Annonce
Assens

Vinderen af Willemoesprisen blev kvinden med æblemotivet i kjolen

Willemoesprisen gives igen. Denne gang til Else Marie Kristensen fra Magtenbølle. Hun står bag Ælbefestivalen i Assens Kommune samt optræder med sine grise for børn.Foto: Kim Rune
Else Marie Kristensen, formand for Æblefestival Assens Kommune, modtog torsdag Willemoesprisen.

Assens: Smilende og stående i en kjole med æblemotiv på, blev hun hyldet.

Else Marie Kristensen, formand fra Æblefestival Assens Kommune, var kvinden i kjolen. Torsdag eftermiddag modtog hun Willemoesprisen. Den traditionelle, lokale pris, som Assens Kommune hvert år giver til en person, forening, organisation, virksomhed, institution eller lignende, der har udvist en særlig "Willemoes-ånd". En, der er det gode eksempel og en følgestjerne for andre.

I de taler, der notorisk følger sådan en prisoverrækkelse, sagde Ena Nørgaard (K), repræsentant bedømmelsesudvalget, som står for uddelingen af Willemoesprisen, at Else Marie Kristensen var en kandidat, der havde udvist stor entusiasme som festivalformand.

- Else Marie Kristensen får prisen først og fremmest for sin indsats som formand for Æblefestival Assens Kommune.

- I sin formandsperiode har Else Marie Kristensen med stor entusiasme og uudtømmelig energi igangsat en række nye initiativer, som har bevirket, at festivalen har udviklet sig meget og for alvor er blevet til en begivenhed i hele Assens Kommune, sagde Ena Nørgaard, inden klapsalverne bed sig fast i luften foran Willemoesgården til ære for Else Marie Kristensen.

Annonce
Willemoesprisen gives igen. Denne gang til Else Marie Kristensen fra Magtenbølle. Hun står bag Ælbefestivalen i Assens Kommune samt optræder med sine grise for børn.Foto: Kim Rune

Fik en ekstra medalje

Else Marie Kristensen takkede.

- Tak for det, det er jeg meget beæret over. Det er et kæmpe skulderklap til mig og æblefestivalen, sagde prismodtageren og roste specielt sin mand, Klaus Ankerstjerne Eriksen.

Else Marie Kristensen bad efterfølgende alle fra bestyrelsen i æblefestivalen komme op foran for at blive hyldet. Hun fortalte, det var Rie Nielsen, som for syv år siden fik idéen til æblefestivalen, der nu er blevet en årlig tradition.

Eventmager med mere, Mogens Lykke Olsen, gav prismodtageren en lille medalje ikke større end en gammel femkrone med nål i. Han har selv fået den lavet. Den har et motiv af Peter Willemoes på. Den må alle prismodtagere bære - Lykke fik selv prisen i 2010 - og han gav den til 2019-prismodtageren.

- Jeg vil ikke sætte den på dig, for den skal sætte udvortes, jeg vil ikke risikere at stikke ind i noget, lød det muntert fra Mogens Lykke Olsen.

Ni borgere indstillede otte kandidater denne gang. Med prisen følger en lille bronzestatuette, en kopi af statuen af søhelten på havnen.

Søværnets Tamburkorps, der i dagens anledning var "indskibet" via patruljefartøjet Nymfen, sluttede prisovertagelsen smukt af med Four Jacks' gamle klassiker "Mandalay"

"...Kom igen til Mandalay, ad flotillens gamle vej ..."

Torsdag gik alt særligt Else Marie Kristensens vej.

Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Leder For abonnenter

Spar sammen, OB

Odense Kommune skal stå fast over for fodboldklubben OB i sagen om en renovering af Odense Stadion. For det bør ikke være Odenses skatteborgere, der skal betale for, at byens og øens største fodboldklub får et bedre stadion at spille på. Det bør klubben og dens ejerkreds selv bekoste. Spørgsmålet om en renovering af Odense Stadion er nok engang blevet aktuelt, fordi OB sammen med de øvrige superliga-klubber, Divisionsforeningen og Dansk Boldspilunion har besluttet, at alle superliga-stadioner fra 2028 er udstyret med fuldt overdækkede tribuner. Det er en fin beslutning, som vil give bedre forhold for klubbernes tilskuere, så man på længere sigt forhåbentlig kan tiltrække flere tilskuere og dermed tjene flere penge. Det er imidlertid ikke Odense Kommunes opgave at sørge for, at erhvervsvirksomheder får bedre fysiske rammer at udøve deres virksomhed i. Odense Kommune skal skabe gode rammevilkår for kommunens virksomhederne i almindelighed, men kommunen skal ikke bruge sine sparsomme skattekroner på at forbedre hverken robotproducenters, gartneriers eller fodboldklubbers ydre rammer. Det må virksomhederne selv klare. Ejerforholdene af Odense Stadion er i dag mildt sagt noget rod. Odense Kommune ejer tre tribuner på stadion, mens en ejerkreds af bestyrelsesmedlemmer i Odense Sport & Event ejer den fjerde, og det skaber helt naturlige tvister mellem de forskellige ejeres forskellige ønsker. Derfor vil det være klogt, hvis man får skilt den kommunale økonomi fra den private virksomhed OB’s interesser fra hinanden. Det vil være til gavn for OB, for Odense Stadion og for Odense Kommune – og for de odenseanske skatteydere. Derfor vil det være klogt, at OB og ejerkredsen bag klubben begynder at spare sammen, så man på et snarligt tidspunkt kan købe stadion af kommunen. På den måde kan man engang i fremtiden, måske allerede inden 2028, få lejlighed til at gennemføre alle de udvidelser og forbedringer af Odense Stadion, som man har lyst og råd til og dermed være med til at skabe grundlag for at høste gevinster ved fremtidige sejre. Så spar endelig sammen, OB. Og begynd hellere i dag end i morgen.

Odense

Fra sceneskræk til sanger: Odenseanske Aksel er med i X Factor

Fyn

Magnus & Aksel sang tårerne frem i X Factor: - Når I står der og sprudler, så tænker man WAUW!

Annonce