x
Annonce
Assens

Vinderen af Willemoesprisen blev kvinden med æblemotivet i kjolen

Willemoesprisen gives igen. Denne gang til Else Marie Kristensen fra Magtenbølle. Hun står bag Ælbefestivalen i Assens Kommune samt optræder med sine grise for børn.Foto: Kim Rune
Else Marie Kristensen, formand for Æblefestival Assens Kommune, modtog torsdag Willemoesprisen.

Assens: Smilende og stående i en kjole med æblemotiv på, blev hun hyldet.

Else Marie Kristensen, formand fra Æblefestival Assens Kommune, var kvinden i kjolen. Torsdag eftermiddag modtog hun Willemoesprisen. Den traditionelle, lokale pris, som Assens Kommune hvert år giver til en person, forening, organisation, virksomhed, institution eller lignende, der har udvist en særlig "Willemoes-ånd". En, der er det gode eksempel og en følgestjerne for andre.

I de taler, der notorisk følger sådan en prisoverrækkelse, sagde Ena Nørgaard (K), repræsentant bedømmelsesudvalget, som står for uddelingen af Willemoesprisen, at Else Marie Kristensen var en kandidat, der havde udvist stor entusiasme som festivalformand.

- Else Marie Kristensen får prisen først og fremmest for sin indsats som formand for Æblefestival Assens Kommune.

- I sin formandsperiode har Else Marie Kristensen med stor entusiasme og uudtømmelig energi igangsat en række nye initiativer, som har bevirket, at festivalen har udviklet sig meget og for alvor er blevet til en begivenhed i hele Assens Kommune, sagde Ena Nørgaard, inden klapsalverne bed sig fast i luften foran Willemoesgården til ære for Else Marie Kristensen.

Annonce
Willemoesprisen gives igen. Denne gang til Else Marie Kristensen fra Magtenbølle. Hun står bag Ælbefestivalen i Assens Kommune samt optræder med sine grise for børn.Foto: Kim Rune

Fik en ekstra medalje

Else Marie Kristensen takkede.

- Tak for det, det er jeg meget beæret over. Det er et kæmpe skulderklap til mig og æblefestivalen, sagde prismodtageren og roste specielt sin mand, Klaus Ankerstjerne Eriksen.

Else Marie Kristensen bad efterfølgende alle fra bestyrelsen i æblefestivalen komme op foran for at blive hyldet. Hun fortalte, det var Rie Nielsen, som for syv år siden fik idéen til æblefestivalen, der nu er blevet en årlig tradition.

Eventmager med mere, Mogens Lykke Olsen, gav prismodtageren en lille medalje ikke større end en gammel femkrone med nål i. Han har selv fået den lavet. Den har et motiv af Peter Willemoes på. Den må alle prismodtagere bære - Lykke fik selv prisen i 2010 - og han gav den til 2019-prismodtageren.

- Jeg vil ikke sætte den på dig, for den skal sætte udvortes, jeg vil ikke risikere at stikke ind i noget, lød det muntert fra Mogens Lykke Olsen.

Ni borgere indstillede otte kandidater denne gang. Med prisen følger en lille bronzestatuette, en kopi af statuen af søhelten på havnen.

Søværnets Tamburkorps, der i dagens anledning var "indskibet" via patruljefartøjet Nymfen, sluttede prisovertagelsen smukt af med Four Jacks' gamle klassiker "Mandalay"

"...Kom igen til Mandalay, ad flotillens gamle vej ..."

Torsdag gik alt særligt Else Marie Kristensens vej.

Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Danmark

Link til de nyeste corona-tal

Leder For abonnenter

Det er okay at være ufuldkommen - det er Mette Frederiksen også

Vi fejrer som bekendt påske, fordi Jesus, Guds søn, i disse dage for næsten 2000 år siden blev korsfæstet, døde, blev begravet - og på tredjedagen genopstod fra de døde. Påskedagene er derfor en fortælling om lidelse, smerte og død - og samtidig om det ufattelige, det guddommelige, det ophøjede. Påsken er imidlertid også ramme om noget såre menneskeligt, velkendt og jordnært; om disciplenes dårskab og svigefuldhed, deres misgreb og fejltrin, deres løgne, deres ufuldkommenhed. For Jesu disciple var fejlbarlige mennesker som os andre. De var kyniske og selviske, frygtsomme og troløse; de fornægtede ham, de stak af i rædsel, de tvivlede. Selv Jesus viste sig som et menneske, da angsten og afmagten og smerterne overmandede ham: "Min gud, min gud, hvorfor har du forladt mig", råbte han, da han hang på sit kors. På den måde binder påskedagene det guddommelige og det såre menneskelige sammen. De menneskelige svagheder, som du og jeg rummer, rummede Jesus og hans disciple også. Det, som du og jeg ikke magter, magtede Jesus og hans disciple heller ikke. For frygten er svær at bære, lidelsen er svær at bære, døden er svær at bære. Ikke mindst i disse tider. Påsken er tillige forræderiets tid. Om lidt forråder Judas sin kammerat. I den nattemørke Getsemane Have vil Judas gå hen til Jesus og kysse ham, give ham et judaskys, så de romerske legionærer kan anholde Guds søn og siden torturere og dræbe ham. De færreste af os har sendt et andet menneske i døden, men de fleste af os har ikke desto mindre svigtet et menneske, svigtet en tillid, snydt på vægten – og derfor kan fortællingen om Judas’ forræderi være genkendelig for mange af os. På søndag sker der noget ufatteligt: Jesus sætter sig ud over døden, genopstår fra de døde og bliver på den måde guddommelig. Inden da viser han og hans disciple sig som lige så ufuldkomne mennesker som alle os andre, statsminister Mette Frederiksen inklusive. Det giver en særlig ro for alle, uanset om man tror eller ej: At selv den, der er guddommelig, kan være ufuldkommen. Ligesom os andre.

Danmark

Live: Ikke alle skoler og daginstitutioner åbner efter påske

Nyborg

Ingen voldspil i år: Cyrano udsættes

Annonce