Annonce
Sydfyn

Vinderne til Prisfesten: Se, hvem der løb med priserne

Foto: Andreas Bastiansen
Fællesskabet og de frivillige blev løftet op og fejret til aftenens prisfest i Svendborg, hvor ildsjæle og foreninger inden for kultur-, idræt- og spejderlivet blev hyldet. Læs, hvem der vandt de i alt ni forskellige priser her, og begrundelsen fra juryen om hvorfor netop de vandt.
Annonce

Brødtekst

1) Årets Kulturfællesskab: Katrine Heide

Foto: Andreas Bastiansen

- Katrine Heide, initiativtager til Ungt Kunstværksted, vandt Årets Kulturfællesskab, da hun på kort tid har skabt en stor succes ved at samle kunstinteresserede unge på en måde, som ikke tidligere har været mulig i Svendborg.

Ungt Kunstværksted er et mødested for kunstinteresserede unge i alderen 15-25 år. Her har de mulighed for at folde deres kreative evner ud og lade sig inspirere af hinanden. Katrine Heide har skabt en unik mulighed for unge for at mødes på et andet grundlag end sport eller lignende. For få midler og uden særlig meget plads har Ungt Kunstværksted formået at skabe et rum for kreativitet, fordybelse og fællesskab i en rar og inkluderende atmosfære til glæde for kreative unge i Svendborg.

2) Årets Kulturpris: Arrangørgruppen bag Svendborg Jazzfestival

Foto: Andreas Bastiansen

- Svendborg Jazzfestival samler nogle af byens største musikalske kræfter omkring et projekt og et musikprogram, som man ikke finder magen til i Danmark. Svendborg Jazzfestival har på kort tid formået at skabe et koncept med internationalt snit og har samtidig tiltrukket verdensnavne til Svendborg.

Festivalen holder til i unikke rammer i Ribers Gård og har en klar ambition om at skabe endnu en ting, som kun findes i Svendborg. Arrangørgruppen, som udspringer af foreningen Rytmisk Råstof, har lagt mange frivillige og ulønnede timer i at skabe den nye festival i et bredt samarbejde med andre af byens kulturtiltag og kulturinsitutioner. Juryen roser også jazzfestivalen for at være med til at udvikle og inspirere det lokale musikmiljø og det musikalske vækstlag i Svendborg.

3) Årets Kulturtalent: Mads Skov Hansen

Mads Skov Hansen. Foto: Andreas Bastiansen

- Trods sin unge alder er Mads Skov Hansen allerede et kendt navn i det Svendborgensiske kulturliv. Han er en musisk begavelse af de helt store, men han nøjes ikke med talent for musik. Han har endvidere talent for videoproduktion, musikproduktion, lydproduktion, sangskrivning og en blændende pædagogisk formidler som slagtøjslærer i Svendborg Musikskole og Odense Musikskole.

Mads har i flere år været en vigtig brik i Svendborg Gymnasiums musicalproduktion, hvor han har stået for lyd og lysproduktion, samt været en vigtig sparringspartner for både elever og lærere.

I forbindelse med Svendborg Graphic stod Mads for musikskolens andel, som instruktør i lyddesign. Mads underviser for andet år i træk på Musikstarter Camp, hvor unge mennesker bliver hjulpet med deres drøm om at spille musik. Nu har Mads for alvor lagt sig helt frem i rampelyset som en tredjedel af gruppen ”Patina”, som i august vandt P3`s karrierekanon. Mads har med ”Patina” sat Svendborg på det kulturelle Danmarkskort, hvor hele landet er blevet bekendt med ”de tre slagtøjsdrenge fra Svendborg”

4) Årets Idrætsleder: Tanja Christensen

Foto: Andreas Bastiansen

- Tanja Christensen er næstformand i Svømmeklubben Søløvens bestyrelse og er den største grund til at klubben kan løbe rundt.

Uden Tanja ville klubben ikke kunne udfylde alle pladserne på kanten samt blive ved med at udvikle bedre og bedre trænere. Hun er altid åben for at lære og høre, hvad andre i klubben har af idéer og tiltag. Desuden er hun heller ikke bange for at sende trænere og medlemmer afsted på lærerige kurser.

Tanjas store drivkraft er, at hun ønsker at både medlemmer, trænere og klubben bliver ved med at forbedre og udvikle sig, således der skabes de bedste forhold for alle klubbens svømmere. Tanja er en stor inspirationskilde for alle i klubben.

5) Årets Idrætsforening: Svendborg Basketball Club

Foto: Andreas Bastiansen

- Svendborg Basketball Club vinder prisen for Årets Idrætsforening, fordi klubben har formået at øge sit medlemstal væsentligt inden for de sidste par år. Den øgede tilgang skyldes med stor sandsynlighed klubbens mange ildsjæle og frivillige, der gør en enorm indsats for at tilbyde mange spændende hold, arrangementer og stævner.

Fælles for alle klubbens frivillige er, at de brænder for at være sammen med og træne børn i alle aldre. Svendborg Basketball Club er på mange måder en moderne basketballklub, der har formået at igangsætte mange nye tiltag til gavn for alle i og omkring Svendborg.

Klubben udbyder i dag basket til både høje og lave, ung som gammel. Seneste tiltag er Wild Rabbits, som er basket for handicappede og børn med særlige behov. Derudover er familiebasket og pigebasket også blevet en del af klubbens holdudbud.

6) Årets Idrætstalent: Anne Mouritsen og Amanda Pedersen

Foto: Andreas Bastiansen

- Årets idrætstalenter er Anne Mouritsen og Amanda Petersen. De har siden, de var helt små trænet seriøst med henblik på at blive dygtige badmintonspillere. De har siden U9 ligget i toppen af deres årgang på Fyn, men har over de seneste år markeret sig som det bedste par i Danmark i deres årgang.

De startede og sluttede sæsonen 2018/2019 som nummer et på den danske rangliste i damedouble i årgang 2006/2007. I løbet af sæsonen har de samlet set kun tabt fem kampe. De har vundet guld i begge internationale turneringer, der er afholdt i Danmark for U13 spillere i år.

Anne Mouritsen og Amanda Petersen træner hyppigt og fokuseret med en målsætning om at kunne komme til at tage medaljer for Danmark på seniorniveau. Begge spillere er udtaget til den danske landsholdstrup i U15, hvor de i den kommende sæson skal repræsentere Danmark ved internationale turneringer.

7) Årets leder (spejder): Niels Erik Thing

Foto: Andreas Bastiansen

- Årets leder - BUS, som vælges blandt spejderne, er Niels Erik Thing. Han har i gennem snart 30 år ydet en helt ekstraordinær indsats for spejderarbejdet i Åkildegruppen i Vester Skerninge. Med sin ukuelige optimisme og begejstring er han et forbillede og en rollemodel for ledere såvel som spejdere. Han går altid forrest, når der skal handles og får tingene til at ske.

Trods hans mange år som leder har han altid bibeholdt gejsten, engagementet, energien og hans unikke gåpåmod. I sit spejderarbejde har Niels Erik altid taget udgangspunkt i de værdier, der kendetegner spejderbevægelsen som for eksempel sammenhold, taknemmelighed, respekt for naturen og det kristne livssyn. Samtidig har han formået at give udfordringer og oplevelser, der har været med til at modne og udvikle masser af spejdere igennem tiden. Udover sit arbejde i den lokale gruppe har Niels Erik Thing ligeledes været engageret i arbejdet på korpsplan ved deltagelse i forskellige udvalg.

8) Årets Knokler (spejder): Lene og Simon Krogh-Nielsen

Foto: Andreas Bastiansen

- Lene og Simon Krogh-Nielsen er nomineret til årets knoklerpris for deres store engagement og arbejde i DDS og spejdergruppen Pionererne. Simon Krogh Nielsen er divisionschef og forstår med sin rolige attitude og ordentlighed at lede og guide divisionsledelsen til glæde og gavn for DDS’ spejdergrupper i hele Svendborg, Langeland og de øvrige øer. Derudover er han tropsleder hos Pionererne i Vejstrup Å-dal, hvor han hver onsdag laver udviklende spejderaktiviteter for de 12-16 årige og tager dem med på ture i weekenderne.

Lene Krogh-Nielsen er gruppeleder i Pionererne og påtager sig ansvaret for trivsel, uddannelse og udvikling af de øvrige ledere.

Sammen arbejder de to med at skabe trygge overgange mellem aldersgrupperne samt tiltrække nye ledere til de mange børn, der ønsker at være spejdere i Vejstrup Å-dal. De har begge i det forgangne år gennemført den næsthøjeste ”rang” af ledelseskursus inden for DDS, så de kan bidrage til, at det spejderarbejde, der laves på Sydfyn, er af allerbedste kvalitet.

9) Årets bedste tværgående samarbejde: Spult (Svendborg Sports- og Kulturfestival)

Foto: Andreas Bastiansen

- Med rødder i det sydfynske foreningsliv er Spult dels en årligt tilbagevendende sports-og kulturfestival samt et netværk, som muliggør kommunikation på tværs af Svendborgs aktører inden for idræt, bevægelse og kultur. Under festivaldagene er det muligt at opleve og afprøve forskellige former for idræt og bevægelse samt udforske kulturlivet i Svendborg kommune.

Gaderne og havneområdet i Svendborg fyldes under festivaldagene af liv, bevægelse og stemning. Spult er ligeledes en synliggørelse af idræts-og kulturlivet, der bygger på et godt og stærkt samarbejde på tværs af foreninger med frivillige, som de primære kræfter. Spult festivalen viser på fornemmeste vis, hvad Svendborg kommunes mangfoldige idræts- og kulturliv kan sammen, og at det er muligt at forene idræt og kultur.

Annonce
Annonce
Assens For abonnenter

'De mest utålmodige mennesker nord for Alperne' har store planer: Vil bygge landsby omkring historisk ejendom

Annonce