Annonce
Kerteminde

Vinderen af Årets Innovationspris: Åbenhed og bordfoldbold er succesopskriften

Flindt Kristensen Engineering vandt mandag Årets Innovationspris, der uddeles af Kerteminde Erhvervsforening. Jesper Flindt (til venstre) og Martin Kristensen etablerede virksomheden, der udvikler og optimerer produkter for især vindmølle- og stålindustrien, tilbage i 2011. Arkivfoto: Rune Heidtmann

Et godt arbejdsmiljø, et højt serviceniveau og en evig tro på løsninger er de grundværdier, der ligger bag virksomhedens succes, fortæller en af grundlæggerne bag ingeniørvirksomheden Flindt Kristensen.

Munkebo: For tre år siden flyttede ingeniørvirksomheden Flindt Kristensen fra Odense til lokalerne på det tidligere Lindøværft. Siden har de brudt to vægge ned for at få plads til nye medarbejdere.

Virksomheden, der udvikler og optimerer produkter for især vindmølleindustrien og den maritime sektor, er nemlig på fem år vokset fra at bestå af de to grundlæggere og en elev til 12 medarbejdere, inklusiv en mindre afdeling i Aarhus.

Mandag modtog de Årets Innovationspris fra Kerteminde Erhvervsforening.

- Vi er enormt stolte over at modtage prisen. Den er et tegn på, at vi går den rigtige vej. Nogle ting, gør vi som alle andre, men vi har en åbenhed og en tro på, at der findes en løsning på de mest komplekse udfordringer, siger en af grundlæggerne Jesper Flindt.

Det laver Flindt Kristensen Engineering

Flindt Kristensen udvikler og optimerer produkter, særligt inden for vindmølleindustrien og til den maritime sektor.Det betyder blandt andet, at de konstruerer, konceptudvikler og laver tegninger på nye eller allerede eksisterende produkter - uden dog at stå for produktionen af selve produktet.

Eksempelvis havde kunden Fayard et skib, der skulle bygges om. Inden skibet ankom til det tidligere Lindøværft, 3D-scannede Flindt Kristensen skibet i samarbejde med Lifa landinspektører, så de kunne lave tegninger til de nye komponenter. Dermed kunne de fremstilles, inden skibet kom i dok, og tørlægningstiden kunne derfor formindskes betydeligt.

Annonce

Drømmen er opfyldt

Der har været fremgang i fortjenesten hvert år siden opstart. I 2012 var bruttofortjenesten på 1,85 millioner kroner - i 2015 var den steget til 6,8 millioner kroner.

- Vi har flere af de større vindmølle-producenter som kunder, fortæller Jesper Flindt.

Derudover har de blandt andet reparations-skibsværftet Fayard som kunde.

I 2011 grundlagde Jesper Flindt og Martin Kristensen virksomheden, og idéen opstod på en af de mange forretningsrejser på deres tidligere arbejdsplads i Aluwind.

- Vi havde mange møder, og vi syntes, vi bevægede os længere og længere væk fra kunderne. Så blev vi tændt af entreprenør-ånden om at etablere noget selv, fortæller Jesper Flindt.

- Vores virksomhed er blevet alt det, vi gerne ville, den skulle være.

Annonce

Service og bordfoldbold

Alt det, de ville være, er nok også opskriften til deres succes.

- Vi er meget service-mindede, for alle opgaver er vigtige. Jeg tror også, det er den følelse, vores kunder har. Vi har også en meget flad struktur, siger Jesper Flindt.

Hver dag spiller medarbejderne bordfodbold og får en pause fra tegneopgaverne, der kan være nok så tunge.

- Så lader vi som om, vi ikke er på arbejde, og bølgerne går højt, når vi kæmper mod hinanden.

Og en løsning kan i mellemtiden have sneget sig ind.

- God service og en god arbejdsplads - det er grundværdierne til at skabe en god virksomhed.

Annonce
Faaborg-Midtfyn For abonnenter

Mai-Britt skal ikke længere holde vejret af nervøsitet: To år efter politiker-løfte er vakkelvornt vippeleje omsider blevet fikset

Annonce
Annonce
Annonce
Annonce