Annonce
Assens

Vinderen af Willemoesprisen blev kvinden med æblemotivet i kjolen

Willemoesprisen gives igen. Denne gang til Else Marie Kristensen fra Magtenbølle. Hun står bag Ælbefestivalen i Assens Kommune samt optræder med sine grise for børn.Foto: Kim Rune
Else Marie Kristensen, formand for Æblefestival Assens Kommune, modtog torsdag Willemoesprisen.
Annonce

Assens: Smilende og stående i en kjole med æblemotiv på, blev hun hyldet.

Else Marie Kristensen, formand fra Æblefestival Assens Kommune, var kvinden i kjolen. Torsdag eftermiddag modtog hun Willemoesprisen. Den traditionelle, lokale pris, som Assens Kommune hvert år giver til en person, forening, organisation, virksomhed, institution eller lignende, der har udvist en særlig "Willemoes-ånd". En, der er det gode eksempel og en følgestjerne for andre.

I de taler, der notorisk følger sådan en prisoverrækkelse, sagde Ena Nørgaard (K), repræsentant bedømmelsesudvalget, som står for uddelingen af Willemoesprisen, at Else Marie Kristensen var en kandidat, der havde udvist stor entusiasme som festivalformand.

- Else Marie Kristensen får prisen først og fremmest for sin indsats som formand for Æblefestival Assens Kommune.

- I sin formandsperiode har Else Marie Kristensen med stor entusiasme og uudtømmelig energi igangsat en række nye initiativer, som har bevirket, at festivalen har udviklet sig meget og for alvor er blevet til en begivenhed i hele Assens Kommune, sagde Ena Nørgaard, inden klapsalverne bed sig fast i luften foran Willemoesgården til ære for Else Marie Kristensen.

Willemoesprisen gives igen. Denne gang til Else Marie Kristensen fra Magtenbølle. Hun står bag Ælbefestivalen i Assens Kommune samt optræder med sine grise for børn.Foto: Kim Rune
Annonce

Fik en ekstra medalje

Else Marie Kristensen takkede.

- Tak for det, det er jeg meget beæret over. Det er et kæmpe skulderklap til mig og æblefestivalen, sagde prismodtageren og roste specielt sin mand, Klaus Ankerstjerne Eriksen.

Else Marie Kristensen bad efterfølgende alle fra bestyrelsen i æblefestivalen komme op foran for at blive hyldet. Hun fortalte, det var Rie Nielsen, som for syv år siden fik idéen til æblefestivalen, der nu er blevet en årlig tradition.

Eventmager med mere, Mogens Lykke Olsen, gav prismodtageren en lille medalje ikke større end en gammel femkrone med nål i. Han har selv fået den lavet. Den har et motiv af Peter Willemoes på. Den må alle prismodtagere bære - Lykke fik selv prisen i 2010 - og han gav den til 2019-prismodtageren.

- Jeg vil ikke sætte den på dig, for den skal sætte udvortes, jeg vil ikke risikere at stikke ind i noget, lød det muntert fra Mogens Lykke Olsen.

Ni borgere indstillede otte kandidater denne gang. Med prisen følger en lille bronzestatuette, en kopi af statuen af søhelten på havnen.

Søværnets Tamburkorps, der i dagens anledning var "indskibet" via patruljefartøjet Nymfen, sluttede prisovertagelsen smukt af med Four Jacks' gamle klassiker "Mandalay"

"...Kom igen til Mandalay, ad flotillens gamle vej ..."

Torsdag gik alt særligt Else Marie Kristensens vej.

Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Danmark

Fund af corona-virus i hunde og katte: Fødevarestyrelsen afliver katte på minkfarm

Annonce