gang i sagen om de omstridte Skiftekær-vindmøller er Svendborg Kommune blevet meldt til politiet. Denne gang er det Landsforeningen Naboer til kæmpevindmøller, der har meldt to medarbejdere i Svendborg Kommune til politiet for overtrædelse af straffeloven.

Annonce

Tåsinge: I sagen om de omstridte Skiftekær-vindmøller på det vestlige Tåsinge er Svendborg Kommune nu endnu engang blevet meldt til politiet.

Det er anden gang på en uge, at kommunen bliver meldt for sin håndtering af sagen, og denne gang er der tale om en politianmeldelse af to konkrete medarbejdere i kommunen.

Det er Landsforeningen Naboer til Kæmpevindmøller, der har meldt afdelingsleder i Byg og BBR, Rasmus Vium Fristed, samt direktør i Miljø, Erhverv og Teknik, Torben Præstegaard Jørgensen, til politiet.

I anmeldelsen skriver foreningen, at man mener, de to medarbejdere har overtrådt straffelovens paragraf 157, efter hvilken man kan idømmes bøde eller op til fire måneders fængsel.

Annonce

Ibrugtagningstilladelse

Paragraf 157 i straffelovens kapitel 16 lyder som følger:

"Når nogen, som virker i offentlig tjeneste eller hverv, gør sig skyldig i grov eller oftere gentagen forsømmelse eller skødesløshed i tjenestens eller hvervets udførelse eller i overholdelsen af de pligter, som tjenesten eller hvervet medfører, straffes den pågældende med bøde eller fængsel indtil 4 måneder. Uden for foranstående bestemmelse falder hverv, hvis udførelse hviler på offentlige valg."

Ifølge Landsforeningen Naboer til Kæmpevindmøller gør de to ansatte sig skyldige, fordi de den 20. december sidste år udstedte en ibrugtagningstilladelse til ejerne af de to vindmøller, selvom kommunen tidligere på dagen havde fået afgørelsen på en klagesag i Miljø- og Fødevareklagenævnet.

Afgørelsen konkluderede nemlig, at plangrundlaget for de to møller er ugyldigt, indtil der er lavet en såkaldt VVM-vurdering.

Annonce

Klar til svar

Det er anden gang Svendborg Kommune bliver anmeldt i sagen om vindmøllerne på Tåsinge, eftersom nabo til vindmøllerne Hans Christian Wulff i sidste uge anmeldte kommunen til politiet.

Det er tirsdag aften ikke lykkedes avisen at træffe kommunaldirektør, Erik Bendorf, for at få en kommentar.

Men i forbindelse med politianmeldelsen i sidste uge gav han udtryk for, at der efter hans bedste overbevisning ikke er noget at komme efter, og at han "er klar til at stå på mål for kommunens afgørelser over for hvem, der måtte spørge (...) Jeg giver gerne forklaring på vores afgørelser til alle - også til politiet", lød det.

Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Erhverv

Dårlige udsigter: Corona-pessimisme breder sig i fynsk erhvervsliv

Annonce