Annonce
Kerteminde

Vinderen af landsby-makeover 2019: Startede fra nul, men endte med stort fællesskab

Vinderen af Landsby-makeover har omdannet byens tilgroede gadekær til en hyggelig oase. Privatfoto.
Søndag skulle det afgøres, hvem der løb afsted med sejren i landsby-makeover 2019. Rønninge, Kølstrup, Salby, Rynkeby og Drigstrup skulle hver vise deres resultat frem, og det endte med en overbevisende sejr til Salby.

Landsby-makeover 2019 skulle søndag have en vinder. Dommerkomitéen skulle på skift rundt til de fem landsbyer for at vurdere resultatet af de 10.000 kroner, hver by havde fået til at give byen en makeover. Et enigt dommerpanel udnævnte Salby til vinder.

Steen Hjorth fra Kerteminde Landsbyråd har været initiativtager til projektet. Han siger, at Salby vandt, fordi det lykkedes byen at aktivere et fællesskab.

- Salby startede på nul. Der var ingenting i byen, men det lykkedes i høj grad at aktivere byen omkring et fællesskab, og det har været et af kriterierne for at kunne vinde.

Annonce

Fra tilgroet gadekær til hyggeligt samlingssted

De 10.000 kroner er brugt på at omdanne byens tilgroede gadekær til et hyggeligt samlingssted - et projekt Salby er nået langt med. Ifølge dommer Erland Porsmose havde det også indflydelse på afgørelsen.

- I Salby kunne man vise, hvor langt man var nået, og de havde en plan for fremtiden. Det var et projekt, de kunne lykkes med, hvis de fik flere penge.

Dertil synes Erland Porsmose, at pengene er brugt meget omhyggeligt.

- Der var et budget på deres opslagstavle, hvor man kunne se, hvad pengene er brugt på. De har fået meget for pengene.

Nogle af præmiepengene skal blandt andet bruges på boldbane, trampoliner og brobygning.

Har været en stor succes

Steen Hjorth har fået inspiration til konkurrencen fra Odsherred Kommune, der har afholdt landsby-makeover i en årrække. I år var første gang, der var afsat midler til initiativet i Kerteminde Kommune, og det har været en stor succes, siger Steen Hjorth.

- Konkurrencen har været en stor succes, og det har virkelig aktiveret nogle fællesskaber.

Derfor håber Steen Hjorth også, at der kan findes penge i budgettet til en konkurrence næste år.

- Vi har et ønske om, at udvalget kan finde midler til konkurrencen næste år. Det er pebernødder i det kommunale budget, og det er en win-win-situation for alle.

Salby vandt 30.000 for deres førsteplads i konkurrencen, og der var i alt bevilget 100.000 kroner til projektet.

Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Fyn

Fundet skyldig: 42-årig mand udnyttede dement 91-årig kvinde til sex på plejehjem

Annonce