Annonce
Kultur

Vinderen af Store Slam 2017 fundet

Lasse Holst-Fuglsang i gang med sin dramatiske Münchhausen-fortælling om dengang, han vendte vrangen ud på en isbjørn. Foto. Iben Friis Jensen

Fire finalister dystede om retten til at kalde sig Danmarks bedste Story Slammer. Sejren gik til Elisabeth Platz fra Sjælland.

Annonce

Scene: Danmarks bedste Story Slammer 2017 hedder Elisabeth Platz og kommer fra Vallekilde Højskole. Eller rettere: Hun er fra Trekroner.

For hendes skræmmende lille historie i finalerunden af Danmarksmesterskaberne, som blev holdt i konference-salen på Ollerup Frie Lærerskole, får titlen "Trekroner".

Historien handler om dengang, hun som ni-årig stod glad ved et busstoppested på vej hjem fra springgymnastik, da en venlig herre spurgte, hvor hun kom fra? "Fra Trekroner", svarede hun. Nej hvor hun sådan rigtigt stammede fra. "Nå, jeg er født i Columbia", svarede Elisabeth, hvorefter den fremmede udmalede Columbias brede strande, gode klima etc. "Nu skal jeg selv være far til en lille pige", fortsatte manden, "så vil du ikke gøre mig en tjeneste og tage hjem og pakke en kuffert og tage tilbage til Columbia, så min datter slipper for at se på folk som din slags".

Rystede sidder publikum i den tætpakkede sal, før klapsalverne sender mørke Elisabeth ned på sin plads ved de øvrige tre finalister.

Lasse Holst-Fuglsang er eneste fynske deltager. Som studerende på Den Frie Lærerskole er han rykket fra Djursland til Sydfyn og forklarer, at han har lært at opbygge en god historie, fordi skolen simpelthen har fortælling som fag.

- Jeg er bevidst om dramatiske virkemidler og har øvet det godt igennem, siger Lasse Holst-Fuglsang, inden han skal på scenen og berette om sit Münchhausen-inspirerede møde med en isbjørn. Latteren runger. Lasse har taget på publikum med sin overgearede historie, som får godt med kropsdynamik at leve af.

Konferencier og arrangør er Maria Junghans fra Haarby, der syntes, at også Danmark skulle have sit mesterskab i Story Slam. Selv har hun også stået for Story Slam-aftener i Odense - mandags-fortællemøder, som til efteråret flytter til Teater Momentum i Ny Vestergade, Odense.

- Jeg har selv fortalt, fra jeg var ganske lille, og jeg drømte som ung om at kunne leve af det. Men min far sagde, at så ville jeg ende som "fattig og forladt på et usselt tagkammer i Paris - og i øvrigt dø af syfilis", overdriver Maria Junghans veloplagt. Hendes personlige historie gik derfor over en uddannelse inden for virksomhedskommunikation, og gennem mange år blev hun kaldt "Den grønne stemme i den sorte verden" fordi hun var med til at lancere miljørigtig benzin. For otte år siden forfulgte hun sin drøm og blev professionel fortæller.

Om det er endnu en fortæller, hun har i maven, vides ikke. Men den gravide topmave under den stramme sorte kjole, vidner dog om, at hendes nye liv ikke er ufrugtbart.

Anden runde i Danmarksmesterskaberne i Story Slam har et fast emne: "Det ændrede mit liv".

Elisabeth fortæller om mødet med den ni-årige genbo, som fik den dengang 20-årige Elisabeth til atter at føle sig levende.

Karsten Mathiasen fra Vordingborg er alderspræsident og morfar og har en beretning om sit første frie fald, da han glemte at udløse faldskærmen, men blev reddet af nødskærmen. Hans morale til det unge publikum lyder derfor: "Gå efter jeres drømme, men glem ikke virkeligheden!"

Lasse Holst-Fuglsangs liv ændrede sig, da han som barn pludselig turde give slip på noderne og improvisere på sin violin, og Mathias Aurelians historie handler om de fatale første fejl, han lavede som ny højskolelærer.

Næste gang der er mulighed for at høre Store Slam bliver på kunstfestivalen Heartland på Egeskov slot.

Story Slam

Story Slam er en fortælling, der skal tage udgangspunkt i eget liv.Dette er første Danmarksmesterskab i disciplinen

Semifinaler har været holdt ni steder i Danmark og givet ni finalister, hvorafdog kun de fire havde mulighed for at møde optil finalen på Den Frie Lærerskole i Ollerup

Elisabeth Platz vinder finalen og bliver Danmarksmester i Story Slam. Maria Junghans overrækker både buket og to bøger. Foto: Iben Friis Jensen
De fire finalister på række - fra venstre Mathias Aurelian, Karsten matiasen, elisabeth Platz og Lasse Holst-Fuglsang. Foto: Iben Friis Jensen
QR-KODE - scan koden og hør om Lasses møde med en isbjørn.
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Odense

Uro efter dødsulykke: Politiet måtte sikre OUH mod folk, der strømmede til

Danmark

Sådan ruster vi EU til fremtiden

Faaborg-Midtfyn

Brandmænd frygter for deres liv på motorvejen: - Vi er mere trygge ved at kravle ind i et brændende hus end at stå på motorvejen

Kerteminde

Corona har for alvor gjort sit indtog: Nu er nøgletal over 100 i Fyns hotspot

Annonce